MENIU CAUTĂ
26 Iul. 2018 16:20 , de Sorina Ionaşc

Liviu Dragnea se delimitează de declarațiile lui Petre Daea. ”E o gafă! Sunt convins că nu a vrut să ofenseze poporul evreu”

Distribuie

Liviu Dragnea se delimitează de declarațiile lui Petre Daea. Președintele PSD a transmis că afirmația ministrului Agriculturii reprezintă o gafă. Neintenționată, adaugă Liviu Dragnea. ”Sunt convins că nu a existat nici cea mai mică intenție de a ofensa poporul evreu”, a transmis șeful PSD, adăugând că își prezintă scuzele în numele coaliției PSD-ALDE.

'Declarația ministrului Daea reprezintă o gafă! Regret că un ministru al Cabinetului PSD – ALDE a făcut o asemenea declarație, deși sunt convins că nu a existat nici cea mai mică intenție de a ofensa poporul evreu. Cu toate acestea, îi atrag public atenția ministrului agriculturii să fie mai atent asupra modului în care se exprimă și să nu mai folosească asocieri care pot jigni profund', a scris președintele PSD, pe pagina sa de Facebook.

Mai mult, Liviu Dragnea a prezentat scuze în numele coaliției de guvernare.

'PSD consideră că Holocaustul împotriva evreilor a fost o tragedie, care nu trebuie să se mai repete. Am condamnat întotdeauna declarațiile sau derapajele antisemite. Vom sprijini în continuare progresele în domeniul studierii, educației și comemorării Holocaustului', a adăugat Liviu Dragnea.

'Gafa' lui Petre Daea

Ministrul Agriculturii a făcut o declarație extrem de nefericită referitoare la Holocaust. Petre Daea a declarat, marţi seară, la un post de televiziune, în contextul focarului de pestă porcină, că „singura metodă este sacrificarea. Porcii toţi se incinerează (…), e o muncă extraordinară, acolo este ca la Auschwitz’.

Declarația lui a fost sancționată rapid, iar Consiliul Național de Combatere a Discriminării s-a autosesizat.

Mai mult, ambasada Israelului a criticat dur comparația făcută de Petre Daea.

Comentarii