De Theodor Istrate,

Panică în scara unui bloc de locuințe din Zona Gării a municipiului Vaslui. Mai mulți locatari au părăsit locuințele, cu ochii în lacrimi și aproape sufocându-se, din cauza unui miros extrem de înțepător provenit dintr-o sursă necunoscută.

Disperați, oamenii au sunat la numărul de urgență 112 și au cerut ajutorul pompierilor. Două echipaje s-au deplasat la blocul indicat și, după evacuarea tuturor locatarilor, au început să caute ce anume provoca mirosul puternic iritant.

Minute în șir, specialiștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) au desfășurat tot felul de măsurători cu aparatura din dotare, fără a reuși, însă, să găsească sursa.

A pus zeci de ardei iuți în cuptorul cu microunde

”În cele din urmă, la etajul patru al blocului, zonă în care pompierii nu puteau să stea nici măcar cu masca pe figură, a fost identificată sursa mirosului. Un locatar, care dorea să-și facă propria boia, a pus câteva zeci de ardei iuți în cuptorul cu microunde pe care apoi l-a pornit.

Evident că și bărbatul în cauză era afectat de mirosul înțepător, el stând aplecat peste balustrada de la balcon, după ce anterior închisese toate ușile și geamurile apartamentului”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

După identificarea sursei mirosului, pompierii au spart mai multe plăci de azbociment ale acoperișului blocului pentru a se putea forma curenți de aer.

Abia după aproximativ 40 de minute, locatarii evacuați au putut reveni în apartamente.   

Citeşte şi:

Târgul de Crăciun din Sibiu face furori în presa internațională. E printre atracțiile Europei care merită vizitate de sărbători

Momente emoționante în Piața Revoluției. S-au citit numele eroilor care au murit în decembrie 1989 în numele libertății

30 de ani de Libertatea. Adrian Halpert, fost redactor-șef: „În 11 ani, cea mai importantă constantă a fost neimplicarea patronatului în zona editorială”

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.
HOROSCOP
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.