De Daniel Ionașcu,

Producătorul chinez Vivo, un nume puțin cunoscut la noi, va lansa primul smartphone din lume care va integra senzorul de amprentă direct în ecran, deși lumea s-ar fi așteptat ca acest lucru să fie realizat de către grupuri mari precum Samsung, LG sau Sony.

Informația a fost prezentată pe Twitter de către Patrick Moorhead, un analist de la firma de consultanță Moor Insights & Strategy. Tehnologia de implementare a senzorului în cauză este realizată de către compania americană Synaptics.

În ultimul an trendul a fost de mutare a senzorului de amprentă de pe partea frontală a smartphone-ului pe partea din spate, odată cu apariția display-urilor în format 18:9, care ocupă toată partea din față și nu mai lasă loc de nimic.

Samsung Galaxy S8 și Galaxy Note 8 au dat startul acestui trend de mutare a senzorilor în spate, iar mutarea sa a fost urmată și de către HTC U11+ și OnePlus 5T.

Un gigantul necunoscut

Grupul chinez Vivo este în top 5 la vânzări la nivel mondial și este deținut de către holdingul BBK Electronics, controlat de către omul de afaceri chinez Duan Yonping. Miliardarul chinez locuiește în California, are acțiuni la Apple și este poreclit ”Duanfett” datorită admirației pe care o are către Warren Buffett.

BBK Electronics, holdingul său, deține producătorii de smartphone-uri Oppo, Vivo, OnePlus, dar și imoo – destinat elevilor și studenților.

Cea mai mare tragedie rutieră cu sportivi români: "Bănuţă era pe sub maşină, i se vedea doar bazinul. Năstase era cu un cauciuc..." Detalii șocante
GSP.RO

Cea mai mare tragedie rutieră cu sportivi români: "Bănuţă era pe sub maşină, i se vedea doar bazinul. Năstase era cu un cauciuc..." Detalii șocante