MENIU CAUTĂ
26 Iul. 2018 19:06

Facebook a pierdut 150 de miliarde de dolari la bursă, iar Zuckerberg este mai ”sărac” cu 16 miliarde de dolari

Distribuie

Facebook a pierdut 150 de miliarde de dolari la bursă, după ce acțiunile rețelei sociale au scăzut cu 22,2%, miercuri. Totul s-a întâmplat după ce compania lui Mark Zuckerberg a anunțat rezultatele trimestriale, iar investitorii și-au arătat nemulțumirea față de evoluția numărului de utilizatori. Șeful Facebook a pierdut și el miliarde de dolari, după anunțarea rezultatelor.

Miercuri, după închiderea bursei, acțiunile Facebook au scăzut cu 22,2%, la 173,5 dolari per acțiune, pe Nasdaq. Astfel, gigantul social media a pierdut aproximativ 150 de miliarde de dolari din capitularizarea de piață de 620 de miliarde de dolari.

De altfel, și șeful Facebook a pierdut 16 miliarde de dolari, după ce rețeaua socială a picat la bursă, ajungând mai 'sărac' decât Warren Buffett, potrivit Reuters.

Compania lui Zuckerberg a raportat, miercuri, o evoluție dezamăgitoare a numărului de utilizatori care folosesc rețeaua socială, ceea ce a reprezentat un semnal de alarmă pentru investitori.

Segmentul de utilizatori SUA-Canada a rămas relativ la acelaşi nivel, în timp ce pe segmentul european, Facebook a pierdut 3 milioane de utilizatori, ajungând la 279 de milioane.

Deși veniturile Facebook au crescut cu 42% de la an la an pe ultimul trimestru, ajunțgând la 13,2 miliarde de dolari, nu acestea erau așteptările de pe Wall Street.

Profitul a crescut, de asemenea, la 5,1 miliarde de dolari, de la 3,9 miliarde de dolari. Totuși, investitorii au rămas nemulțumiți de evoluția utilizatorilor.

Comania a înregistrat o performanță bursieră constantă în ultimii patru ani, cu singura scădere masivă de 15% în luna martie, când scandalul Cambridge Analytica a ieşit la suprafaţă. Acţiunile şi-au revenit treptat şi au crescut cu 29% în ultimul an şi 21% dar în 2018, însă această creştere s-a pierdut în totalitate miercuri.


CITEȘTE ȘI: VIDEO/Actorii în stradă, ultima zi. Marius Manole nu renunță: 'Trebuie să reușim să schimbăm ceva. Atfel înseamnă că țara asta e putredă și trebuie să plecăm'


FOTO: EPA

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop marți 22 ianuarie 2019. Balanțele au parte de o șansă nesperată
Loading...
Comentarii