De Andreea Romaniuc Archip,

Deși nu provine dintr-o familie de medici, Oana a descoperit că are o afinitate pentru domeniul medical încă din școala generală. Încurajată de profesori la acea vreme, vedeta a luptat să devină unul dintre oamenii a căror menire este să facă bine semenilor. Ce-i drept, l-a avut ca exemplu pe fratele ei mai mare cu patru ani, care a încurajat-o să își urmeze visul, amândoi alegând același domeniu de activitate.

„La 18 ani eram studentă la medicină și trăgeam din greu pentru note cât mai mari, în condițiile unei concurențe acerbe, fiindcă la Medicină notele de 7 si 8 erau considerate mici. Am reușit să obțin și bursă după anul al treilea”, ne-a povestit vedeta Pro TV.

Pe lângă studiu care îi ocupa majoritatea timpului, Oana Cuzino s-a implicat în numeroase acțiuni, din dorința de a căpăta experiență. „Din păcate, când studiezi medicina nu ai timp pentru alte joburi sau dacă îți faci timp, acestea țin de munca voluntară – așa cum ne ofeream noi serviciile pe Salvare sau la camerele aglomerate de gardă din acele vremuri – unde ajutam pacienții cu ce puteam, dar și învățam enorm”, a declarat, pentru Libertatea, Oana Cuzino.

Prezentatoarea TV îi este recunoscătoare familiei, care i-a asigurat, în vremea studenției, tot confortul financiar pentru a putea să-și definitiveze studiile. „Am avut noroc cu susținerea părinților – tata fiind avocat și mama fizician, au putut să ne susțină pe mine și pe fratele meu ca studenți și apoi rezidenți, în vremuri în care salariile medicilor rezidenți erau simbolice”, a completat ea.

Citeşte şi:

Ce pregătiri se fac pentru ca bucureștenii să nu rămână fără apă potabilă

Anchetă epidemiologică în Hunedoara. Șeful ISU, depistat cu coronavirus

Managerul Spitalului Universitar a fost schimbat din funcție pentru că nu a luat măsuri pentru a preveni infecția cu COVID-19 în unitatea medicală

Un fotbalist a murit la 25 de ani, după ce s-a infectat cu COVID-19. La câteva ore au decedat tatăl și unchiul acestuia
GSP.RO
Un fotbalist a murit la 25 de ani, după ce s-a infectat cu COVID-19. La câteva ore au decedat tatăl și unchiul acestuia
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși
HOROSCOP
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși