Mergi direct la conținut »
Ce trebuie să faci de Anul Nou Chinezesc pentru a avea parte de noroc și prosperitate
Lifestyle Libertatea > Lifestyle

Ce trebuie să faci de Anul Nou Chinezesc pentru a avea parte de noroc și prosperitate

Anul Nou Chinezesc este sărbătorit în 2018 de milioane de persoane din întreaga lume. Tradițiile și obiceiurile asiaticilor legate de această sărbătoare au fascinat numeroși europeni, mai ales că se spune că îți pot aduce noroc și prosperitate în viață. Dar ce trebuie să faci de Anul Nou Chinezesc pentru a-ți asigura bunăstarea?

Îți prezentăm, mai jos, câteva dintre obiceiurile și superstițiile asociate cu Anul Nou Chinezesc.

Ce trebuie să faci de Anul Nou Chinezesc pentru a avea noroc în 2018

Cu ce te îmbraci de Anul Nou Chinezesc

Se spune că trebuie să porți roșu cu ocazia Noului An Chinezesc și că hainele tale trebuie să fie noi. Te poți îmbrăca, de exemplu, cu o rochie roșie sau un pulover roșu pentru a onora această tradiție.

În plus, este bine să faci ordine în dulap și să arunci toate hainele vechi, uzate sau pe care nu le mai porți. Astfel, vei atrage norocul și vei alunga spiritele rele.

ce trebuie să faci de anul nou chinezesc. poartă îmbrăcăminte roșie de anul nou chinezesc

Ce trebuie să faci de Anul Nou Chinezesc pentru noroc? Pentru început poartă îmbrăcăminte roșie.

Ce îți trebuie în casă de Anul Nou Chinezesc

Nu doar de hainele vechi trebuie să scapi, ci și de obiectele sparte pe care le păstrezi încă în casă. Chinezii cred că acestea pot să îți poarte ghinion.

În plus, trebuie să ai ceva nou acasă, fie că este vorba despre un covor frumos care să creeze un contrast plăcut cu restul decorațiunilor sau obiectelor de mobilier dintr-o cameră, de un obiect decorativ sau de o lenjerie de pat pe care să o folosești cu ocazia Anului Nou Chinezesc.

Pentru că acesta va fi Anul Câinelui de Pământ în zodiacul chinezesc, simbol al fidelității, sârguinței și curajului, este bine, de asemenea, să ai în casă o statuetă în formă de câine. Poți, totodată, să porți bijuterii cu un astfel de simbol, precum o broșă în formă de câine.

Ce obicei urmezi de Anul Nou Chinezesc pentru sănătate și prosperitate

Ce trebuie să mai faci de Anul Nou Chinezesc pentru prosperitate? O altă tradiție spune că ar fi bine să ai 8 portocale pe care primul bărbat care intră în casa ta în noaptea Anului Nou Chinezesc trebuie să le arunce pe jos.

ce trebuie să faci de anul nou chinezesc. obicei cu portocale de anul nou chinezesc

Trebuie să faci acest obiecei cu portocale de Anul Nou Chinezesc.

Fructele sunt apoi adunate într-un bol și păstrate 15 zile înainte de a fi mâncate, acestea reprezentând sănătatea și prosperitatea.

Ce mănânci de Anul Nou Chinezesc pentru prosperitate

Printre lucrurile pe care trebuie să le faci de Anul Nou Chinezesc pentru a avea parte de prosperitate se numără și consumul unor anumite tipuri de alimente și evitarea altora.

Poți să gătești carne de porc sau de pește, dar trebuie să eviți carnea de pui. Este bine, totodată, să mănânci legume, dar trebuie să eviți orezul pentru că acesta este un simbol al sărăciei.

Multe dintre rețetele de mâncare chinezească se prepară rapid, desigur cu ajutorul unui wok, deci nu vei petrece mult timp în bucătărie cu ocazia Anului Nou Chinezesc.

Close
Închide
  Close