Mercur retrograd are o influență mai puternică asupra zodiilor în comparație cu alte planete din zodiac. Vibrațiile acestei planete se resimt aproape zilnic, în multe activități în care se implică zodiile, dar când se află în mișcare retrogradă, Mercur are un impact și mai puternic. 

Trebuie să ținem cont de faptul că Mercur intră în mișcare retrogradă de trei sau chiar de patru ori pe an, în diferite semne și case zodiacale. Mercur este retrograd în medie cam trei săptămâni de fiecare dată, uneori întorcându-se din zodia în care se află în zodia care o precede.

Ce semnificație are Mercur în astrologie

Vechile horoscoape îmbinau elemente din astrologie, așa cum erau ele cunoscute în vremurile antice, cu elemente din mitologie, legende și simboluri pentru a defini personalitatea astrelor din zodiac. Mercur era cunoscut încă din vremurile vechi drept a doua planetă de la Soare, dar era totodată un zeu cu o personalitate deosebită, foarte apropiat de oameni și implicat în mersul lucrurilor de pe pământ. 

Mercur sau Hermes era fiul lui Zeus cu nimfa Maia, înzestrat cu o mulțime de abilități ieșite din comun, pe care ceilalți zei nu le puteau avea. Mercur era foarte iute, descurcăreț, zbura peste tot cu sandalele lui din aur fermecat, știa totul, observa totul, drept pentru care a devenit mesagerul zeilor. Mai mult decât atât, Mercur stăpânea lumina și întunericul, vede totul pe timp de noapte și putea călători cu ușurință între cele trei universuri: universul zeilor, al pământenilor și al lumii subpământene, unde plecau sufletele muritorilor. 

Unde a fost găsit copilul de 2 ani din Botoșani după mai bine de 24 de ore de căutări. „Manu, Laur și Ionuț sunt eroii zilei”
Recomandări
Unde a fost găsit copilul de 2 ani din Botoșani după mai bine de 24 de ore de căutări. „Manu, Laur și Ionuț sunt eroii zilei”

Mercur avea totodată și un caracter sugubăț, pus pe glume și năzdrăvănii, gata oricând să pregătească o farsă bună pentru a da o lecție usturătoare celor care nu deschideau ochii la timp. 

Mercur în astrologie este simbolul informației, al tehnologiei, al noutăților, călătoriilor și divertismentului. Este patronul farselor, glumelor, distracției, dar și al petrecăreților. În plus, Mercur ocrotește negustorii, comedianții, actorii, călătorii din toate păturile sociale, sportivii precum și pe toți cei care lucrează în transporturi, economie, negoț, relații publice, publicitate, presă, rețele sociale. Este și patronul politicienilor, avocaților, profesorilor și tuturor celor care lucrează în domeniile tehnice și în cercetare. 

Ce înseamnă Mercur retrograd 

Aflate în mișcare retrogradă, planetele par să aibă o evoluție mai lentă, ca și cum ar merge înapoi, față de Pământ. Dar aceasta nu este decât o iluzie optică, evident, însă reprezintă un fenomen interesant în astrologie. Este ca și cum tu te-ai afla într-un tren de viteză, care trece pe lângă un tren cu o viteză redusă și ai impresia că trenul celălalt merge înapoi.

Este important de reținut că planetele retrograde sunt un pic mai aproape de Pământ, astfel că influența astrelor retrograde este puternică asupra tuturor celor 12 zodii. Toate planetele din zodiac pot fi retrograde, în afară de Soare și Lună. 

Interviu: Ce vor moldovenii? Despre regionalizarea României și practici de bună guvernare. „Modelul ultracentralist de la București a ținut județele Moldovei în subdezvoltare”
Recomandări
Interviu: Ce vor moldovenii? Despre regionalizarea României și practici de bună guvernare. „Modelul ultracentralist de la București a ținut județele Moldovei în subdezvoltare”

Mercur în mișcarea lui liberă și directă, atunci când traversează o anumită zodie, amplifică calitățile și trăsăturile deosebite ale acelei zodii. Pe de altă parte, el favorizează exprimarea liberă, comunicarea cu ceilalți, activitățile sociale, negocierile, întâlnirile, călătoriile, tot ceea ce ține de dezvoltarea noastră socială. 

Mercur retrograd, în schimb, poate ridica mici obstacole în calea noastră, poate afecta negocierile, finanțele, comunicarea, parteneriatele. În perioadele în care Mercur este în mișcare retrogradă pot apărea mici accidente, pierderi, eșecuri, neînțelegeri, disensiuni cu familia sau colegii, discuții neplăcute în cuplu. 

Cu toate acestea, există și perioade în care Mercur retrograd poate fi benefic, pentru că încetinește ritmul lucrurilor, ne dă un răgaz să analizăm mai bine ceea ce vrem să facem, ne oferă șansa să ne odihnim, să ne ocupăm de noi și de sănătatea noastră, să ne ocupăm de dorințele persoanei iubite și să devenim mai atenți și mai romantici.

Planetele din sistemul solar
Planetele din sistemul solar
Coaliția PNL-PSD a decis să aibă candidat comun pentru Primăria Capitalei. Medicul Cătălin Cîrstoiu, favorit
Recomandări
Coaliția PNL-PSD a decis să aibă candidat comun pentru Primăria Capitalei. Medicul Cătălin Cîrstoiu, favorit

Ce nu trebuie să faci când Mercur este retrograd

Ori de câte ori știm din horoscop că o planetă apropiată de Soare este retrogradă trebuie să fim mai prudenți și să ne gândim de două ori la tot ce avem de făcut. Iată o serie de activități pe care ar fi bine să le ocolești sau să le amâni atunci când este Mercur retrograd. 

  • Nu te lăsa pradă amintirilor și nu aduna regrete pentru greșelile din trecut. Ele trebuie să rămână în trecut, tu trebuie să mergi înainte. 
  • Nu te lăsa influențat de conjuncturi de moment care pot afecta relația de dragoste sau buna înțelegere din familie. 
  • Nu te lăsa influențat de persoanele care te-au mai dezamăgit și care nu au fost corecte cu tine, care sunt schimbătoare și profitoare. 
  • Nu te lăsa amăgit de aparențe. Cercetează cu atenție totul!
  • Nu lua decizii radicale și nu face schimbări majore în niciun sector din viața ta. 
  • Nu cheltui bani mai mult decât îți permiți.
  • Nu da bani cu împrumut și nici nu lua bani de la alții. 
  • Nu declanșa discuții pe subiecte sensibile sau dureroase. 
  • Nu te implica în proiecte sau activități noi complicate. 
  • Evită să negociezi sume mari de bani, salariul sau bonusurile. 
  • Nu schimba nimic din ceea ce ar putea afecta viața de familie sau confortul tău personal. 
  • Fii prudent dacă pleci la drum lung. 
  • Verifică de două ori orice ai vrea să faci!

Ce este recomandat să faci când este Mercur retrograd

Perioadele retrograde ale lui Mercur durează în medie 3 săptămâni și vin cu regularitate aproape în fiecare sezon. Iată ce activități sunt recomandate. 

  • Este bine să repari lucruri, obiecte, mașini, instrumente, haine etc.
  • Este bine să refaci lucrurile făcute greșit. 
  • Este indicat să lucrezi la proiecte amânate prea multă vreme.
  • Este bine să îți revizuiești sentimentele față de o persoană sau față de o situație. 
  • Este indicat să te relaxezi, să te odihnești, să te ocupi de activități ușoare. 
  • Este bine să te ocupi de sănătatea ta, să faci mișcare și sport. 
  • Este bine să ieși mai des la aer curat și să faci plimbări lungi. 
  • Este indicat să te apropii de persoanele pe care le apreciezi și cu care vrei să te împrietenești sau cu care vrei să colaborezi. 
  • Este bine să faci curățenie în casă, la birou, în sertare, în dosarele cu documente, în orice sector care simți că este prea aglomerat. 
  • Este bine să te întâlnești cu prietenii buni și pur și simplu să stați de vorbă despre voi. 
  • Este bine să fii generos și să ajuți pe cineva în nevoie. 

Când este Mercur retrograd în următorii 3 ani 

Mercur retrograd în 2021

  • 30 ianuarie – 21 februarie: Mercur retrograd în Vărsător
  • 29 mai – 22 iunie: Mercur retrograd în Gemeni
  • 27 septembrie – 23 octombrie: Mercur retrograd în Balanță

Mercur retrograd în 2022

  • 15 ianuarie – 5 februarie: Mercur retrograd în Vărsător
  • 11 mai – 2 iunie: Mercur retrograd în Gemeni
  • 11 – 30 septembrie: Mercur retrograd în Balanță
  • 31 decembrie: Mercur retrograd în Capricorn

Mercur retrograd în 2023

  • 1 – 12 ianuarie: Mercur retrograd în Capricorn
  • 22 aprilie – 15 mai: Mercur retrograd în Taur
  • 24 august – 14 septembrie: Mercur retrograd în Fecioară
  • 15 – 31 decembrie: Mercur retrograd în Capricorn
Planeta Mercur - ce structură are cea mai apropiată planetă de Soare
Planeta Mercur – ce structură are cea mai apropiată planetă de Soare

Mercur retrograd și cele 12 zodii 

Toate zodiile resimt restrogradarea lui Mercur. Indiferent prin ce zodie trece acesta, cu toții suntem afectați, unii mai puțin, alții mai mult. Se încurcă lucrurile, primim mai târziu ceea ce așteptăm, ne sunt înșelate așteptările, suferim mici accidente… de aceea trebuie să ținem cont de perioadele lui de retrogradare, cu atât mai mult dacă el intră în mișcarea retrogradă chiar în zodia noastră sau în cele două zodii vecine cu zodia noastră. 

Mercur retrograd în Berbec

În această perioadă, trebuie să avem mare grijă cum vorbim, ce cuvinte alegem, cum ne înțelegem cu cei din jur. Trebuie să evităm cuvintele ambigui, exprimările în doi peri, cuvintele jignitoare și conflictele. De asemenea, trebuie să evităm să manevrăm obiecte ascuțite grele sau focul, dacă nu suntem prea îndemânatici. 

Mercur retrograd în Taur 

Câtă vreme Mercur este în mișcare retrogradă în Taur, trebuie să fim atenți la cheltuieli pentru că vor fi tentații mari, care ar putea fi prea scumpe pentru buzunarul nostru sau am putea face investiții care nu se merită. Pe de altă parte, Mercur retrograd în Taur poate accentua gelozia, resentimentele și lipsa de încredere în cuplu. 

Mercur retrograd în Gemeni 

În Gemeni, Mercur retrograd are impactul cel mai mare și se resimte acut asupra tuturor zodiilor. În această perioadă, ne merge prost aproape pe toate planurile. Apar probleme financiare, apar discuții la serviciu, pierdem bani, luăm decizii greșite și ne asumăm riscuri inutile. Trebuie să fim prudenți și să amânăm toate lucrurile importante pentru perioade mai bune. 

Mercur retrograd în Rac

În semnul Racului, Mercur retrograd accentuează toate emoțiile negative, neîmplinirile, durerile, eșecurile și ne face să dorim lucruri pe care știm că nu le putem obține. Este o perioadă frustrantă din punct de vedere emoțional, nu mai suntem mulțumiți nici de noi înșine, suntem mai împrăștiați, dezorganizați și riscăm să pierdem multe lucruri.  

Mercur retrograd în Leu 

Orgoliul, mândria și amorul propriu sunt accentuate când Mercur intră în mișcare retrogradă în Leu. El pune accentul pe trăsăturile mai puțin plăcute ale acestei zodii și ne face să refuzăm sau să întoarcem spatele unor situații sau persoane care, de fapt, ne-ar fi făcut un mare bine. Mândria ne poate face să pierdem foarte mult și să suferim mai târziu. 

Mercur retrograd în Fecioară

Există riscul să devenim mai stresați, mai fixiști și mai arțăgoși când Mercur este retrograd în Fecioară. Ne enervăm din nimicuri, căutăm perfecțiunea, în loc să ne bucurăm de ceea ce avem, facem alegeri riscante, cerem prea mult de la oamenii din jurul nostru și putem declanșa conflicte mocnite, care vor trena multă vreme.  

Mercur retrograd în Balanță 

Așa cum ar fi de așteptat, Mercur retrograd în Balanță anunță dezechilibre, și în plan personal și emoțional, dar mai ales în relația cu ceilalți. Apar neînțelegeri la serviciu, cu prietenii sau cu rudele. Există situații în care se strică tocmai lucrurile pe care ne bazam, pierdem bani, pierdem acte, ne lovim de obstacole care ne afectează drumul ales. 

Mercur retrograd în Scorpion

Mare atenție la decizii, când Mercur este retrograd în Scorpion, pentru că suntem mai sensibili și mai stresați în această perioadă. Ne macină eșecurile, deciziile greșite, sentimentele negative, încercăm să le îndreptăm și riscăm mai mult să ne complicăm viața, în loc să rezolvăm ceva. 

Mercur retrograd în Săgetător 

Ar trebui să evităm călătoriile lungi și activitățile complicate, pentru că în perioada retrogradării lui Mercur în Săgetător suntem mai împrăștiați, mai dezorganizați și avem tendința să înțelegem lucrurile pe dos. Nimic nu ne iese în această perioadă, decât dacă lăsăm lucrurile să evolueze de la sine și avem grijă să nu pierdem bani.

Mercur retrograd în Capricorn 

Pot apărea tot felul de probleme generate de șefi, de colegi, de persoanele care au o anumită autoritate. Nu este exclus să facem un accident cu mașina, să intrăm în vizorul poliției, să primim amendă. Sunt afectate relațiile profesionale, dar și relațiile cu rudele în vârstă, cu părinții, cu socrii care ne fac reproșuri. 

Mercur retrograd în Vărsător 

Ar fi bine să ne concentrăm asupra oamenilor care ne sunt dragi și care au nevoie de noi. În această perioadă, trebuie să fim mai atenți la nevoile familiei, la dorințele și nevoile emoționale ale copiilor, la necesitățile curente ale părinților bătrâni. 

Mercur retrograd în Pești

Poate fi o perioadă tulbure, confuză, cu nemulțumiri, cu senzația că am pierdut direcția cea bună. Vom avea nevoie de sprijin emoțional și de persoane optimiste, vesele, care să ne motiveze și să ne ajute să ținem capul sus, indiferent ce probleme apar. Trebuie să renunțăm la activitățile dificile și să alegem activități plăcute, relaxante, să ne concentrăm pe nevoile noastre și să analizăm bine ce avem de făcut în viitor.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Anunț important pentru românii care au primit sporuri, prime sau alte bonusuri. Ce trebuie să facă pentru a avea pensii majorate
FANATIK.RO
Anunț important pentru românii care au primit sporuri, prime sau alte bonusuri. Ce trebuie să facă pentru a avea pensii majorate
Teo Trandafir recunoaște că relația dintre ea și fiica ei s-a schimbat: „Probabil și ea ascunde niște lucruri față de mine. Realitatea este că…”. Maia are 19 ani / EXCLUSIV
Viva.ro
Teo Trandafir recunoaște că relația dintre ea și fiica ei s-a schimbat: „Probabil și ea ascunde niște lucruri față de mine. Realitatea este că…”. Maia are 19 ani / EXCLUSIV
Familia Măruță, baie de mulțime, la Londra. Eva și-a prezentat filmul, David și-a sărbătorit ziua de naștere, iar Andra a cântat pe Wembley Arena
Libertateapentrufemei.ro
Familia Măruță, baie de mulțime, la Londra. Eva și-a prezentat filmul, David și-a sărbătorit ziua de naștere, iar Andra a cântat pe Wembley Arena
Moment uluitor cu Ioan Niculae: „M-a șocat. Pentru mine e inacceptabil!”
GSP.RO
Moment uluitor cu Ioan Niculae: „M-a șocat. Pentru mine e inacceptabil!”
Zodiile care vor avea zile pline de noroc. Totul se schimbă în bine în viața lor începând din 19 martie
FANATIK.RO
Zodiile care vor avea zile pline de noroc. Totul se schimbă în bine în viața lor începând din 19 martie
Unde a fost găsit, de fapt, Radu Aryan, copilul de 2 ani dispărut în Botoșani. Cine sunt "eroii zilei" | GALERIE FOTO
Știrileprotv.ro
Unde a fost găsit, de fapt, Radu Aryan, copilul de 2 ani dispărut în Botoșani. Cine sunt "eroii zilei" | GALERIE FOTO
Wow, ce casă au Florin Dumitrescu și soția lui, Cristina! Așa tapet mai rar vezi, chiar e deosebit! Imaginile din locuința celebrului bucătar fac furori pe internet!
Unica.ro
Wow, ce casă au Florin Dumitrescu și soția lui, Cristina! Așa tapet mai rar vezi, chiar e deosebit! Imaginile din locuința celebrului bucătar fac furori pe internet!
Fabulos! Gică Hagi a refuzat să-l ajute cu numărul de telefon pe Gică Popescu, când a aflat ce fată vrea să cunoască: "Nu, nu, nu"
Orangesport.ro
Fabulos! Gică Hagi a refuzat să-l ajute cu numărul de telefon pe Gică Popescu, când a aflat ce fată vrea să cunoască: "Nu, nu, nu"
Misterul morţii avocatei Monica Cioată, dezlegat după 3 ani. Înregistrarea cu ultimele minute din viaţa femeii
Observatornews.ro
Misterul morţii avocatei Monica Cioată, dezlegat după 3 ani. Înregistrarea cu ultimele minute din viaţa femeii
Horoscop 19 martie 2024. Berbecii este bine să facă un efort pentru a ține sub control tendința de a interpreta totul după intențiile și dorințe lor
HOROSCOP
Horoscop 19 martie 2024. Berbecii este bine să facă un efort pentru a ține sub control tendința de a interpreta totul după intențiile și dorințe lor
RECOMANDĂRI