Zodia Balanță este o zodie cardinală, este guvernată de Venus, iar elementul ei primordial este Aerul. Zodia aceasta, aflată la mijloc de zodiac, începe odată cu echinocțiul de toamnă, când lumina zilei începe să fie egală cu întunericul, iar expansiunea verii este potolită de nopțile mai răcoroase.

Balanţa este cunoscută şi drept semnul Judecătorului, având polaritate pozitivă şi fiind zodie de Aer. Ea guvernează cea de-a şaptea Casă a zodiacului, Casa Căsătoriei, a Parteneriatelor şi a Duşmanilor declaraţi. În această Casă se pot citi şi negocierile, problemele judecătoreşti şi contractele, fie ele favorabile sau nu.

Balanţa este semnul cosmic al cooperării şi al forţelor primordiale care se completează una pe cealaltă: aer, foc, pământ şi apă.     

Ce semnifică perioada zodiei Balanță  

Zodia Balanței începe pe data de 22 septembrie, când este echinocțiul de toamnă și se încheie pe 20 octombrie, când zilele deja sunt tot mai întunecate și reci. Balanța este o zodie a roadelor, o zodie care echilibrează forțele naturii, lumina și întunericul, căldura și frigul, arșița din august cu ploile din septembrie. 

Personalitatea Balanței și caracteristici speciale

Românul Victor Dorobanțiu, lăudat în Vanity Fair pentru rolul din serialul Wednesday. Cum a devenit „mâna” din producția Netflix, filmată în România – VIDEO
Recomandări
Românul Victor Dorobanțiu, lăudat în Vanity Fair pentru rolul din serialul Wednesday. Cum a devenit „mâna” din producția Netflix, filmată în România – VIDEO

Nativii din Balanță au o personalitate deschisă, fiind semne de Aer, și sociabilă, fiind o zodie cardinală, deschisă către societate. Ei se numără printre cele mai plăcute personaje din zodiac, mereu echilibrate, atente cu cei din jur, concesive și dornice să facă lucrurile să meargă. Balanțele cântăresc foarte mult ceea ce fac, poate că uneori prea mult și pierd ocazia de a lua o decizie bună. Dar ele știu cum să echilibreze lucrurile și ajung la liman la timpul potrivit. 

Nativii Balanţei sunt veseli, optimişti, fermecători şi foarte comunicativi. Dar au o trăsătură de caracter pe care şi ei încearcă să o ţină în frâu: indecizia. Se hotărăsc foarte greu ce cale să apuce, ce soluţie să adopte, până nu cunosc toate detaliile problemei şi toate consecinţele deciziei lor. În conflicte, nu le place să ia partea nimănui şi încearcă să găsească o cale de mijloc care să împace cele două forţe adversare. 

Femeia Balanță 

Nativa din Balanță este o femeie cultivată, care citeşte mult şi este atrasă atât de cultură, cât şi de noile descoperiri ştiinţifice. Are gusturi rafinate care, dacă sunt însoţite de câştiguri consistente şi o viaţă lipsită de griji, o pot conduce uşor spre lene şi indulgenţă, ceea ce se întâmplă rar.  

„De la armata rusă pentru oamenii din Mariupol.” Imagini din satelit arată noile acțiuni ale forțelor ruse
Recomandări
„De la armata rusă pentru oamenii din Mariupol.” Imagini din satelit arată noile acțiuni ale forțelor ruse

Femeia Balanță este o fire vibrantă, plină de viaţă, care te cucereşte dintr-un zâmbet. Prietenii ei au deplină încredere în ea şi o admiră pentru modul în care ştie să se poarte cu toată lumea la fel de frumos. La capitolul diplomație, este mult mai bine înzestrată decât bărbatul Balanță. 

Bărbatul Balanță  

Bărbatul Balanță este un prieten de încredere. Firea lui amabilă iese în evidenţă în orice împrejurare. Nu va rămâne niciodată insensibil la apelul disperat al unei rude sau al unui prieten. Poţi avea încredere în el că te va ajuta cu tot ce poate. Nativul zodiei devine uşor popular, oriunde s-ar duce. Spre deosebire de femeia Balanţă, bărbatul din acest semn este mai puţin studios și un pic mai leneș, deşi este înzestrat cu o inteligenţă vie. El compensează lipsa cunoştinţelor cu o imaginaţie sclipitoare. 

Două dintre cele mai îndrăgite pasiuni ale nativilor zodiei sunt creaţia de bijuterii şi de haine. Datorită gusturilor sale rafinate, bărbatul Balanţă este un creator de obiecte frumoase care îl ajută să atragă atenţia lumii şi admiraţia femeilor.

Copiii născuți în zodia Balanță 

Copiii Balanță sunt fermecători, sunt liniștiți, zâmbitori, afectuoși și prietenoși. Ei iubesc lumina și căldura, le plac camerele însorite și jucăriile colorate. Mulți dintre ei sunt copii inteligenți, înzestrați cu o capacitate de înțelegere peste medie și au diverse talente native, de la muzică, arte plastice la scriitură.

Jurnalism de propagandă la relansarea TVR Cultural. Cum a arătat interviul-pictorial cu ministrul culturii, Lucian Romașcanu
Recomandări
Jurnalism de propagandă la relansarea TVR Cultural. Cum a arătat interviul-pictorial cu ministrul culturii, Lucian Romașcanu

La școală, copiii Balanță învață foarte bine, au rezultate peste medie, cu atât mai mult dacă sunt stimulați cu jocuri inteligente și activități interesante. Mulți dintre ei sunt pasionați de tot felul de materii și citesc cu plăcere tot felul de studii și cărți, având o cultură generală vastă. Foarte mulți vor urma studii superioare și vor ajunge în carieră pe posturi de conducere. 

Compatibilitatea cu alte zodii 

Balanţă – Berbec

Pe harta zodiacului, cele două semne sunt opuse, ceea ce se reflectă şi în firile nativilor. O relaţie de dragoste sau o căsnicie între Balanta si Berbec are şanse mici să reziste.

Balanţă – Taur

Balanta si Taurul ar putea fi ca două jumătăţi ale unui întreg. Din punct de vedere karmic, cele două zodii se completează perfect. Dar supărarea şi discuţiile frecvente nu vor lipsi din casa lor.

Balanță – Gemeni

Semn guvernat de Aer, Gemenii pot fi parteneri foarte buni pe placul Balanţelor. Nativii din cele două zodii seamănă foarte mult, ba chiar au aceleaşi concepţii despre căsătorie. 

Balanţă – Rac

Partenerul Rac are nevoie de stabilitate şi de o familie împlinită, ceea ce nu coincide cu planurile de viaţă ale Balanţei. Sunt mai degrabă buni prieteni, decât soţi iubitori. 

Balanţă – Leu

Leul este bătăios, îndrăzneţ, certăreţ, ceea ce contravine naturii iubitoare de pace a Balanţei. O asemenea relaţie poate fi frumoasă numai la început, până când se vor cunoaşte mai bine. 

Balanţă – Fecioară

Fecioarele au nevoie de stabilitate şi de fidelitate, ceea ce Balanţele nu pot oferi. Relaţia lor nu va fi nici frumoasă, nici fericită, deoarece partenerul Balanţă se va plictisi repede.

Balanţă – Balanţă

Este una dintre cele mai nefericite relaţii de iubire. De fapt, rareori ajung să se iubească. Se suportă o vreme, se pot căsători dintr-un sentiment al datoriei, dar vor fi nefericiţi. 

Balanţă – Scorpion

Iniţial, dragostea posesivă a Scorpionului poate fi interpretată drept un semn de romantism de către Balanţă. Curând, se va convinge că nu poate trăi între barierele impuse de el.  

Balanţă – Săgetător

Balanţa se va simţi în paradis, deoarece Săgetătorul ştie cum să o farmece şi să îi menţină interesul treaz. Dar nu vor lipsi infidelităţile, nici de o parte, nici de cealaltă. 

Balanţă – Capricorn

Este greu de găsit ceva în comun între cele două zodii. Capricornul este riguros şi calculat, în timp ce Balanţa se plictiseşte lângă asemenea oameni. 

Balanță – Vărsător

Vărsătorii sunt cei mai potriviţi parteneri să împlinească viaţa emoţională a Balanţelor. Atracţia fizică dintre cele două semne este intensă. Se admiră unul pe celălalt şi sunt convinşi că pot avea aceleaşi scopuri în viaţă. Rareori vor exista momente plictisitoare între cei doi.

Balanţă – Peşti

Nativul din Balanţă poate fi atras de idealismul Peştilor, dar până la căsătorie au un drum lung de parcurs. Amândoi se feresc de responsabilităţile pe care le implică o familie. 

Vezi compatibilitatea între zodii pentru semnul tău zodiacal.

Dragostea și zodia Balanță

Nativii din zodia Balanţă sunt fericiţi când au parteneri maturi, hotărâţi, puternici şi muncitori. Partenerul de viaţă al unei Balanţe trebuie să o îndrume să ia o decizie grea în cel mai scurt timp. Atunci este pe deplin apreciat de nativii acestei zodii, care nu se decid niciodată prea uşor asupra problemelor importante.

Bărbatul Balanţă este un cuceritor. În tinereţe, nici nu se gândeşte la căsătorie. Preferă să fie liber cât mai mult timp. Nici când ajunge în faţa altarului nu poţi şti dacă îşi va păstra jurămintele pentru toată viaţa. Femeia Balanţă este mult mai fidelă decât nativul zodiei, deşi este mai greu de satisfăcut. Dacă partenerul ei este lipsit de romantism şi de imaginaţie, relaţia lor va avea de suferit. Pe de altă parte, are nevoie de un soţ gospodar, căruia să îi placă să se ocupe de casă.

Meserii potrivite pentru nativii Balanțe

Nativul Balanță va excela profesional în domeniile legate de relaţia cu publicul și în orice poziție care presupune consiliere și luarea deciziilor. Poate fi diplomat, ambasador, politician, judecător, asistent social, secretar și consilier. 

În funcţie de studiile pe care le are, Balanţa va fi tot mai pretenţioasă în privinţa locului de muncă şi poate ajunge uşor pe poziţii de conducere. Iar dacă nu este interesată de o poziție de conducere, Balanța poate deveni omul de bază pentru cei aflați la conducere, consilier sau un bun administrator. 

Unii nativi pot fi atrași de lumea artelor, pot fi designeri, stiliști sau pictori, iar cei pasionați de sport pot ajunge buni gimnaști. 

Sănătatea și zodia Balanței  

Zodia Balanță guvernează rinichii, zona lombară și șoldurile. Aici sunt și punctele lor vulnerabile și anume rinichii, aparatul excretor, zona lombară a coloanei, articulațiile șoldurilor și partea superioară a picioarelor. 

Balanțele trebuie să se ferească să fie sedentare. Ele au nevoie de mișcare și chiar de sport susținut, mai ales bărbații. 

Pe de altă parte, fiind guvernați de Venus, nativii Balanțe sunt pofticioși, le plac mâncărurile savuroase și mai ales dulciurile. Mulți dintre ei fac o adevărată pasiune pentru ciocolată, prăjituri, torturi sau patiserie și vor avea probleme cu greutate chiar din tinerețe. 

Citește mai multe despre fiecare zodie și compatibilitățile ei

Vezi tot ce spune Horoscop Balanta despre această zodie – zi de zi!

Citește horoscop zilnic pe Libertatea și horoscop săptămânal Urania.

Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Șocant ce-i spunea Gigi Becali Anamariei Prodan, despre Reghecampf. Impresara nu s-a mai abținut și a spus tot: "Nu voiam să cred așa ceva"
GSP.RO
Șocant ce-i spunea Gigi Becali Anamariei Prodan, despre Reghecampf. Impresara nu s-a mai abținut și a spus tot: "Nu voiam să cred așa ceva"
Imagini BOMBĂ! Kate Middleton, SĂRUTATĂ de un bărbat celebru. Pozele au apărut imediat în presă
Playtech.ro
Imagini BOMBĂ! Kate Middleton, SĂRUTATĂ de un bărbat celebru. Pozele au apărut imediat în presă
Oxi rupe tăcerea despre Antena 1 și Chefi la Cuțite! Imaginile din finală, care nu s-au difuzat la TV: 'Am rămas mască! La montaj...'
Viva.ro
Oxi rupe tăcerea despre Antena 1 și Chefi la Cuțite! Imaginile din finală, care nu s-au difuzat la TV: 'Am rămas mască! La montaj...'
Filmul accidentului din Târgu Jiu: pacient mort, după ce ambulanţa care-i putea salva viaţa a fost izbită în plin de un camion. Explicaţia şoferului vinovat
Observatornews.ro
Filmul accidentului din Târgu Jiu: pacient mort, după ce ambulanţa care-i putea salva viaţa a fost izbită în plin de un camion. Explicaţia şoferului vinovat
Ce riscă persoana care a aruncat în Crișul Repede un piranha cu burtă roșie. „Este o specie într-adevăr periculoasă”
Știrileprotv.ro
Ce riscă persoana care a aruncat în Crișul Repede un piranha cu burtă roșie. „Este o specie într-adevăr periculoasă”
Panică totală după ce doi părinți au montat o cameră de supraveghere în camera bebelușului. Descoperirea i-a îngrozit
FANATIK.RO
Panică totală după ce doi părinți au montat o cameră de supraveghere în camera bebelușului. Descoperirea i-a îngrozit
Îndrăgita prezentatoare TV a fost agresată sexual în scara blocului! Atacatorul i-a pus cuţitul la gât. Primele informaţii
Orangesport.ro
Îndrăgita prezentatoare TV a fost agresată sexual în scara blocului! Atacatorul i-a pus cuţitul la gât. Primele informaţii
Horoscop 3 decembrie 2022. Fecioarele au nevoie de un refugiu potrivit pentru a se ține departe de agitația zilei de astăzi
HOROSCOP
Horoscop 3 decembrie 2022. Fecioarele au nevoie de un refugiu potrivit pentru a se ține departe de agitația zilei de astăzi
Povestea unui ofițer care s-a întors pe mare la doar două luni după operația care l-a salvat de cancer
PUBLICITATE
Povestea unui ofițer care s-a întors pe mare la doar două luni după operația care l-a salvat de cancer