Zodia Taur este strâns legată de valorile pământului: stabilitate, fertilitate și prosperitate. Vechii egipteni credeau că Taurul aduce armonia în mijlocul haosului. Este un semn strâns legat de natură și pământ, cu scopuri bine definite, cel mai de încredere şi credincios dintre toate. Este a doua zodie din zodiac, după zodia Berbec.

Nativul Taur este, poate, cel mai stabil, consecvent și echilibrat dintre toate zodiile. Nu doar pentru că este guvernat de Venus, care aduce echilibru și armonie, ci și pentru că este un om cu picioarele pe pământ care apreciază lucrurile simple și frumoase, care apreciază munca și banii, confortul, familia, liniștea și pacea interioară.

Ce semnifică perioada în care e zodia Taur

Zodia Taurului durează de la data de 21 aprilie până la data de 21 mai. Ea reprezintă a doua Casă a zodiacului și al doilea trimestru al primăverii, când natura înflorește, se îmbogățește și vremea se încălzește tot mai mult. Zodia Taurului era vreme bună pentru activitățile agrare intense, când erau semănate culturile de vară, legumele și florile, ea fiind astfel zodia care aduce prosperitate celor muncitori.

Personalitatea Taurului și caracteristici speciale

Zodia Taurului este un semn negativ, precum Racul, Fecioara sau Scorpionul. Ea este o zodie fixă, precum Leul, Scorpionul și Vărsătorul, și este o zodie feminină, prin armonia ei interioară și prin influența pe care o primește de la astrul ei guvernator, Venus.

Românul Victor Dorobanțiu, lăudat în Vanity Fair pentru rolul din serialul Wednesday. Cum a devenit „mâna” din producția Netflix, filmată în România – VIDEO
Recomandări
Românul Victor Dorobanțiu, lăudat în Vanity Fair pentru rolul din serialul Wednesday. Cum a devenit „mâna” din producția Netflix, filmată în România – VIDEO

Nativul Taur are un suflet mare şi generos cu cei din familie pe care îi iubeşte şi chiar cu unii prieteni pe care îi admiră. Este foarte sensibil la reacţiile pe care le stârneşte în jur, la opiniile celorlalţi despre el şi la poziţia sa în societate. De aceea, Taurul se va strădui să câştige cât mai mult în fiecare an, să îşi cumpere lucruri de valoare, case, terenuri şi maşini de lux. Taurul este un om de carieră, căruia îi place să urce în ierarhie și să ocupe o poziție solidă și apreciată.

Taurul este reprezentat, la nivel simbolic, printr-o jumătate de Lună odihnindu-se întoarsă pe cercul Soarelui ca o cupă. Jumătatea de Lună sau cupa reprezintă puterea materială şi bogăţia derivate din forţa unei voinţe puternice.

Femeia Taur

Nativa din zodia Taur este o femeie frumoasă din multe puncte de vedere, inclusiv fizic, ea venind pe lume sub influența frumoasei Venus. Este o femeie senzuală, atrăgătoare, sociabilă, comunicativă, cu mult lipici la sexul opus și cu abilități de lider.

Femeia Taur iubește dragostea, pasiunea, viața, confortul, luxul, casa și copiii. Ea știe întotdeauna ce doreşte de la viaţă, mai ales din punct de vedere material. Este o femeie care joacă pe mai multe planuri pentru a obține ce vrea și știe cum să manipuleze bărbații din jurul ei. Femeia Taur învaţă repede, dar numai din experienţă. Acceptă foarte greu sfaturile cuiva şi nici nu va lăsa pe altul să ia decizii în locul ei.

Bărbatul Taur

Guvernat de Venus, astrul simțurilor, bărbatul din zodia Taur este un bărbat senzual, sensibil, dar greu de urnit. Este un tip stabil, hotărât, onest și practic, este un foarte bun prieten și un bun cap de familie.

Femeile care cunosc bine bărbaţii din zodia Taurului ştiu că ei pot fi cei mai de încredere parteneri de viaţă. Deşi pare adesea rigid şi sever, Taurul reuşeşte să fie tandru cu soţia şi un tată excelent pentru copii.

La a doua vârstă, nativul Taur devine mai încăpățânat, începe să se teamă de riscuri, devine conservator și pragmatic. Începe să iubească mâncarea și dulciurile, confortul, banii și adună tot felul de obiecte valoroase, care îl fac să se simtă mai stăpân pe el.

Copiii născuți în zodia Taur

Copiii care se nasc sub semnul Taurului sunt copii frumoși, haioși, cu un zâmbet irezistibil, sunt rezistenți și sănătoși. Le place foarte mult să fie alintați și iubiți, sunt mereu în centrul familiei, sunt lipiți de părinți și de bunici și nu lasă pe nimeni să le ia locul.

Jurnalism de propagandă la relansarea TVR Cultural. Cum a arătat interviul-pictorial cu ministrul culturii, Lucian Romașcanu
Recomandări
Jurnalism de propagandă la relansarea TVR Cultural. Cum a arătat interviul-pictorial cu ministrul culturii, Lucian Romașcanu

Pe de altă parte, sunt copii mult mai liniștiți decât alții, cu o fire veselă și deschisă, se împrietenesc ușor cu alți copii și nu se lasă influențați de tovarășii de joacă mai zburdalnici. Le place să se joace cu grupuri mari de copii, dar și acasă cu jucăriile lor deosebite. Sunt copii posesivi cu lucrurile lor, mai ales dacă sunt mai deosebite, și totodată sunt copiii care prețuiesc ceea ce primesc de la părinți și rareori strică ceva intenționat.

Mulți copii din zodia Taur sunt talentați la muzică, la desen, la poezie sau geometrie, datorită lui Venus. Sunt copii inteligenți, la plac jocurile de logică, dar și activitățile creative și multora dintre ei le place foarte mult să citească.

Compatibilitatea cu alte zodii

Compatibilitate Taur – Berbec

Firea activă şi amatoare de petreceri a Berbecului nu se împacă prea bine cu Taurul molcom şi calculat. Berbecul se va simţi sufocat de firea geloasă a Taurului.

Compatibilitate Taur – Taur

Cum ambii parteneri vor avea cam aceleaşi calităţi şi defecte, va fi plictisitor să se cunoască atât de bine. Se vor îndrăgosti la prima vedere, dar nu va dura mult.

Compatibilitate Taur – Gemeni

Nativul din Taur va fi atras de Geamănul aventuros şi pasional. Dar nu va avea parte de relaţia calmă şi stabilă pe care şi-o doreşte.

Compatibilitate Taur – Rac

Partenerul Rac este în stare să îi ofere Taurului exact ce îşi doreşte: o familie perfectă şi iubire caldă. Dar va avea pretenţii mari de la el, ceea ce Taurul nu va înţelege niciodată.

Compatibilitate Taur – Leu

Amândoi sunt loiali, se vor iubi şi se vor admira fără rezerve. Dar relaţia cu un Leu va avea mult de suferit, pentru că vor avea pretenţii prea mari unul de la altul.

Compatibilitate Taur – Fecioară

Ambele zodii sunt zodii de Pământ și se atrag irezistibil. O relația de iubire va fi pasională și de lungă durată. Fecioarele sunt perfecţioniste şi ştiu să construiască relaţii durabile, de care au mare nevoie Taurii.

Compatibilitate Taur – Balanţă

Balanţele detestă rutina şi se plictisesc repede lângă un partener conservator. Relaţia celor doi nu are prea mari şanse de izbândă, doar dacă Balanţa face mari sacrificii.

Compatibilitate Taur – Scorpion

Sunt mândri şi nu vorbesc deschis despre sentimentele, temerile şi visurile lor. Iar lipsa de comunicare cu un Scorpion va face imposibilă o relaţie armonioasă între cele două semne.

Compatibilitate Taur – Săgetător

Se ştie că Taurii sunt inflexibili, iar Săgetătorului îi va fi foarte greu să se ridice la pretenţiile partenerului său. El preferă aventura şi distracţia, decât stabilitatea.

Compatibilitate Taur – Capricorn

Un partener Capricorn îi va răspunde Taurului cu multă afecţiune, loialitate şi stabilitate. Amândoi vor găsi ţeluri comune pentru care vor lupta cot la cot.

Compatibilitate Taur – Vărsător

Nici unul dintre cei doi nu va recunoaşte calităţile celuilalt şi nu va avea răbdare să se cunoască mai bine. Relaţia cu un Varsator se va încheia adesea înainte de a începe ceva serios.

Compatibilitate Taur – Peşti

Nativul din Peşti ţine cont prea puţin de opiniile celuilalţi, iar superioritatea pe care o afişează Taurul, îl va irita. Sunt şanse slabe să se îndrăgostească unul de altul.

Vezi ce compatibilitati între zodii sunt pentru semnul tău!

Dragostea și zodia Taur

De cele mai multe ori, Taurii par ocupaţi mai mult de propria bunăstare, decât de fericirea femeii sau bărbatului cu care îşi împart viaţa. Dar dacă îşi găsesc partenerul ideal, nimic nu mai poate concura cu dragostea pe care i-o oferă.

Nativii din zodia Taur sunt senzuali și romantici, sunt pasionali în tinerețe, foarte generoși cu iubirea lor și cu timpul lor. Ar petrece ore întregi numai în pat cu partenerul sau partenera lor de cuplu. Cu toate acestea, Taurii se feresc să îşi arate sentimentele deschis şi spun foarte rar „te iubesc”, de teama de a nu fi respinşi.

Partenerul unui Taur trebuie să se ferească să îi stârnească gelozia. Nativii din Taur sunt foarte posesivi, de aceea rămân fideli unei singure iubiri de-a lungul vieţii. Dar au pretenţii mari de la cei cărora le încredinţează inima lor, așteptând loialitate necondiționată.

Meserii potrivite pentru nativii Tauri

Femeilor sau bărbaților din zodia Taur li se potrivesc funcţiile de conducere și vor avea rezultate excelente în tot ceea ce înseamnă administraţie. Ei sunt înzestrați cu multă răbdare, au fler pentru bani și afaceri și se pot ocupa de orice slujbă care presupune minuțiozitate și atenție sporită. Slujbe precum şef de personal, contabil, administrator, agent de bursă sau agent imobiliar sunt potrivite pentru această zodie. Adesea, Taurul te va surprinde cu predicţiile lui legate de bani, câştiguri şi investiţii profitabile.

Taurul este interesat de bani și carieră încă din școală și va lupta să îşi depăşească condiţia socială. Are simţ practic, calităţi de lider și putere de decizie. Este atras de domeniile tehnice, de inginerie, dar şi de economie. Poate fi un bun fizician, dar şi un bun bancher, deoarece are simţul banilor. Mulți nativi, datorită înclinațiilor artistice, pot fi cântăreți, compozitori, desenatori, pot lucra în publicitate sau pot avea afaceri cu restaurante, fiind buni bucătari și administratori.

Sănătatea și zodia Taurului

Conform zodiacului, Taurul guvernează gâtul, ceafa, metabolismul, glandele și producția de hormoni. Tiroida este un punct sensibil pentru această zodie și trebuie să fie prudentă, dar și slăbiciunea pentru mâncare și dulciuri.

Mulți Tauri au tendința de a se îngrășa rapid și ar fi bine să facă mișcare și sport toată viața lor. Ei mai sunt predispuși și la afecțiuni ale stomacului și ficatului sau la apariția diabetului, dacă nu își controlează bine pofta de dulce și preparate sățioase și grase.

Citește mai multe despre fiecare zodie și compatibilitățile ei

Vezi tot ce spune Horoscop Taur despre această zodie – zi de zi!

Citește horoscop zilnic pe Libertatea și horoscop săptămânal Urania.

Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Șocant ce-i spunea Gigi Becali Anamariei Prodan, despre Reghecampf. Impresara nu s-a mai abținut și a spus tot: "Nu voiam să cred așa ceva"
GSP.RO
Șocant ce-i spunea Gigi Becali Anamariei Prodan, despre Reghecampf. Impresara nu s-a mai abținut și a spus tot: "Nu voiam să cred așa ceva"
Imagini BOMBĂ! Kate Middleton, SĂRUTATĂ de un bărbat celebru. Pozele au apărut imediat în presă
Playtech.ro
Imagini BOMBĂ! Kate Middleton, SĂRUTATĂ de un bărbat celebru. Pozele au apărut imediat în presă
Oxi rupe tăcerea despre Antena 1 și Chefi la Cuțite! Imaginile din finală, care nu s-au difuzat la TV: 'Am rămas mască! La montaj...'
Viva.ro
Oxi rupe tăcerea despre Antena 1 și Chefi la Cuțite! Imaginile din finală, care nu s-au difuzat la TV: 'Am rămas mască! La montaj...'
Coincidenţă stranie într-o familie de preoţi din Suceava: Tată şi fiu au avut parte de aceeaşi moarte, la 25 de ani distanţă
Observatornews.ro
Coincidenţă stranie într-o familie de preoţi din Suceava: Tată şi fiu au avut parte de aceeaşi moarte, la 25 de ani distanţă
Ce riscă persoana care a aruncat în Crișul Repede un piranha cu burtă roșie. „Este o specie într-adevăr periculoasă”
Știrileprotv.ro
Ce riscă persoana care a aruncat în Crișul Repede un piranha cu burtă roșie. „Este o specie într-adevăr periculoasă”
Panică totală după ce doi părinți au montat o cameră de supraveghere în camera bebelușului. Descoperirea i-a îngrozit
FANATIK.RO
Panică totală după ce doi părinți au montat o cameră de supraveghere în camera bebelușului. Descoperirea i-a îngrozit
Îndrăgita prezentatoare TV a fost agresată sexual în scara blocului! Atacatorul i-a pus cuţitul la gât. Primele informaţii
Orangesport.ro
Îndrăgita prezentatoare TV a fost agresată sexual în scara blocului! Atacatorul i-a pus cuţitul la gât. Primele informaţii
Horoscop 3 decembrie 2022. Fecioarele au nevoie de un refugiu potrivit pentru a se ține departe de agitația zilei de astăzi
HOROSCOP
Horoscop 3 decembrie 2022. Fecioarele au nevoie de un refugiu potrivit pentru a se ține departe de agitația zilei de astăzi
Povestea unui ofițer care s-a întors pe mare la doar două luni după operația care l-a salvat de cancer
PUBLICITATE
Povestea unui ofițer care s-a întors pe mare la doar două luni după operația care l-a salvat de cancer