Zodia Leu

Zodia Leu este o zodie pozitivă, fixă și masculină. Leu este zodie de Foc, adică elementul primordial al acestei zodii este focul, cu tot ceea ce aduce el benefic: lumină, căldură, putere de regenerare, ambiția de a cuceri și stăpâni.

Leul este marcat de Foc şi este un semn masculin, punând accentul pe acţiune, putere şi determinare. Nu o să vezi un Leu stând prea mult pe gânduri sau analizând zile întregi o problemă pe care o are de rezolvat.

Pe de altă parte, Leul guvernează cea de a cincea Casă a zodiacului, Casa Norocului şi a Plăcerilor, legată de joc, petreceri, bani, câştiguri, entuziasm, creativitate.

Ce semnifică perioada zodiei Leu

Zodia Leu începe pe 23 iulie și se încheie pe 22 august, fiind cea de-a doua zodie a verii, când Soarele se află la apogeu. Este perioada propice pentru planuri dinamice și transformări rapide, pe când lumina și căldura sunt în plină expansiune și toate procesele naturale sunt amplificate de forța Soarelui.

Personalitatea Leului și caracteristici speciale

Leul este o fire deschisă, extrovertită, comunicativă şi impulsivă. Leul este semnul regal, sinonim cu exuberanţa, conducerea și cucerirea. Nativii din zodia Leului se pot lăuda, înainte de toate, că sunt curajoşi şi cinstiţi.

„Dacă nu câştigăm acest război, va avea loc un nou Holocaust”, susține armata israeliană. Avertismentul lui Netanyahu, după 6 luni de conflict
Recomandări
„Dacă nu câştigăm acest război, va avea loc un nou Holocaust”, susține armata israeliană. Avertismentul lui Netanyahu, după 6 luni de conflict

Zodia Leului este una din puţinele zodii cu adevărat norocoase. Doar că Leii sunt atât de ambiţioşi şi vor atât de mult de la viaţă, încât deseori sunt dezamăgiţi dacă nu îşi ating idealurile propuse. Leii trebuie să înveţe, pas cu pas, să se bucure şi de lucrurile mărunte şi frumoase pe care le oferă viaţa.

Cei care se apropie de Lei se lovesc de autoritatea lor şi de un înalt simţ al răspunderii. Nu este uşor să te ridici la înălţimea aşteptărilor unui nativ din zodia Leu. De aceea, Leii au puţini prieteni adevărați în viaţă şi îşi găsesc mai greu perechea în dragoste.

Dintre toate zodiile, Leul îşi dedică viaţa unui ideal pentru care luptă, lăsând în urmă iubiri, prietenii, câştiguri sau familie, sacrificii pe care alţi nativi nu ar fi în stare să le facă.

Femeia Leu

Nativa din zodia Leu este o femeie care se impune, dar este o femeie inteligentă, echilibrată și o bună prietenă pentru cei care știu să o aprecieze. Cu toate că pare mândră, femeia Leu are o atitudine înţelegătoare faţă de cei din jur. Este de ajuns să stai de vorbă cu ea, ca să descoperi o femeie sociabilă şi deschisă. Întotdeauna îţi va spune ce gândeşte. Îi lipseşte cochetăria şi viclenia altor femei.

România se deșertifică. „În 20 de ani vom avea o climă foarte similară cu cea a Greciei”, avertizează ministrul Mediului
Recomandări
România se deșertifică. „În 20 de ani vom avea o climă foarte similară cu cea a Greciei”, avertizează ministrul Mediului

Femeia-Leu are o personalitate puternică. Ea poate arăta compasiune şi înţelegere unei persoane străine care apelează la ajutorul ei, sau poate fi severă şi critică cu persoanele dragi, dacă acestea au dezamăgit-o. Îi place să trăiască intens, iar dragostea este întotdeauna în concurenţă cu viaţa ei socială şi cu munca.

Bărbatul Leu

Mai mult decât femeia din zodia Leu, nativul din acest semn astral este mândru și orgolios și ține foarte mult la poziția lui de lider. Un Leu care nu conduce nimic, nu este un adevărat Leu și va deveni un tip ranchiunos și răzbunător.

Vigoarea şi energia care îl caracterizează pe bărbatul Leu îl ajută să ajungă departe în viaţă. Depăşeşte cu uşurinţă tot felul de obstacole, iar pe cele mai dificile preferă să le cucerească cu preţul propriilor suferinţe.

Leul nu este un bărbat de casă, deşi atrage ca un magnet femeile interesate să îşi întemeieze un cămin şi o familie. El este un om de acțiune, un om care are nevoie de planuri, de idei, de afaceri, de călătorii și aventuri. Leul trebuie luat ca atare, cu bune și cu rele, dacă vrei să fii apropiat de el.

Copiii născuți în zodia Leu

Micuții născuți în zodia Leu sunt plini de energie și acaparatori de mici, de aceea părinții trebuie să știe să îi educe corect, pentru a fi cât mai echilibrați și atenți cu cei din jur. Copiii din zodia Leu necesită multă atenție, tot timpul au idei năstrușnice, sunt foarte inteligenți și vor să cucerească lumea de dincolo de zidurile casei.

Volodimir Zelenski: Ucraina va pierde războiul fără ajutorul american blocat în Congres, iar Rusia va ataca alte state
Recomandări
Volodimir Zelenski: Ucraina va pierde războiul fără ajutorul american blocat în Congres, iar Rusia va ataca alte state

Copiii Leu nu trebuie încurajați să fie mereu în centrul atenției. Ei trebuie să învețe să împartă cu ceilalți jucăriile, dulciurile și atenția adulților. La școală, pot fi foarte buni și mulți dintre ei vor excela la anumite materii, dar trebuie să fie îndrumați să învețe și ambiționați de părinți să aibă mereu rezultate bune.

Compatibilitatea cu alte zodii

Compatibilitate Leu – Berbec

Relaţia dintre un Leu şi un nativ din zodia Berbecului are cele mai multe şanse să fie armonioasă, stabilă şi plină de bucurie. Cei doi sunt la fel de ambiţioşi şi au aceleaşi concepţii despre dragoste şi viaţă.

Compatibilitate Leu – Taur

Au cam aceleaşi pretenţii unul de la celălalt, dar trebuie să fie o iubire sinceră între ei. Dacă unul din ei minte, relaţia Leu – Taur se va destrăma imediat.

Compatibilitate Leu – Gemeni

Este o relaţie cu foarte puţine şanse de reuşită. Partenerul Geamăn nu va suporta niciodată să fie dominat de Leu şi nu înţelege pasiunea pentru carieră a celui din urmă.

Compatibilitate Leu – Rac

Partenerul Rac are nevoie de stabilitate şi de linişte, ceea ce îi va lipsi în viaţa alături de Leul ambiţios, care poate distruge armonia cu surprize neplăcute.

Compatibilitate Leu – Leu

Zodia Leu - compatibilitate Leu-Leu - imagine cu doi lei fata in fata

Sunt atraşi unul de celălalt din prima clipă şi îşi trăiesc povestea de dragoste cu o pasiune intensă. Dar clipele de iubire vor fi distruse de certuri prea dese şi ambiţie nemăsurată.

Compatibilitate Leu – Fecioară

Rareori se naşte o poveste de iubire între cele două semne, deoarece nici unul nu are nimic de câştigat de la celălalt. Nu au nimic în comun cu Fecioara şi preferă să se ocolească.

Compatibilitate Leu – Balanţă

Ar putea fi fericiţi împreună, dar Balanţa îi va reproşa întotdeauna Leului că nu este interesat de casă şi de copii. La rândul lui, Leul va accepta greu caracterul nehotărât al Balanţei.

Compatibilitate Leu – Scorpion

Scorpionul cere respect, Leul are nevoie de adoraţie. Ar putea avea o căsnicie frumoasă, dacă ştiu să se pună de acord asupra intereselor materiale şi sociale.

Compatibilitate Leu – Săgetător

O relaţie frumoasă pentru Leu este aceea cu un Săgetător, ambii fiind semne de Foc. Doar că cei doi ar trebui să se cunoască la maturitate, în tinereţe fiind prea ocupaţi de carieră şi bani.

Compatibilitate Leu – Capricorn

Sunt firi cu totul deosebite. Capricornul nu va înţelege niciodată nevoia Leului de a fi admirat şi de a trăi în lux. În plus, Leul nu este deloc gospodar şi casnic, cum şi-ar dori Capricornul.

Compatibilitate Leu – Vărsător

Nativul din Vărsător nu va fi niciodată atât de iubitor şi de pasional, cum şi-ar dori Leul. El va fi dezamăgit de Vărsător, mai ales că nu va reuşi să îl cucerească din prima clipă.

Compatibilitate Leu – Peşti

Peştii sunt alunecoşi, iar Leii simt nevoia să cunoască foarte bine sufletul celor lângă care trăiesc. Partenerul Leu va suferi şi se va simţi neglijat de un soţ sau de o soţie cu semn de Apă.

Vezi ce compatibilități între zodii sunt pentru semnul tău!

Dragostea și zodia Leu

Leilor le place să iubească, se dăruiesc cu totul atunci când găsesc persoana potrivită și fac totul pentru relația lor de cuplu. Când sunt cu adevărat îndrăgostiți, sunt parteneri fideli pe viață și vor trece cu ușurință peste toate problemele care apar în viața de familie.

Partenerii născuţi în zodia Leului au nevoie constantă de atenţie şi de afecţiune. Ei vor cere întotdeauna mai mult decât pot oferi în plan sentimental, dar te pot răsplăti cu daruri, excursii scumpe şi surprize deosebite. Afecţiunea partenerilor Lei creşte cu timpul, pe măsură ce se maturizează şi pe măsură ce apar copii în viața lor.

Nativii Leu se implică tot mai mult în viața de familie cu trecerea anilor și fac totul pentru cei dragi să fie fericiți și să aibă un trai cât mai bun. Pe de altă parte, ei cer devotament, adorație, iubire fără rezerve și, mai ales, o atenție constantă din partea soțului sau a soției, ceea ce poate fi destul de obositor.

Meserii potrivite pentru nativii Lei

Persoanele născute în zodia Leu au o charismă de invidiat, mai ales dacă este secondată de o inteligență ascuțită. Ele pot excela în multe domenii, dar sunt atrase mai ales de sectoarele unde pot urca rapid în ierarhie. Pot lucra în comerț și afaceri, în industria hotelieră, se pot angaja în armată sau poliție, dar și la judecătorie. Pot fi și profesori sau pot fi oameni de arte, deoarece mulți Lei sunt înzestrați cu talente native.

Femeia Leu excelează în teatru, cinematografie, medicină, politică sau avocatură. Este atrasă de domeniile de lucru dinamice, în care acţiunile ei sunt cât mai vizibile unei largi mase de oameni. Nativul Leu este atras de maşinile de curse, de avioane și mecanisme complicate. Poate fi un inginer strălucit şi un inventator de marcă. În carieră poate eşua doar dacă îi lipseşte diplomaţia.

Sănătatea și zodia Leu

Din punct de vedere anatomic, zodia Leu guvernează inima, coloana vertebrală și spatele. Este o zodie norocoasă și din punctul de vedere al sănătății, deoarece beneficiază de energia Soarelui. Nativii Lei sunt viguroși, au o imunitate bună, au forță fizică și sunt foarte agili. De obicei sunt slabi și au rareori probleme cu greutatea, iar sportul este o pasiune pentru mulți dintre ei.

Cu toate acestea, există riscuri să aibă afecțiuni coronariene în ultima parte a vieții sau probleme cu coloana, dacă practică un sport dur sau dacă au un loc de muncă sedentar.

Citește mai multe despre fiecare zodie și compatibilitățile ei

Vezi tot ce spune Horoscop Leu despre această zodie – zi de zi!

Citește horoscop zilnic pe Libertatea și horoscop săptămânal Urania.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Locul din România unde turiștii vor ajunge mai ușor. Este spectaculos și renumit pentru izvoarele termale unice
FANATIK.RO
Locul din România unde turiștii vor ajunge mai ușor. Este spectaculos și renumit pentru izvoarele termale unice
Incredibil! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Viva.ro
Incredibil! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Ce nume extrem de rar are bebelușul lui Reghe. Nu s-a mai auzit în România. Primele declarații despre copil și un atac furibund la adresa Anamariei Prodan
Libertateapentrufemei.ro
Ce nume extrem de rar are bebelușul lui Reghe. Nu s-a mai auzit în România. Primele declarații despre copil și un atac furibund la adresa Anamariei Prodan
Cea mai frumoasă reporteră italiană n-a putut intra într-o faimoasă discotecă din Berlin, din cauza garderobei: „N-am fost refuzată niciodată!”
GSP.RO
Cea mai frumoasă reporteră italiană n-a putut intra într-o faimoasă discotecă din Berlin, din cauza garderobei: „N-am fost refuzată niciodată!”
Locul spectaculos din România pe care turiștii sunt înnebuniți să-l viziteze în acest moment. E un adevărat paradis
FANATIK.RO
Locul spectaculos din România pe care turiștii sunt înnebuniți să-l viziteze în acest moment. E un adevărat paradis
Orașul din Ucraina pe care Kremlinul vrea să îl transforme într-o „zonă gri”, în care oamenii nu vor avea voie să locuiască
Știrileprotv.ro
Orașul din Ucraina pe care Kremlinul vrea să îl transforme într-o „zonă gri”, în care oamenii nu vor avea voie să locuiască
Mesajul publicat de Cristina Ciobănașu în ziua nunții lui Vlad Gherman cu Oana Moșneagu. A surprins pe toată lumea!
Unica.ro
Mesajul publicat de Cristina Ciobănașu în ziua nunții lui Vlad Gherman cu Oana Moșneagu. A surprins pe toată lumea!
EXCLUSIV | Lovitura primită de "arhitectul" plecării lui Mutu de la CFR Cluj! Soţia fotbalistului a rupt tăcerea
Orangesport.ro
EXCLUSIV | Lovitura primită de "arhitectul" plecării lui Mutu de la CFR Cluj! Soţia fotbalistului a rupt tăcerea
Eclipsă totală de Soare pe 8 aprilie. De ce nu poate fi văzută din România
Observatornews.ro
Eclipsă totală de Soare pe 8 aprilie. De ce nu poate fi văzută din România
Horoscop 8 aprilie 2024. Peștii pot să se agite inutil sau pot să-și vadă de-ale lor, în ciuda turbulențelor care apar și par să nu se termine
HOROSCOP
Horoscop 8 aprilie 2024. Peștii pot să se agite inutil sau pot să-și vadă de-ale lor, în ciuda turbulențelor care apar și par să nu se termine
RECOMANDĂRI