Planetele zodiilor au rol de entități guvernatoare care modelează personalitatea zodiilor pe care le conduc sau le guvernează. Ele nu trebuie interpretate drept planetele cosmice din astronomie, ci drept simboluri înzestrate cu anumite însușiri, în funcție de constelația pe care o constituie pe cer.

Planetele zodiilor și semnificația lor veche 

La începuturi, planetelor zodiilor au fost doar 7 la număr, și anume planetele sau aștrii pe care vechii astrologi le puteau observa cu ochiul liber. Acestea 7 au fost: Soarele, Luna, Marte, Venus, Mercur, Saturn și Jupiter. Ulterior, pe măsură ce multe alte planete au fost descoperite cu ajutorul tehnologiei moderne, astrologia a adoptat alte trei planete pe care le-a inclus pe harta zodiacului: Neptun, Pluton și Uranus. 

În astronomie, așa cum știm, Luna nu este o planetă, și nici Soarele. Luna este satelitul natural al Pământului, iar Soarele nu este o planetă, ci o stea. Dar în astrologie și în zodiac, Luna este un simbol, la fel ca și Soarele și, datorită faptului că ambele radiază lumină, sunt numite Luminarii.

Semnificațiile planetelor în astrologie combină legendele și poveștile antice cu simbolistica marilor constelații în care se găsesc aceste planete. Nativii zodiilor respective sunt adesea caracterizați prin vechile semnificații pe care le aveau, spre exemplu, constelația Gemenilor sau constelația Fecioarei. Pentru fiecare zodie în parte, planetele sau aștrii dominanți ai constelațiilor respective jucau rolul unui lider influent.

Unde a fost găsit copilul de 2 ani din Botoșani după mai bine de 24 de ore de căutări. „Manu, Laur și Ionuț sunt eroii zilei”
Recomandări
Unde a fost găsit copilul de 2 ani din Botoșani după mai bine de 24 de ore de căutări. „Manu, Laur și Ionuț sunt eroii zilei”

Planetele zodiilor. Ce planetă guvernează fiecare zodie 

Zodia Berbec și Marte 

Zodia Berbecului este guvernată de planeta Marte care era zeul războiului în mitologia antică, iar romanii considerau că era zeul cel mai curajos şi singurul de neînfrânt. Nativii care se nasc sub influenţa acestei planete sunt înzestraţi cu o forţă interioară care îi ajută să iasă aproape tot timpul învingători. 

Energia Berbecilor îi sprijină să rămână în ring mai mult decât adversarii lor şi să iasă aproape de fiecare dată pe locul întâi. Sunt bucuroşi oricând să intre într-o competiţie şi rareori se lasă înfrânţi de obstacolele care le apar în cale… chiar dacă se rănesc, suferă, pierd bani sau prestigiu.

Planeta Marte modelează caractere puternice, aventuriere şi curajoase. Mulţi Berbeci caută faima publică şi din rândul lor se nasc marii sportivi, militarii de carieră sau liderii politici. Pe de altă parte, le place viteza şi sunt atraşi de avioane, maşini de curse sau motociclete. 

Zodia Taur și Venus 

Taurul este guvernat de Venus, planeta care îi înzestrează pe nativii Tauri cu o fire calmă, armonioasă, în căutarea prieteniei şi a iubirii. Şarmul, dragostea pentru muzică şi firea veselă sunt trăsături pe care tot Venus le împrumută Taurilor. Cei aflaţi sub guvernarea acestei planete iubesc confortul şi nu precupeţesc niciun efort să facă din casa lor un mic paradis.

Interviu: Ce vor moldovenii? Despre regionalizarea României și practici de bună guvernare. „Modelul ultracentralist de la București a ținut județele Moldovei în subdezvoltare”
Recomandări
Interviu: Ce vor moldovenii? Despre regionalizarea României și practici de bună guvernare. „Modelul ultracentralist de la București a ținut județele Moldovei în subdezvoltare”

Din punct de vedere astrologic, influenţa lui Venus este asociată cu admiraţia, dorinţa şi iubirea, inclusiv dragostea de sine. Pe de altă parte, Venus înseamnă şi victorie în concursuri, competiţii, campanii electorale sau război.   

Sub umbrela lui Venus încap toate lucrurile strălucitoare ale vieţii: petrecerile, cadourile, ornamentele, moda, luxul, funcţiile de conducere. Acestea sunt şi preferinţele Taurilor, iar unii dintre ei se lasă seduşi de plăceri efemere, de proiecte care nu le aduc nicio satisfacţie.

Zodia Gemeni și Mercur 

Mercur era, în legendele antice, mesagerul zeilor, confidentul lor, cel care ducea mai departe mesajele şi micile bârfe. Semnele distinctive ale zeului Mercur erau coiful şi încălţămintea cu aripi, care simbolizau îndrăzneala, exuberanţa, forţa subtilă şi libertatea de mişcare. Mulţi nativi din zodia Gemenilor se pot lăuda cu aceste calităţi.

Influenţa lui Mercur îşi pune amprenta, în primul rând, asupra spiritului Gemenilor. El îi ajută pe nativii zodiei să se adapteze cu uşurinţă la condiţii noi, chiar dacă nu sunt întru totul pe placul lor. Gemenii nu se plâng niciodată de prea multă muncă sau de prea puţin timp liber. Lor le place întotdeauna să fie ocupaţi și să lucreze la tot felul de proiecte. 

Coaliția PNL-PSD a decis să aibă candidat comun pentru Primăria Capitalei. Medicul Cătălin Cîrstoiu, favorit
Recomandări
Coaliția PNL-PSD a decis să aibă candidat comun pentru Primăria Capitalei. Medicul Cătălin Cîrstoiu, favorit

Mercur era cunoscut și drept zeu al negoţului, iar abilităţile Gemenilor de a negocia şi de a vinde lucruri scumpe sunt recunoscute de toată lumea. Gemenii sunt cei mai buni negustori, înţeleg dintr-o privire ce vor clienţii şi ştiu să le facă cele mai bune oferte.

Zodia Rac și Luna 

Zodia Racului este dominată de Lună, care nu este o planetă, conform astronomilor, dar este un astru foarte important pe harta zodiacului. Cea mai importantă influenţă pe care Luna o are asupra nativilor din Rac este fantezia. Luna îi înzestrează pe Raci cu o imaginaţie bogată, o fantezie care ajunge uneori la limite nebănuite. Tot datorită Lunii, Racii se bucură de o intuiţie ascuţită, pe care o folosesc de obicei în dragoste.

Din punct de vedere astrologic, Luna domină sufletul şi inconştientul. Astrul nopţii le conferă Racilor o energie ascunsă, pe care ei nici nu bănuiesc că o au până nu se confruntă cu situaţii-limită. Chiar dacă au o constituţie fragilă şi par timizi la prima vedere, Racii ştiu să lupte pentru scopurile lor cu tot felul de arme: seducţie, bani sau şantaj sentimental.

Luna le conferă Racilor și o anumită forţă de seducţie şi de manipulare, ei fiind unii dintre nativii zodiacului care pierd foarte rar în dragoste. Pe de altă parte, Luna este ocrotitoarea familiilor şi a copiilor, dar mai ales a femeilor, fiind un astru benefic în special pentru femeile născute în zodia Rac. 

Zodia Leu și Soarele 

Nativii Leului se nasc sub influenţa Soarelui și sunt înzestraţi cu o capacitate de învăţare şi de creaţie deosebită. Deseori nativii Lei ajung personalităţi recunoscute la nivel internaţional, şefi de stat, actori charismatici, vedete de televiziune, artişti premiaţi cu premiul Nobel.

Din punct de vedere fizic, Soarele le oferă nativilor din Leu trăsături proporţionate, frumoase şi le protejează sănătatea. În mitologia antică, Soarele era Apolo, fiul cel mai frumos şi mai iubit al lui Zeus. Nativii Lei sunt înzestraţi de Apolo cu ochi frumoşi şi pătrunzători, cu un caracter mândru, onest și echilibrat. 

Influenţa Soarelui este totuși contradictorie. Soarele este sursă de energie şi de frumuseţe, dar are şi o capacitate de distrugere mult mai mare decât alte planete. Din această cauză, Soarele nu îi înzestrează pe Lei doar cu trăsături frumoase şi calităţi. Principalul lor defect este că nu sunt deloc atenţi la amănunte, la acele lucruri mărunte care se pot întoarce împotriva lor, care îi pot împiedica mai târziu să îşi atingă scopurile.

Zodia Fecioarei și Mercur 

Fecioarele sunt guvernate de Mercur, la fel ca şi Gemenii. Asupra zodiei Fecioarei Mercur are însă o influenţă aparte. El este, în primul rând, mentorul spiritual al nativilor zodiei. Latura lui comercială și artistică, evidentă la nativii Gemeni, are mai puţină importanţă în cazul Fecioarelor. Mercur le înzestrează pe Fecioare cu o logică imbatabilă. Datorită lui, nativii din Fecioară par mereu neliniştiţi, în căutarea unor soluţii miraculoase și a unor răspunsuri care să le dezvăluie cea mai bună cale și cea mai corectă decizie. 

Mercur le dăruieşte Fecioarelor înţelepciune şi numeroase şanse de a progresa, de a depăși condiţia socială pe care o au la naştere. Mercur reprezintă idei, soluţii şi informaţii. El le dezvăluie nativilor din Fecioară plăcerea de a călători şi de a descoperi în fiecare zi ceva nou. Datorită acestei planete, Fecioarele sunt mult mai pragmatice decât Gemenii, mai muncitoare şi mai ordonate.

Zodia Balanță și Venus 

Balanţa este dominată de Venus, considerată una dintre cele mai bune și generoase planete din zodiac. Dintre toate planetele zodiilor, Venus are cele mai bune şi mai echilibrate influenţe asupra noastră, cu atât mai mult asupra Balanţelor. Venus îi înzestrează pe nativii Balanțe cu şarm, frumuseţe fizică şi sufletească. Datorită lui Venus, nativii din Balanţă sunt firile cele mai deschise ale zodiacului, prietenoase, sociabile și generoase.

Venus are asupra Balanţelor un impact deosebit. Ea le oferă nativilor din Balanţă o anumită pasivitate faţă de forţele destinului. Balanţa nu va interveni niciodată în forţă pentru a rezolva o problemă în interes personal sau pentru a profita de slăbiciunea altei persoane. Nativul Balanță va aștepta momentul potrivit pentru a rezolva o situație sau pentru a lua o decizie categorică. Iar uneori pot aștepta ani întregi.

Zodia Scorpion și Pluton

Scorpionii se nasc sub influenţa lui Pluton, zeul roman al Morţii și al Lumii de Dincolo. Pluton era moştenitorul bogăţiilor pământene, judecătorul sever şi imparţial, care te ajuta să treci pragul vieţii. Influența lui Pluton înseamnă degenerare şi regenerare, transformare, moarte şi renaştere, unitate, cooperare, dictatură şi dispariţie. Dintre planetele zodiilor, Pluton este cea care emană în egală măsură forţă distructivă, dar şi energie vitală. 

Scorpionii sunt oameni cu totul deosebiţi. Pluton le conferă o anumită forţă întunecată care poate fi luminată doar de iubire. Scorpionii nu sunt fericiţi decât dacă sunt iubiţi sincer de familie şi de partenerii lor de viaţă. Nici averile, nici premiile, nici laudele nu contează atât de mult pentru ei ca iubirea. 

Scorpionii sunt persoane cu o voinţă foarte puternică, de aceea au tendinţa de a-i domina pe cei din jur. Ei sunt convinşi că ideile, metodele şi regulile lor sunt cele mai sănătoase şi mai bune. Scorpionii au un simţ acut al moralităţii, încearcă să fie drepţi cu toată lumea şi sunt apreciați pentru verticalitatea lor. 

Zodia Săgetător și Jupiter 

Săgetătorii sunt semne de Foc şi se nasc sub influenţa planetei Jupiter, considerată planeta înţelepciunii şi a curajului. Jupiter îi ajută pe Săgetători să se maturizeze, să înveţe din experienţele prin care trec şi să accepte anumite reguli sociale. Jupiter îi ajută pe nativii celei de-a noua zodii să fie cât mai sociabili şi comunicativi, să împartă cu cei dragi şi să iubească.

Jupiter era, în mitologia romană, marele Zeu căruia i se închinau toţi ceilalţi. El guverna asupra universului cu grandoare și forță, dar fugea uneori de pe tron căutând o clipă de distracţie pe Pământ. Îi plăcea să îşi ascundă adevărata identitate pentru a seduce femeile frumoase, iar când se plictisea, se juca nemilos cu destinul muritorilor. De aici moştenesc nativii zodiei înclinaţia către flirt, seducţie, jocuri şi situaţii periculoase.

Însă Jupiter semnifică și putere, forță interioară, abilități de lider și guvernare, ceea ce nativii Săgetători au moștenit din plin și de aici derivă și capacitatea lor a o lua de la capăt, oricât de greu le-ar fi în viață.

Zodia Capricorn și Saturn 

Capricornii sunt guvernaţi de Saturn, considerată în cele mai vechi timpuri Planeta Destinului. Saturn este singura dintre planetele zodiilor care arată obstacolele şi restricţiile ivite în calea fiecăruia dintre noi. Pe Capricorni îi ajută să aleagă calea cea mai bună, îi avertizează să se ferească de pericole și să își conducă viața cât mai sigur și drept.

Saturn guvernează Casa a zecea a zodiacului, Casa realizărilor sociale şi profesionale, a carierei şi a succesului public. Ea reflectă permanenta grijă a Capricornilor de a-şi depăşi condiţia socială şi de a fi admiraţi şi respectaţi pe plan profesional.

Planeta Capricornilor şi-a primit numele de la zeul roman al agriculturii şi civilizaţiei, cel care ne-a transmis primele reguli sociale, valorile familiei şi disciplina. Nativii zodiei pe care o guvernează sunt cei mai supuşi tradiţiilor şi conformismului. Pe de altă parte, Capricornii sunt cei mai stabili din punct de vedere emoţional, iar acest lucru îi ajută să treacă peste mari cumpene în viaţă. 

Zodia Vărsător și Uranus 

Zodia Vărsătorului este dominată de planeta Uranus, un astru ascuns de umbre albastre, simbolul cerului întunecat. În mitologia greacă, Uranus era unul dintre zeii supremi, cel care a dat naştere Timpului (Cronos) şi Titanilor, predecesorii tuturor celorlalţi zei din Olimp. Această planetă este asociată, în astrologie, cu intelectul, progresul, aspirațiile înalte şi chiar genialitatea. 

Uranus îi înzestrează pe Vărsători cu trăsături de caracter deosebite. Se remarcă, în primul rând, printr-o inteligenţă vie şi o mare pasiune pentru cultură. Vărsătorii nu au înclinaţii artistice, dar pot fi mari melomani, iubitori de arte plastice şi cinematografie.

Planeta Vărsătorilor are şi o influenţă pe care nativii zodiei nu o pot stăpâni. Din umbra lui Uranus se conturează natura rebelă a Vărsătorilor. Sunt firi nesupuse, adesea intră în conflict cu propriii părinţi sau cu partenerii de viaţă care nu le împărtăşesc idealurile. Tot datorită lui Uranus, Vărsătorii sunt un pic excentrici, atraşi de ştiinţele oculte şi de toate misterele lumii.  

Zodia Pești și Neptun 

Tridentul lui Neptun, zeul mărilor şi al oceanelor, ascundea o forţă devastatoare, întunecată şi misterioasă. Cu toate acestea, zeul apelor a demonstrat adeseori, în mitologie, că poate fi sensibil şi plin de compasiune. Influenţa lui bună asupra nativilor din Peşti este legată de sufletul lor bun şi prietenos. Nativii Pești au un caracter frumos, sunt sociabili, dar totodată alunecoși, pentru că niciodată nu știi ce decizii pot lua cu viața lor. 

Neptun guvernează cea de-a douăsprezecea casă a zodiacului, Casa subconştientului, de aceea el reprezintă sufletul, imaginaţia, forţa interioară, în opoziţie cu trupul, logica şi puterea fizică.

Sub îndemnul lui Neptun, Peştii se simt atraşi fie de ştiinţele oculte, de astrologie şi de misticism, fie de religie. Ei simt nevoia să cerceteze ceea ce trece dincolo de sufletul şi înţelegerea umană. Peştii sunt rareori suflete pesimiste. Ei au încredere neţărmurită în capacitatea lor de a trece peste toate greutăţile vieţii. Peştii cred cu tărie că spiritul lor este în comuniune cu o forţă universală benefică, iar toate dorinţele lor se vor împlini în cele din urmă. 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Anunț important pentru românii care au primit sporuri, prime sau alte bonusuri. Ce trebuie să facă pentru a avea pensii majorate
FANATIK.RO
Anunț important pentru românii care au primit sporuri, prime sau alte bonusuri. Ce trebuie să facă pentru a avea pensii majorate
Teo Trandafir recunoaște că relația dintre ea și fiica ei s-a schimbat: „Probabil și ea ascunde niște lucruri față de mine. Realitatea este că…”. Maia are 19 ani / EXCLUSIV
Viva.ro
Teo Trandafir recunoaște că relația dintre ea și fiica ei s-a schimbat: „Probabil și ea ascunde niște lucruri față de mine. Realitatea este că…”. Maia are 19 ani / EXCLUSIV
Familia Măruță, baie de mulțime, la Londra. Eva și-a prezentat filmul, David și-a sărbătorit ziua de naștere, iar Andra a cântat pe Wembley Arena
Libertateapentrufemei.ro
Familia Măruță, baie de mulțime, la Londra. Eva și-a prezentat filmul, David și-a sărbătorit ziua de naștere, iar Andra a cântat pe Wembley Arena
Moment uluitor cu Ioan Niculae: „M-a șocat. Pentru mine e inacceptabil!”
GSP.RO
Moment uluitor cu Ioan Niculae: „M-a șocat. Pentru mine e inacceptabil!”
Zodiile care vor avea zile pline de noroc. Totul se schimbă în bine în viața lor începând din 19 martie
FANATIK.RO
Zodiile care vor avea zile pline de noroc. Totul se schimbă în bine în viața lor începând din 19 martie
Unde a fost găsit, de fapt, Radu Aryan, copilul de 2 ani dispărut în Botoșani. Cine sunt "eroii zilei" | GALERIE FOTO
Știrileprotv.ro
Unde a fost găsit, de fapt, Radu Aryan, copilul de 2 ani dispărut în Botoșani. Cine sunt "eroii zilei" | GALERIE FOTO
Wow, ce casă au Florin Dumitrescu și soția lui, Cristina! Așa tapet mai rar vezi, chiar e deosebit! Imaginile din locuința celebrului bucătar fac furori pe internet!
Unica.ro
Wow, ce casă au Florin Dumitrescu și soția lui, Cristina! Așa tapet mai rar vezi, chiar e deosebit! Imaginile din locuința celebrului bucătar fac furori pe internet!
Fabulos! Gică Hagi a refuzat să-l ajute cu numărul de telefon pe Gică Popescu, când a aflat ce fată vrea să cunoască: "Nu, nu, nu"
Orangesport.ro
Fabulos! Gică Hagi a refuzat să-l ajute cu numărul de telefon pe Gică Popescu, când a aflat ce fată vrea să cunoască: "Nu, nu, nu"
Misterul morţii avocatei Monica Cioată, dezlegat după 3 ani. Înregistrarea cu ultimele minute din viaţa femeii
Observatornews.ro
Misterul morţii avocatei Monica Cioată, dezlegat după 3 ani. Înregistrarea cu ultimele minute din viaţa femeii
Horoscop 19 martie 2024. Berbecii este bine să facă un efort pentru a ține sub control tendința de a interpreta totul după intențiile și dorințe lor
HOROSCOP
Horoscop 19 martie 2024. Berbecii este bine să facă un efort pentru a ține sub control tendința de a interpreta totul după intențiile și dorințe lor
RECOMANDĂRI