De Florin Ghioca,

Mircea Rusu îi urmează în funcție actriței Ilinca Tomoroveanu, care a încetat din viață pe 2 mai, la 77 de ani.

Actor cu o experiență bogată, Rusu a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti, secţia Actorie, promoţia 1986, clasa profesor universitar Ion Cojar. În 1990 a debutat la TNB cu rolul Iason din celebrul spectacol „Trilogia antică”, în regia lui Andrei Șerban.

Au urmat peste 20 de roluri memorabile, în spectacole precum „Trei surori” (regia Yuri Krassovski), „Livada cu vişini” (regia Andrei Șerban), „Cadavrul viu” (regia Gelu Colceag) sau „Inimă de câine” (regia Yuri Kordonsky).

În stagiunea actuală poate fi văzut în spectacole precum „Lut” (regia Vlad Massaci), „Umbre” (regia Vlad Cristache) sau „Scrisoarea” (regia Horațiu Mălăele).

Mircea Rusu a mai jucat numeroase roluri la teatre din București și din țară: Tetarul Evreiesc de Stat, Teatrul L.S.Bulandra, Teatrul Metropolis, Teatrul Levant, Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște, Teatrul Național din Arad, Teatrul Tineretului din Piatra Neamț (1986-1990).

A avut și numeroase roluri în filme, lucrând cu regizori precum Dan Pița, Radu Gabrea, Stere Gulea, Lucian Pintilie, Sergiu Nicolaescu, Andrei Blaier, Mircea Daneliuc, Andrew Reuland sau Geo Saizescu. În televiziune a putut fi văzut în seriale precum „Păcatele Evei”, „Cu un pas înainte”, „A doua șansă”, toate la Pro TV, sau „Căsătorie imposibilă” și „Detectiv fără voie” la TVR.

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."
GSP.RO

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."

Horoscop 16 noiembrie 2019. Există riscul unor neînțelegeri cu cei dragi, pentru Raci
HOROSCOP

Horoscop 16 noiembrie 2019. Există riscul unor neînțelegeri cu cei dragi, pentru Raci