Mergi direct la conținut »
Comisia Europeană a aprobat acordarea de mese calde
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Comisia Europeană a aprobat acordarea de mese calde, de rechizite și trusoul pentru nou-născuți; Cine beneficiază de măsuri

De Petre Dobrescu, . Ultimul update Vineri, 03 martie 2017, 18:11

Comisia Europeană a aprobat acordarea de mese calde pentru persoanele sărace și trusoul pentru nou-născuți, din programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, lansat în 2016 de Guvernul Cioloș. Potrivit Programului, distribuția alimentelor de bază, atât sub formă de pachete cu alimente, cât și ca mâncare preparată, se va face prin mese calde în cadrul cantinelor, la domiciliu, dacă sunt nedeplasabili, sau în centre speciale de distribuție, dacă sunt persoane fără adăpost.

Ad placeholder

„Prin Decizia de punere în aplicare a Comisiei Europene din 20 februarie 2017 au fost aprobate modificări ale Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, programul operațional de asistență alimentară și asistență materială de bază pentru sprijin din Fondul de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane în România. Referitor la ajutoarele alimentare, modificarea constă în distribuția alimentelor de bază, atât sub formă de pachete cu alimente, cât și ca mâncare preparată. Astfel, destinatarii ajutoarelor alimentare vor putea servi mese calde în cadrul cantinelor, la domiciliu, dacă sunt nedeplasabili, sau în centre speciale de distribuție, dacă sunt persoane fără adăpost”, se arată în documentul postat pe site-ul www.fonduri-ue.ro.

În ceea ce privește lipsurile materiale de bază, vor fi organizate operațiuni adaptate tipului de ajutor, copiii cei mai dezavantajați din învățământul de stat preșcolar, primar și gimnazial vor primi rechizite începând cu anul școlar 2017-2018, cuplurile mamă — nou-născut în situație vulnerabilă vor beneficia de trusoul pentru nou-născuți la ieșirea din maternitate. Măsura va contribui la reducerea numărului de copii abandonați în maternitate.

De asemenea, persoanele fără adăpost vor putea accesa un stoc de articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și saci de dormit, în principal pentru iarnă, dar și produse de igienă.

Pentru toate tipurile de ajutor furnizat prin POAD vor fi oferite măsuri auxiliare, constând în consiliere și distribuire de materiale informative.

POAD are o alocare totală de 518,83 milioane euro în perioada 2014 — 2020. Contribuția bugetului Uniunii Europene este de 85%, iar cofinanțarea de la bugetul național este de 15%. POAD este o continuare a Programului European de Ajutorare a Defavorizaților (PEAD), derulat în perioada 2007 — 2013.

Raluca și Walter Zenga divorțează după 17 ani de relație? Care ar fi motivul despărțirii
PARTENERI - GSP.RO
Raluca și Walter Zenga divorțează după 17 ani de relație? Care ar fi motivul despărțirii
Daciana Sârbu, iubire ca-n filme cu un bărbat celebru. Victor Ponta habar nu avea. CE ȘOC!
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Daciana Sârbu, iubire ca-n filme cu un bărbat celebru. Victor Ponta habar nu avea. CE ȘOC!
Horoscop 7 august 2020. Balanțele se bucură de mai multă apreciere din partea superiorilor
HOROSCOP
Horoscop 7 august 2020. Balanțele se bucură de mai multă apreciere din partea superiorilor
RECOMANDĂRI
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close