Mergi direct la conținut »
Juan Guaido avertizează armata că a bloca ajutorul umanitar este "o crimă împotriva umanităţii"
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Juan Guaido avertizează armata că a bloca ajutorul umanitar este "o crimă împotriva umanităţii"

Juan Guaido avertizează armata că a bloca ajutorul umanitar este „o crimă împotriva umanităţii”

Șeful parlamentului unde opoziţia este majoritară, în vârstă de 35 de ani, a afirmat că militarii se transformă în "călăi", în "cvasi-autori de genocid", prin 'acţiune' atunci când 'asasinează' manifestanţi şi prin 'omisiune' când 'împiedică intrarea ajutorului umanitar' în Venezuela.

Opozantul Juan Guaido, recunoscut de circa 50 de ţări ca preşedinte interimar al Venezuelei, i-a atenţionat duminică pe militari că a împiedica intrarea ajutoarelor umanitare, depozitate în Columbia, îi transformă aproape în autorii unui genocid deoarece este o „crimă împotriva umanităţii”, relatează AFP.

„Există responsabili, iar regimul o ştie. Este o crimă împotriva umanităţii, domnilor din armată”, a declarat presei opozantul preşedintelui Nicolas Maduro, potrivit Agerpres.

Juan Guaido a declarat vineri, într-un interviu acordat AFP că este pregătit să autorizeze o intervenţie militară americană pentru a-l forţa pe şeful statului Nicolas Maduro să părăsească puterea.

De asemenea, Guaido şi-a exprimat din nou duminică refuzul de a negocia cu Maduro. „Astăzi, timpul nu este în favoarea sa. Democraţia este mai aproape ca oricând. Viitorul ne aparţine”, a spus el. Maduro a condamnat ‘parti pris-ul’ GCI şi şi-a exprimat speranţa că Papa Francisc va accepta cererea sa de a fi mediator într-o negociere. La reuniunea sa care a avut loc joi la Montevideo, GCI a cerut să se permită „intrarea urgentă” a ajutorului în Venezuela, sub coordonarea sa şi a ONU. Juan Guaido s-a autoproclamat preşedinte interimar la 23 ianuarie, după ce parlamentul l-a declarat pe Nicolas Maduro ‘uzurpator’ în urma realegerii sale într-un scrutin a cărui corectitudine a fost pusă sub semnul întrebării atât în Venezuela, cât şi în străinătate.

Citește și

GRAMMY 2019. Cântăreaţa Lady Gaga şi actorul Bradley Cooper, printre câștigătorii galei

 

 
 
Close
Close
Închide