Mergi direct la conținut »
Juan Guaido vorbește despre o posibilă intervenţie militară a SUA în Venezuela. “Fiecare zi care trece se numără în vieţi omeneşti”
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Juan Guaido vorbește despre o posibilă intervenţie militară a SUA în Venezuela. “Fiecare zi care trece se numără în vieţi omeneşti”

Juan Guaido vorbește despre o posibilă intervenţie militară a SUA în Venezuela. “Fiecare zi care trece se numără în vieţi omeneşti”

Opozantul Juan Guaido, autoproclamat preşedinte interimar al Venezuelei, a declarat vineri, într-un interviu acordat AFP că este pregătit să autorizeze o intervenţie militară americană pentru a-l forţa pe şeful statului Nicolas Maduro să părăsească puterea.

„Vom face tot ce este necesar, tot ce trebuie să facem pentru a salva vieţi omeneşti, pentru ca să nu mai moară copii”, a declarat Juan Guaido. „Vom face tot ce este posibil. Evident, este o întrebare foarte polemică, dar, făcând uz de suveranitatea noastră, exercitându-ne prerogativele, vom face ce este necesar”, a adăugat liderul opoziției.

Guaido  a fost întrebat dacă va utiliza competenţele lui legale în calitate de preşedinte al parlamentului şi preşedinte interimar, pentru a autoriza o eventuală intervenţie militară străină. „Aici, în Venezuela, fiecare zi care trece se numără în vieţi omeneşti”, a mai spus Juan Guaido, potrivit Digi 24.

Klaus Iohannis a decis recunoașterea Juan Guaido în calitatea de președinte interimar al Venezuelei, a anunțat Administrația prezidențială. Decizia vine la câteva zile după ce majoritatea statelor UE au luat aceeași hotărâre. Într-un comunicat de presă se arată că „Decizia Președintelui României a fost luată în urma analizării atente a situației, inclusiv din punct de vedere politico-diplomatic și juridic, și în contextul în care majoritatea statelor membre UE și o serie de aliați și parteneri importanți ai țării noastre din spațiul euro-atlantic au recunoscut legitimitatea Președintelui interimar Juan Guaidó”.

Citește și

EUROVISION 2019. Laura Bretan și-a adus din America rochia pentru semifinala Selecției Naționale. Nu iese pe scenă până nu se roagă!

 

Close
Închide
  Close