MENIU CAUTĂ

Mărturia incredibilă a unui hoț prins la furat. „Cum să îl fur? Păi sunt credincios. Pun lumânări pentru toată lumea” / VIDEO

Distribuie

Petrică, un român prins la furat în două locuințe, a mărturisit cu sinceritate că a fost la un pas de a leșina după ce a văzut un portofel într-una dintre locuințele pe care le spărsese. Bărbatul a spus, fără ocolișuri, că ar fi avut remușcări, dar până la urmă a luat banii din portofelul pe care l-a lăsat chiar în locul în care-l găsise.

Spovedaniahoțului a fost filmată, iar imaginile au fost publicate pe Facebook de Traian Berbeceanu, fostul șef al BCCO Alba Iulia. Cu o sinceritate ieșită din comun, Petrică a relatat pas cu pas cum a dat lovitura.

„Am intrat în casă, că era uşa deschisă, apoi am închis uşa şi m-am speriat. În gândul meu. Cum să îl fur? Păi sunt credincios, mă duc la biserică, mă rog la Dumnezeu. Pun lumânări pentru toată lumea. Şi m-am speriat că am văzut portofelul, l-am luat frumuşel, am desfăcut portofelul, m-am uitat în el, apoi fără să mă sperii, cu grijă… L-am luat, am scos banii şi i-am băgat în buzunar. Şi am plecat, mi-am văzut de drum”, a spus Petrică.

Bărbatul a precizat că a lăsat portofelul exact în locul în care-l găsise. Mai mult, a relatat despre o altă pățanie când a fost prins la furat în casa unei familii.

„Mă uitam doar, nu am aprins televizorul, nu am făcut nimic rău. Avea nişte bocanci, dar nu i-am luat, că omul a muncit pentru ei. Şi eu am muncit la Jilava”, a relatat Petrică.

Mai mult, omul a mărturisit că îi pare rău pentru furturile comise. Momentul de onestitate al românului a stârnit un val de reacții pe rețeaua de socializare Facebook, notează Adevărul.

„Dacă am înţeles bine, a fost aşa. Bietul Petrică, om credincios şi cu frică de Dumnezeu, care merge mereu la biserică şi se roagă, a găsit şi el o uşa deschisă şi… a intrat. Asta după ce a avut grijă s-o închidă după el. Apoi, ce să vezi?! Proprietarul a lăsat ochiul dracului la vedere de era să leşine bietul Petrică de ce sperietură a tras. Obişnuit cu exorcizarea, a pus repede răul la spate. Mai departe a intrat şi el într-o curte, dar fără nicio intenţie. Pasionat de porţelanuri, n-a rezistat şi el tentaţiei de a aruncă discret o privire. A plecat extrem de impresionat de bocancii omului, conştient de câtă muncă e să-i cumperi. Şi Petrică munceşte din greu pentru lucruri. Ştie ce-nseamnă. În concluzie Petrică este un exemplu de smerenie şi empatie pentru noi toţi. Mulţumim, Petrică. Eşti deosebit”, i-a transmis Alice, pe pagina de Facebook a lui Traian Berbeceanu.

Un hoț român a fugit de polițiștii italieni, dar a căzut și și-a rupt gâtul. Tânărul de 32 de ani a murit pe loc.

sursă foto: captură video Facebook Traian Berbeceanu


Citește și Parcuri de milioane, în cel mai sărac sector al Capitalei! Primăria de la 5 cheltuiește 25 de milioane de euro pe spații verzi și patinoare


 

Citește mai multe despre traian berbeceanu pe Libertatea.

Comentarii