de Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan
În fața sediului Asociației Producătorilor de Materiale de Construcții, ieri.

„Ce faceți, băieți, de ce nu urcați? Vă e frică că se dau gagicile la voi? Haidaaaaa! Haidaaaa!”, întâmpină Claudiu Georgescu echipa Libertății. „Stăm și noi la soare”, îi răspundem. „Parcă ați fi gândaci!”, râde.

Coboară dintr-o Dacie argintie, venit direct de la Romexpo, și se ține de șotii. „Haideți, ia-o în față, să te am sub ochi, cine știe”, îi spune reporterului, apoi ajunge la etajul 2 al imobilului de lângă Piața Muncii.

Râde că le spunem fetelor „dânsele”, „ce faceți, domnule, le faceți în vârstă”, apoi, într-un stil plin de miștouri, îi invită pe ziariști să se așeze.

– Da, maestre, spune!

– Domnule Georgescu, am vrut să ne vedem față în față pentru că vrem să vă punem niște înregistrări.
– Așa…

(reporterul îi dă să asculte una din înregistrări. Cu fața împietrită, Georgescu își dă seama ce ascultă și renunță să asculte după 10 secunde)

– Da, gata, cred că știu de-spre ce e vorba. Bănuiesc.

(se oprește și mută, nervos, foi de pe birou)

–  În înregistrarea asta spuneți, de exemplu, „două părți rămân la noi, una la tine”, sau „e împărțire la 3”…
– Asta e o chestie despre care eu… Nu am ce să zic despre ea… No comments… Chestia pe care a făcut-o domnul… Sau oricine a făcut înregistrarea asta, că eu nu am făcut-o. A fost un deal făcut la început, după care a căzut.

– Am înțeles că a fost un contract de 21.000 de lei, după care s-a ajuns la…
– A fost un contract în care s-au discutat niște clauze, după care uneia dintre părți nu i-au convenit clauzele, cu asta basta… Că nu eu am făcut înregistrările… Dacă partea respectivă umblă cu chestii d-astea…

– După aia, pe înregistrare se mai aude că…
– Mda.

– Vreți să vi le pun și pe celelalte?
– Nu. Nu. Orice înregistrare poate fi contrafăcută. Știi și asta. Există expertiză, există experți… Și asta e. Cam asta e problema. Cu ce pot eu să vă ajut pe voi?

– Am vrut să discutăm și cu dumneavoastră.
– Problema e că nu mai există contractul. Asta e cea mai bună chestie.

– Cum nu există contractul?
– Da, nu există contractul. Contractul a fost reziliat, nu de către noi. Deci nu se poate spune că…


Citește și: 

VIDEO | Claudiu Georgescu, președintele Asociației Producătorilor de Materiale de Construcții, înregistrat când cere șpagă din fonduri europene: „O parte este a ta și două sunt ale noastre! E împărțire la 3, ce Doamne, iartă-mă!”

VIDEO – Înregistrarea șocantă a discuției din supermarket în care șeful Asociației Producătorilor din Construcții cere șpagă din fonduri europene! Libertatea a solicitat reacții de la cele 15 mari firme care compun APMCR

Răspunsul incredibil al unei companii în cazul șpăgii din fonduri europene, cerută de Claudiu Georgescu: „Ați distrus imaginea unui om pentru o mare MITĂ de nici 2.000 euro”