Mergi direct la conținut »
USR cere Avocatului Poporului să atace la CCR "Ordonanţa lăcomiei PSD": "Va crea efecte în lanţ, care ne vor arunca în recesiune"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > USR cere Avocatului Poporului să atace la CCR "Ordonanţa lăcomiei PSD": "Va crea efecte în lanţ, care ne vor arunca în recesiune"

USR cere Avocatului Poporului să atace la CCR „Ordonanţa lăcomiei PSD”: „Va crea efecte în lanţ, care ne vor arunca în recesiune”

USR vorbeşte despre "Ordonanţa lăcomiei PSD" şi arată că atacul la Curtea Constituţională este necesar, pentru a proteja viitorul românilor care riscă să rămână pe drumuri din cauza concedierilor şi a ratelor la bănci care vor exploda din cauza inconştienţei PSD-ALDE.

De Valentina Postelnicu,

USR avertizează că ordonanţa lăcomiei, adoptată de Guvernul PSD-ALDE, va declanşa o criza uriaşă care va săraci toţi oamenii din România – nu doar pe cei din privat, ci şi pe bugetari. Guvernul PSD-ALDE este în incapacitate de plată, deja nu mai sunt bani pentru pensii şi salarii, iar Teorodovici şi Dăncilă trebuie să stoarcă şi mai mulţi bani de la români, pentru a putea acoperi cheltuielile iresponsabile de anul viitor”, se arată într-un comunicat al USR.

În opinia Uniunii Salvaţi România, ordonanţa Guvernului „în loc să ajute în reglarea anumitor disfuncţii în piaţa financiară”, de exemplu gradul prea mic de creditare către IMM-uri, „va crea efecte în lanţ care ne vor arunca în recesiune şi tăieri bugetare uriaşe” anul viitor.

„Un prim efect va fi creşterea preţului la energie şi telecomunicaţii, crescând inflaţia şi sărăcind populaţia. Pe cale de consecinţă consumul şi investiţiile vor scădea drastic, cauzând o reducere a economiei şi o adâncire a găurii bugetare. În această situaţie, cel mai probabil sistemul financiar nu va mai putea finanţa deficitele şi guvernul va fi forţat să apeleze la Fondul Monetar Internaţional – pentru că nu va mai avea bani pentru plata salariilor şi pensiilor”, a precizat sursa citată.

USR a adăugat că în loc să elimine pensiile speciale şi cumulul pensie-salariu la stat, Guvernul PSD-ALDE „preferă să lovească în milioanele” de oameni care lucrează pe salarii mici şi sunt cinstiţi.

Guvernul PNL a reluat proiectul de 11,7 milioane de lei inițiat de guvernul PSD cu Alexandru Cumpănașu
Recomandări

Guvernul PNL a reluat proiectul de 11,7 milioane de lei inițiat de guvernul PSD cu Alexandru Cumpănașu

„Viorica Dăncilă minte cu cinism românii atunci când susţine că acest OUG va îmbunătăţi nivelul de trai din ţara noastră şi va atrage investitorii. În condiţiile actuale de impredictibilitate şi taxare, investitorii vor ocoli România, orice companie serioasă nu poate rezista într-o ţară în care de pe o zi pe alta se modifică zeci de legi în domeniul fiscal prin ordonanţă de urgenţă şi derogare de la Codul Fiscal”, a precizat preşedintele USR, Dan Barna.

Close
Închide
  Close