MENIU CAUTĂ
15 Ian. 2015 18:17

EXCLUSIV | Umilinţa vine de la CREDIDAM! Matteo a doborât recordul de încasări al divei Alexandra Stan

Distribuie

Astăzi, CREDIDAM, cea mai importantă asociaţie a artiştilor interpreţi români, prezintă raportul încasărilor pe 2014.
Directorul instituţiei care strânge banii din drepturile de autor, Ştefan Gheorghiu, anunţă numele artiştilor fruntaşi. Şi, potrivit surselor noastre, printre învingătorii anului trecut este, surpriză, cvasinecunoscutul Matteo, care a surclasat nume mari din muzica autohtonă.
Melodiile scoase în calitate de producător muzical, care cu greu pot fi traduse din română în română, “30 de grade” ori “Andale”, i-au băgat în cont lui Matteo 25.000 de euro, mai mult decât a reuşit campioana anului 2013, internaţionala Alexandra Stan.

Mai cunoscut ca fostul iubit al Deliei

Aceasta a ocupat atunci locul întâi, înregistrând o sumă-record a încasărilor din ultimii ani, 20.000 de euro. Matteo a devenit cunoscut în urmă cu mai mulţi ani în calitate de iubit al Deliei Matache. Tot atunci s-a aflat şi de dorinţa lui de a izbândi în muzică.
A cântat alături de Loredana Groza în show-urile ei, până când a fost înlocuit de Connect-R. În umbra lui, fiind calaţi pe acelaşi gen muzical, Matteo a pălit.
A avut câteva succese minore pe cont propriu, dar, în cele din urmă, a izbutit să răzbată ca producător muzical. Piesele 30 de grade' şi Andale' au rulat constant pe toate radiourile din România, aducându-i, iată, recunoaştere la nivel de încasări din drepturile de autor.

Smiley sparge toate topurile

Clasat pe locul doi în 2013, cu doar 13.000 de euro, Smiley a reuşit un record în 2014. Artistul este campion absolut al încasărilor din drepturi de autor pe anul trecut, atât în calitate de artist, cât şi de producător.

Suma la care se ridică beneficiile lui ajunge la 30.000 de euro, una fără precedent printre cele acordate de CREDIDAM în ultimii ani. De-a lungul timpului, clienţi fideli ai asociaţiei au fost Laurenţiu Duţă, Marius Moga şi Fuego.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Primăria Capitalei a „abandonat” trei panouri electrice sub Podul Basarab
Comentarii