Mergi direct la conținut »
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Vedetele le-au vorbit adolescenților despre siguranța în trafic. Andreea Esca, printre invitați

Vedetele le-au vorbit adolescenților despre siguranța în trafic. Andreea Esca, printre invitați

România rămâne fruntașă în clasamentul statelor Uniunii Europene în ceea ce privește numărul deceselor în accidente rutiere. Iar cele mai multe accidente rutiere pe șoselele din țară sunt provocate de tinerii șoferi cu vârste între 18-25 ani.

De Livia Lixandru,

Tocmai pentru a informa și conștientiza viitori șoferi, Asociația EDIT a ajuns deja la cea de-a treia ediție cu proiectul “Ora de Educație Rutieră la Liceu”, prin care a interacționat cu peste 2000 elevi din București.

Proiectul se desfășoară sub forma unui workshop de două ore despre educație rutieră, prin patru module și face parte din primul Program Național de Educație pentru Siguranță (PNES).  Astfel, elevii interacţionează cu reprezentanţi ai instituţiilor direct responsabile de siguranţa în trafic, precum Poliţia Română și ISU, cât şi cu pilotul național de raliuri Adrian Grigore.

Ținând cont că publicul proiectului este format din adolescenți, organizatorii au adus în fața acestora vedete, actori, influenceri și comendianți care să le vorbească despre experiența lor în trafic, despre precauție, siguranță și responsabilitate.

În cea de-a treia ediție, invitații speciali au fost Andreea Esca, Andrei Ciobanu, Dani Oțil, Costel Bojog și Șerban Pavlu.

De la povești despre cum și-au cumpărat prima mașină, la prima amendă și despre cum și-au pierdut prieteni dragi în accidente rutiere, vedetele au captat atenția adolescenților și le-au explicat încă o dată că expresia “mie nu mi se poate întâmpla” nu este valabilă.

Proiectul s-a bucurat în trecut și de susținerea următorilor speakeri: Ana Maria Brânză, Florin Ristei, LikeCreata, Micutzu.

Close
Închide
  Close