„Saga Amurg: Zori de Zi – Partea II”, ultimul film din saga „Twilight”, a primit, astăzi, 11 nominalizări la premiile Zmeura de Aur, trofeul care „recompensează” cele mai proaste filme şi performanţe actoriceşti.
Comedia „That’s My Boy”, cu Adam Sandler, despre un tată care decide să se reîntâlnească cu fiul său pe care îl abandonase cu mulţi ani în urmă, a primit 8 nominalizări, conform Reuters citat de rtv.net.
Regizorul, actorul şi scenaristul Tyler Perry a primit la rândul său mai multe nominalizări, inclusiv la categoriile „cea mai proastă actriţă” – pentru rolul său în travesti Madea din filmul „Madea’s Witness Protection” -, „cel mai prost actor” – pentru rolurile din filmele „Good Deeds” şi „Detectivul Alex Cross” – şi „cel mai prost regizor” – pentru filmele „Madea’s Witness Protection” şi „Good Deeds”.
În acest an, la categoria „cel mai prost film” au fost nominalizate producţiile „That’s My Boy”, „Saga Amurg: Zori de Zi – Partea II”, „Battleship”, „The Oogieloves in the Big Balloon Adventure” şi „A Thousand Words”.
Nicolas Cage a fost nominalizat la categoria „cel mai prost actor„, cu rolurile din două filme – „Ghost Rider: Demonul răzbunării 3D” şi „Justiţie pe cont propriu/ Seeking Justice”. Starul american va concura în această categorie cu actorii Eddie Murphy („A Thousand Words”), Robert Pattinson („Saga Amurg: Zori de Zi – Partea II”), Adam Sandler („That’s My Boy”) şi Tyler Perry („Good Deeds” şi „Detectivul Alex Cross”).
Actriţa recompensată cu Oscar Barbra Streisand a fost la rândul ei nominalizată la categoria „cea mai proastă actriţă„, pentru rolul din comedia „Guilt Trip”, şi va concura alături de Kristin Stewart („Saga Amurg: Zori de Zi – Partea II” şi „Albă ca Zăpada şi Războinicul Vânător/ Snow White and the Huntsman”), Katherine Heigl („Face toţi banii/ One for the Money”), Milla Jovovich („Resident Evil: Răsplata”/ „Resident Evil: Retribution”) şi Tyler Perry („Madea’s Witness Protection”).
Premiile Zmeura de Aur au fost create în 1980, la iniţiativa lui John Wilson, un cinefil împătimit, ca un „antidot” la frenezia care cuprinde Hollywoodul în sezonul premiilor cinematografice, ce culminează în fiecare an, în luna februarie, cu gala Oscar.