MENIU CAUTĂ
15 Apr. 2015 09:14

Ce EFECTE SERIOASE au schimbările bruște de temperatură asupra sănătății

Distribuie

Cum afectează sănătatea schimbările bruşte de temperatură

În ultimii ani, cele 4 anotimpuri cu care eram obişnuiţi s-au transformat în două. De asemenea, zilele călduroase de vară alternează brusc cu zile friguroase şi ploioase, iar noi ne simţim din ce în ce mai iritaţi, obosiţi, pare chiar că ne îmbolnăvim mai repede şi mai grav. O diferenţă de cel puţin 4 grade într-un interval scurt de timp afectează organismul care are nevoie, în general, de 14 zile pentru a se adapta la schimbările de temperatură. Ce impact au schimbările de vreme asupra organismului şi cât de periculoase sunt pentru sănătatea noastră?

Ce spune specialistul

Dr. Florin Ioan Bălănică, Consultant Personal de Sănătate, cel care a introdus în România medicina personalizată, atrage atenţia asupra urmărilor pe care le pot avea schimbările bruşte de temperatură asupra sănătăţii:
Slăbirea sistemului imunitar
Dacă anotimpurile de tranzit aveau rolul de a obişnui organismul cu extremele meteo, în lipsa tot mai evidentă a acestora, organismul este nevoit să se adapteze singur la schimbările bruşte. Acest lucru îi dă peste cap ritmul firesc şi îi scade imunitate. Copiii, bătrânii şi persoanele bolnave sunt cei mai expuşi consecinţelor slăbirii sistemului imunitar.
Probleme respiratorii
Schimbările imprevizibile de temperatură pot cauza apariţia astmului, a afecţiunilor pulmonare sau a celor de natură respiratorie.
Accentuarea afecţiunilor reumatice
Umezeala şi temperaturile scăzute determină dureri reumatice şi de articulaţii. Aceleaşi cauze pot sta la baza apariţiei şi persistenţei virozelor.
Probleme cardiovasculare
Oscilaţiile mari de temperatură pot aduce neplăceri serioase celor care suferă de astfel de afecţiuni. În cele mai severe cazuri, persoanele hipertensive sunt expuse apariţiei unui atac de cord. Fumătorii trebuie să acorde acestui risc o atenţie sporită, ei fiind cei mai expuşi.
Insomnii şi probleme de concentrare
Forţat să accepte condiţii cu care nu este obişnuit pentru anumite perioade ale anului, organismul trece printr-o adevărată provocare în a-şi păstra ritmul de odihnă sau capacitatea de a se concentra. În plus, persoanele meteosensibile pot avea ameţeli, dureri de cap, se pot simţi slăbite, obosite sau irascibile.
Mai multe pe libertateapentrufemei.ro

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 18 februarie 2019
Comentarii