Un incident tragic

Luna trecută, un bărbat a fost atacat mortal de rechini în această zonă. Irene Nurit Cohn, membră a unității de scafandri Zaka, a declarat pentru AFP: „Rechinii nu fac rău și nu atacă în mod normal decât dacă se simt amenințați sau dacă cineva le intră în teritoriu”. Ea a adăugat că oamenii „nu se comportau așa cum ar fi trebuit” în interacțiunea cu rechinii.

Autoritățile locale au luat măsuri imediate după incident, instalând garduri și bariere. Cu toate acestea, acestea au fost ulterior îndepărtate. Plaja, deși nesupravegheată și oficial interzisă înotului, continuă să atragă vizitatori curioși.

Perspectiva experților

Matan Ben David, instructor de scufundări, subliniază importanța respectării naturii: „Rechinii fac parte din natură, sunt ceva ce trebuie să respectăm, trebuie să respectăm oceanul, noi suntem doar vizitatori aici”.

Leigh Livine, cercetător specializat în rechini, a observat o schimbare în comportamentul rechinilor. Inițial, aceștia evitau conflictul direct cu oamenii, dar situația s-a schimbat.

Livine explică: „De obicei, totul se reduce la un conflict de spațiu, fie că este vorba de resurse alimentare, resurse de spațiu, și am văzut oameni hărțuind rechinii, provocându-i cu adevărat”.

Care sunt „găurile negre” ale statului. Companiile din transporturi și energie produc cele mai mari pierderi și datorii
Recomandări
Care sunt „găurile negre” ale statului. Companiile din transporturi și energie produc cele mai mari pierderi și datorii

Creșterea temperaturilor din cauza schimbărilor climatice a dus la o prezență mai îndelungată a oamenilor în apă, crescând astfel riscul de interacțiuni periculoase cu rechinii. Livine a remarcat că acest conflict între oameni și animale sălbatice devine tot mai evident în anumite perioade ale anului.

Google News Urmărește-ne pe Google News Abonați-vă la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informații
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.