De Dan Băcan,

Gică Popescu a fost condamnat în “Dosarul transferurilor” pentru o infracţiune de evaziune fiscală (pedepsită cu un an şi patru luni de puşcărie) şi alte două infracţiuni de spălare de bani (pentru care a primit câte doi ani de carceră).
În calculul numărului de ani de închisoare pe care el trebuie să-i execute, judecătoarele au ţinut cont de noua legislaţie penală, conform căreia inculpatului i se aplică pedeapsa cea mai grea, la care i se adaugă un spor de o treime din suma celorlalte condamnări.
În cazul lui Popescu, pedeapsa cea mai grea a fost de 2 ani de puşcărie, la care i-a fost lipit sporul legal de 13,3 luni, rezultatul final fiind de 3 ani, o lună şi 10 zile de detenţie!
Astfel, fostul mare fotbalist a depăşit cei trei ani, cât este limita maximă a unei condamnări ce poate fi suspendată, potrivit noilor norme penale, iar în acest context, cele 40 de zile în plus la condamnare l-au aruncat în spatele gratiilor.

Detenţia condamnaţilor ne va costa 218.994 €

Datele Ministerului Justiţiei arată că pentru fiecare deţinut aflat în custodia Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor se cheltuiesc lunar în jur de 2.397 de lei. Un simplu calcul matematic arată că, în cazul celor 8 oameni de fotbal condamnaţi în “Dosarul transferurilor”, bugetul statului va trebui să acopere o gaură de 985.167 de lei, mai exact 218.994 €.

Simona Halep, despre retragerea din tenis: "Sincer, chiar am vorbit cu fratele meu despre asta"
GSP.RO

Simona Halep, despre retragerea din tenis: "Sincer, chiar am vorbit cu fratele meu despre asta"

Horoscop 25 ianuarie 2020. Vărsătorii au parte de o zi specială
HOROSCOP

Horoscop 25 ianuarie 2020. Vărsătorii au parte de o zi specială