Mergi direct la conținut »
A fost aleasă organizatoarea Cupei Africii 2015
Sport Libertatea > Sport > A fost aleasă organizatoarea Cupei Africii 2015

A fost aleasă organizatoarea Cupei Africii 2015

Confederația Africană de Fotbal (CAF) a decis schimbarea țării organizatoare a Cupei Africii, după ce Marocul, desemnată inițial, a refuzat găzduirea competiție, din cauza amenințării viruslui Ebola.

Astfel, Guineea Ecuatorială a fost aleasă organizatoarea competiției din perioada ianuarie – februarie 2015.

Este pentru a doua oară când această țară va organiza Cupa Africii, după ediția din 2012, când a găzduit, alături de Gabon, competiția câștigată de Zambia. Tragerea la sorți va avea loc într-unul din cele patru orașe care vor organiza Cupa Africii, Malabo, pe 3 decembrie.

Deși va fi țară  gazdă, Guineea Ecuatorială nu ar trebui să participe la această competiție, deoarece a fost descalificată, după ce a folosit un jucător în stare de suspendare, la partida de calificare cu Mauritania. Guineea Ecuatorială va beneficia de excluderea Marocului, din cauza refuzului acestei țări de a organiza turneul.

Qatar a vrut să organizeze Cupa Africii

Una dintre variantele surpriză de organizatoare a Cupei Africii a fost Qatarul. Arabii au fost acuzați de numărul mare de morți al muncitorilor care au lucrat la stadioanele care vor găzdui Campionatul Mondial 2022 din această țară și de modul în care sunt tratați, ”ca sclavii de pe plantație”.

Close
Închide
  Close