MENIU CAUTĂ
17 Mai. 2018 17:40

132 de blocuri din București vor intra în reabilitare termică. Iată care sunt acestea

Distribuie

 132 de blocuri din sectoarele 3, 4 și 6 din București vor intra în reabilitare termică. Proiectele au fost votate astăzi, 17 mai, de consilierii municipali, în cadrul ședinței CGMB.

Municipalitatea va reabilita termic 101 blocuri din sectorul 3 (valoarea investiției este de 148.256.061 lei- exclusiv TVA), 16 blocuri din sectorul 4 ( investiție de 31.569.958 de lei- exclusiv TVA) și 15 blocuri din sectorul 6 al Capitalei ( investiție de 37.075.083 de lei).

Primăria Capitalei invocă bugetele limitate ale primăriilor de sector ca motivare a propunerii de preluare a documentațiilor tehnico- economice pentru reabilitarea blocurilor. Gabriela Firea a vorbit despre implicarea Primăriei Generale în programul de reabilitare termică și în ședința de consiliu de la finalul lunii martie.

Asociațiile de proprietari vor plăti 20% din valoarea lucrării

Fondurile pentru anveloparea celor 132 de blocuri vor fi asigurate din bugetul propriu al Municipiului București, iar durata de execuție a lucrărilor va fi de 4 luni- 6 luni.

Reabilitarea termică a blocurilor este un proces care nu s-a desfășurat uniform în toate sectoarele, înregistrându-se diferențe mari între acestea, diferențe care au la bază cauze obiective, în special de ordin bugetar (…) Așteptăm, în continuare proiecte, nu doar din partea primăriilor de sector, ci și direct de la Asociațiile de Proprietari interesate. Potrivit schemei de finanțare, municipalitatea va asigura 80% din fondurile necesare din bugetul propriu sau din alte surse atrase, în timp ce în sarcina asociațiilor de proprietari rămân restul de 20%', a declarat primarul Gabriela Firea.

Vezi AICI care sunt blocurile din sectorul 3 care vor intra în reabilitare.

Vezi AICI care sunt blocurile din sectorul 4 care vor intra în reabilitare.

Vezi AICI care sunt blocurile din sectorul 6 care vor intra în reabilitare.

CITEȘTE ȘI:

De ce a fost închis laboratorul antidoping de la București. Jurnaliștii germani scriu că au fost descoperite probe manipulate

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop marți 22 ianuarie 2019. Balanțele au parte de o șansă nesperată
Loading...
Comentarii