De Petre Dobrescu,

Adriana Nedelea LA FIX, 4 iunie

Numărul cazurilor a crescut cu 86 față de miercuri, joi fiind anunțate 238 de cazuri noi.

După aproape trei săptămâni de stare de alertă, numărul cazurilor de coronavirus a ajuns la 19.907, din care 13.919 s-au vindecat.

Autoritățile spun că numărul cazurilor nou confirmate este peste media ultimei săptămâni și atenționează că pentru a preveni răspândirea infecției cu COVID-19, trebuie în continuare să fie purtate măștile de protecție în spații închise, dar și să se păstreze distanța socială și măsurile de igienă.

Anunțul vine la scurt timp după ce ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că s-ar putea renunța la purtarea măștii doar după ce transmiterea comunitară va fi aproape inexistentă, când nu vor mai fi focare de infecție cu COVID-19 în spitale, în centre de îngrijire pentru bătrâni și în alte unități sociale și sanitare.

Intervalul de timp la care se va lua decizia eliminării obligativităţii purtării măştii depinde de evoluţia epidemiei, de numărul de cazuri de la Terapie Intensivă, de numărul de persoane care se adresează UPU. Până atunci, este o minimă măsură de prevenţie.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății:

Cele mai multe cazuri noi de coronavirus din ultima săptămână

 • Din ultimele datele anunțate de autorități rezultă că joi sunt cele mai multe cazuri noi de coronavirus din această săptămână. Luni 1 iunie au fost anunțate 141 cazuri noi, marți – 119, miercuri – 152, iar joi, numărul a crescut la 238.
 • Aproape 70% din pacienții cu COVID-19 s-au vindecat, până joi fiind externați 13.919.
 • În spitale mai sunt 4.689 de pacienți cu COVID-19.
 • Numărul pacienților de la Terapie Intensivă a scăzut în ultimele 24 de ore, de la 162 miercuri la 153 joi.
 • La nivel mondial, sunt aproape 6,6 milioane de cazuri de coronvirus și peste 388.000 de decese. Numărul persoanelor vindecate se apropie de 3,2 milioane.
 • Statele Unite ale Americii se apropie de 2 milioane de cazuri de coronavirus și 110.000 decese.
 • Brazilia are aproape 600.000 de cazuri și aproape 33.000 de decese.
 • În Rusia sunt peste 440.000 de cazuri de coronavirus, din care aproape 9.000 sunt cazuri noi, confirmate în ultimele 24 de ore.
Povestea Lenuței, păstoriţa cu 9 copii, din Rășinari: “Ca să-i pot creşte, m-am angajat un fel de slugă, să păzesc caprele oamenilor din sat”
Recomandări
Povestea Lenuței, păstoriţa cu 9 copii, din Rășinari: “Ca să-i pot creşte, m-am angajat un fel de slugă, să păzesc caprele oamenilor din sat”
 

Protestele din SUA declanșate de moartea lui George Floyd continuă, dar fără incidente majore. După mai multe zile de violențe și confruntări cu polițiștii, imaginile din ultimele ore arată mulțimi impresionante pe străzi, flancați de forțe de ordine cu arme în mâini și cu grenade lacrimogene prinse de echipament.

Maddie a dispărut în 2007 și nu a fost niciodată găsită. Ce s-a întâmplat acum, după 13 ani
Recomandări
Maddie a dispărut în 2007 și nu a fost niciodată găsită. Ce s-a întâmplat acum, după 13 ani
 

Adriana Nedelea LA FIX, 3 iunie

Curtea Constituțională a decis, cu puțin timp în urmă, că este neconstituțională prelungirea actualelor mandate ale primarilor, consilierilor locali și consilierilor generali, care ar fi trebuit să se încheie în iunie, pentru că s-a făcut de către Guvern prin ordonanță de urgență și nu în Parlament, prin lege organică.

 • Judecătorii constituționali au mai decis că tot Parlamentul trebuie să reglementeze, prin legea de prelungire a mandatelor aleșilor locali, dacă stabilirea datei alegerilor locale se realizează prin lege organică sau prin hotărâre de Guvern

Prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan, a vorbit la Adriana Nedelea LA FIX despre alegeri, candidatul partidului la Primăria Capitalei, majorarea pensiilor din 1 septembrie și dublarea alocațiilor din august.

În plină criză de sănătate publică, premierul Orban are mesaje liniștitoare. Nu neapărat pentru pacienți, cât pentru industria pharma
Recomandări
În plină criză de sănătate publică, premierul Orban are mesaje liniștitoare. Nu neapărat pentru pacienți, cât pentru industria pharma
 
 • Rareș Bogdan a spus că PNL nu va intra slăbit în alegerile din acest an, după măsurile restrictive luate pentru epidemia de coronavirus și criza economică produsă de pandemie.
 • Despre cum au afectat partidul fotografiile cu premierul Ludovic Orban care fumează în sediul Guvernului, Rareș Bogdan spune: ”Marele atac al PSD și USR la Guvernul Orban în șase luni de guvernare a fost că fumează. Noi fumăm, nu furăm. Am fumat, nu e în regulă, dar dacă asta e marea problemă a guvernării că a fumat de ziua lui Ludovic în birou, atunci e clar”.
 • Rareș Bogdan a afirmat că PNL va câștiga alegerile locale și parlamentare și va guverna România încă patru ani și jumătate, în parteneriat cu USR și PMP.
 • Despre creșterea pensiilor și dublarea alocațiilor pentru copii, Rareș Bogdan spune că sunt o certitudine, dar nu poate spune cu ce procent se vor majora pensiile

Nu suntem inconștienți să luăm bani împrumut ca să îi băgăm în creșteri de pensii și alocații. Noi vrem ca România să producă, pentru a fi firească această creștere a pensiilor.

Rareș Bogdan:

În emisiune au fost prezentate și ultimele date despre cazurile de coronavirus confirmate în trei luni și jumătate de la primul caz confirmat în România.

 • 152 de cazuri noi de coronavirus au fost confirmate în ultimele 24 de ore, în creștere față 119 cazuri noi anunțate marți.
 • Numărul total al cazurilor a ajuns la 19.669, din care 13.800, aproape 70%, s-au vindecat.
 • Miercuri nu a fost anunțat niciun deces nou de coronavirus, până la ora la care a fost comunicat ultimul bilanț. 1.288 de pacienți cu COVID-19 au murit din 22 martie, când a fost anunțat primul deces, până miercuri 3 iunie.
 • La nivel mondial, totalul cazurilor de coronavirus se apropie de 6,5 milioane, din care peste 3 milioane s-au vindecat și aproape 383.000 au decedat.
 • În SUA sunt 30% din cazurile de coronavirus la nivel mondial.
 • În Rusia, în ultimele 24 de ore au fost confirmate peste 8.000 de cazuri noi de coronavirus.

Adriana Nedelea LA FIX, 2 iunie

Statele Unite se confruntă de o săptămână cu proteste violente, izbucnite după moartea lui George Floyd, un bărbat afro-american. Demonstrațiile au cuprins zeci de orașe, în timp ce președintele Donald Trump a amenințat că va scoate armata în stradă pentru a pune capăt „jafurilor” și „revoltelor”, pe care le cataloghează ca „fiind acte de terorism intern”.

Christian Mititelu, fost director al redacției române a BBC, a vorbit, la emisiunea Adriana Nedelea LA FIX, despre confruntările dintre poliție și protestatarii din Minneapolis, după imaginile cu polițistul care timp de 8 minute și 46 de secunde stă cu genunchiul pe gâtul lui George Floyd, în ciuda rugăminților disperate și a strigătului repetat: “Nu pot să respir”.

Principalele declaraţii ale lui Christian Mititelu

 • Președintele Donald Trump nu poate să trimită armata pe străzi peste tot, pentru că asta înseamnă să încalce o lege din 1807 și această acțiunea fi imediat contestată la tribunal. Nu e chiar așa simplu.
 • A putut să scoată armata pe străzi în Washington pentru că acolo se află direct sub guvernare federală.
 • Donald Trump a hotărât să iasă în public într-un mod controversat. Cu jumătate de oră înainte de intrarea în vigoare a interdicțiilor de circulație, a izgonit oamenii adunați pe esplanada din fața Casei Albe cu gaze lacrimogene, pentru a parcurge câteva zeci de metri până la o catedrală din Washington care fusese avariată de un incendiu provocat de manifestanți.
 • A fost interpretat ca gest electoral, pentru că Trump scade în sondaje şi speră să nu piardă votanții din comunitățile evanghelice.
 • Să folosești gaze lacrimogene pentru un gest de publicitate nu cred că este p acțiune deosebit de serioasă din partea președintelui.

Teoretic, nu trebuie să răspunzi cu violenţă la violenţă, dar e foarte greu să faci acest lucru când manifestanții sunt dezlănțuiți. Este o furie care s-a născut din disperare și nemulțumiri legate de o lungă istorie a brutalității poliției.

 • Polițiștii sunt protejați, sindicatele lor îi apără pe cei care fac abuzuri.
 • Poliţistul implicat în moartea tragică a lui George Floyd, care a stat cu genunchiul pe gâtul lui, se pare că are 18 plângeri în trecut, dar nu s-a luat nicio măsură serioasă ca să i se atragă atenția și să nu mai comită asemenea brutalități.

În America, este o societate mai brutală, există libertatea de a avea arme acasă. De aceea, și polițiștii trebuie să fie pregătiți pentru orice situație.

 • În timpul președintelui Barack Obama s-au restricţionat echipamentele mortale ale poliţiei, dar măsurile au fost ridicate de Trump.
 • Donald Trump a suferit o serie de eşecuri, pe care le-a tratat cu multă ușurinţă. Popularitatea lui a început să sufere.
 • A intervenit această pandemie, pe care a tratat-o cu prea multă ușurință, nu a crezut că se poate răspândi așa.
 • A urmat situația economică foarte gravă cauzată de pandemie. Sunt atâția oameni înscriși la șomaj și se așteaptă o recesiune în următoarele luni în SUA.
 • Acum intervine şi această criză (revoltele din SUA – n.r.), care după unii ar putea să-l ajute, pentru că se recomandă preşedintele legii și ordinii.
 • Alții spun că, din contră, faptul că Trump nu s-a adresat națiunii ca să cheme la unitate și la calmarea spiritelor, nu îl recomandă față de votanţii nehotărâţi.
 • Muncitorimea albă este consternată de ce se întâmplă în oraşele americane.
 • Trump este un personaj atipic în democraţiile occidentale şi nu cred că se va schimba în ultima parte a mandatului său.

Furia oamenilor de culoare are rădăcini într-o stare de disperare. Populația de culoare consideră că nu este suficient de protejată, că aplicarea legii e discriminatorie în cazul lor.

 • Sunt exemple care pot arăta că acest lucru nu este total imaginar. Populaţia de culoare este suprareprezentată în închisori în raport cu numărul acestora la nivelul populaţiei.
 • Când se fac arestări pentru consum sau trafic de droguri, afro-americanii sunt vizați mai mult de poliţie decât hispanicii sau populația albă.
 • Acest gen de lucruri alarmează populația de culoare.
 • Este nevoie de intervenție viguroasă a poliției dacă este vorba de jafuri, de incendieri, dar dacă lezează bătrânii, copiii sau jurnaliștii, lucrurile sunt scăpate de sub control.

Cred că și pandemia a influențat izbucnirea violentă din SUA. Pandemia are tendința să accentueze inegalitățile și să creeze o stare de neliniște și de disperare în rândul celor care au avut mult de suferit din cauza izolării și a concedierilor.

 • Sunt foarte mulţi oameni care şi-au pierdut locurile de muncă, 40 de milioane de oameni apelează la ajutorul de şomaj.
 • Sunt foarte mulți oameni în SUA care nu beneficiază de asistență medicală, pentru că nu există un sistem de stat al asigurărilor sociale, ci doar un sistem minimal, din care sunt excluși dacă nu mai contribuie. Și asta contribuie la frustrare și nemulțumire, mai ales dacă ai nevoie de medic și de spital și nu poți să apelezi la ei din cauza costurilor prohibitive.

În emisiunea Adriana Nedelea LA FIX s-a vorbit și de cazul ”Floyd de România”. Libertatea a scris că şi în România a existat cel puţin un caz asemănător cu cel al lui George Floyd: cel al lui Ioan Csapai. Pe 19 iulie 2019, în parcul din Vatra Dornei, un bărbat de 55 de ani a fost imobilizat de jandarmi şi a murit după ce unul l-a presat la pământ, iar altul i-a dat cu spray lacrimogen în faţă. Parchetul Militar Iași a fost deschis un dosar în care este cercetată intervenţia jandarmilor, dar familia lui Csapai încă așteaptă finalizarea cazului.

Ultimele date privind evoluția cazurilor de coronavirus au fost prezentate în jurnal. În trei luni și jumătate de la primul caz de COVID-19 confirmat, România are 19.517 cazuri și 1.279 decese.

 • Marți au fost anunțate cele mai puține cazuri noi confirmate în 24 de ore – 119 – din ultimele două luni.

Aproape 70% din pacienții cu COVID-19 s-au vindecat.

 • Până marți 2 iunie au fost externați 13.526 de pacienți.
 • În spitale mai sunt 4.712 pacienți, dintre care 166 în stare gravă, la Terapie Intensivă.
 • Cele mai multe cazuri de coronavirus sunt în Suceava – 3.534, București – 2.036, Neamț – 884, Brașov – 756 și Arad – 698. În Capitală și cele patru județe sunt 40% din totalul cazurilor din România.
 • Scade în continuare numărul persoanelor aflate în carantină instituționalizată și crește cel al persoanelor aflate în izolare la domiciliu. Marți sunt 2.333 de  persoane în carantină și 90.103 în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.
 • În străinătate sunt 3.074 de români confirmați cu coronavirus și 106 decedați.
 • La nivel mondial, numărul cazurilor de coronavirus a depășit 6,3 milioane și cel al deceselor se apropie de 378.000.

Adriana Nedelea LA FIX, 29 mai

Autoritățile au decis, după scăderea numărului cazurilor noi de coronavirus și a deceselor, noi măsuri de relaxare, din 1 iunie. Peste trei zile, vom putea merge la terase și pe plajă, dar și la spectacole în aer liber, dacă respectăm o distanță de doi metri și alte reguli sanitare.

191 de cazuri noi de coronavirus au fost confirmate în ultimele 24 de ore, mai puțin cu șase față de cazurile noi anunțate joi.

Din 22 februarie, când a fost confirmat primul caz de coronavirus, și până vineri, numărul cazurilor a ajuns la 18.982.

 • Cinci noi decese au fost anunțate vineri, în total fiind 1.240 de pacienți cu COVID-19 decedați în ultimele două luni.
 • 200 de pacienți cu COVID-19 au fost externați joi și vineri, numărul persoanelor cu coronavirus declarate vindecate ajungând vineri la 12.829 (aproape 70% din totalul cazurilor confirmate).
 • În spitale mai sunt vineri 4.913 pacienți cu COVID-19, dintre care 182 la Terapie Intensivă.

Bucureștiul are cele mai multe cazuri noi, în ultimele 24 de ore fiind confirmate alte 56 de cazuri.

 • În Capitală au fost confirmate 1.944 de cazuri de coronavirus, din 7 martie, când a fost anunțat primul caz din București, până vineri 29 mai.
 • În Suceava, care are cele mai multe cazuri de coronavirus – 3.496 -, numărul cazurilor noi este în scădere, vineri fiind anunțate 15 cazuri în plus față de raportarea de joi.

În 12 județe nu a fost confirmat niciun caz nou în ultimele 24 de ore.

 • Județele fără niciun caz nou sunt: Arad (696 de cazuri), Argeș (534 de cazuri), Bacău (502 cazuri), Brăila (27 de cazuri), Buzău (188 de cazuri), Caraș-Severin (112 cazuri), Maramureș (97 de cazuri), Satu Mare (61 de cazuri), Sălaj (87 de cazuri), Tulcea (145 de cazuri), Vaslui (162 de cazuri), Vâlcea (28 de cazuri).
 • Cu aproape 5.400 a crescut numărul persoanelor aflate în izolare la domiciliu în ultimele 24 de ore. Vineri sunt în izolare la domiciliu 95.176 de persoane, alte 3.371 fiind în carantină instituționalizată, în scădere cu 341 față de joi.
 • În străinătate sunt 3.074 români confirmați cu coronavirus și 106 decedați de la începutul pandemiei.

La nivel mondial, numărul cazurilor de coronavirus se apropie de 6 milioane.

 • Aproape 2,6 milioane de persoane confirmate cu coronavirus s-au vindecat.
 • 6% din pacienții cu COVID-19 au decedat, în total fiind anunțate, vineri, 362.417 decese.

În Statele Unite ale Americii au fost aproape 23.000 de cazuri noi în ultimele 24 de ore și peste 1.200 decese în plus.

 • Autoritățile americane au anunțat vineri 1.768.461 de cazuri de coronavirus și 103.330 decese.
 • În Brazilia, numărul cazurilor de coronavirus a ajuns vineri la 438.812, dintre care peste 24.000 sunt cazuri noi. Și numărul deceselor a crescut cu 1.067, în total fiind anunțate 26.764 decese.
 • Numărul cazurilor de coronavirus din Rusia continuă să crească zilnic cu peste 8.000, rămânând pe locul trei la nivel mondial, cu 387.623 de cazuri. Peste 230 de decese noi au anunțat autoritățile ruse în ultimele 24 de ore, numărul total ajungând la 4.374.

Adriana Nedelea LA FIX, 28 mai

La trei luni de la primul caz de coronavirus, numărul cazurilor a ajuns la 18.791, din care 197 sunt cazuri noi, confirmate miercuri și joi.

1.229 de pacienți cu COVID-19 au murit în ultimele două luni, din care 2 decese au fost anunțate joi și alte 11, miercuri.

 • Aproape 70% din pacienții cu COVID-19 s-au vindecat. Din 3 martie, când a fost externat primul pacient cu coronavirus din România, și până joi 28 mai au fost declarate vindecate și externate 12.629 de persoane.
 • În spitale mai sunt 4.933 de pacienți cu COVID-19, dintre care 182 sunt în stare gravă, în secțiile de Terapie Intensivă.
 • Zece județe nu au avut niciun caz nou în ultimele 24 de ore: Brăila (27), Caraș-Severin (112), Covasna (230), Maramureș (97), Mehedinți (108), Satu Mare (61), Sălaj (87), Teleorman (138), Timiș (501) și Vâlcea (28).
 • Cea mai mare crește a cazurilor de coronavirus în ultimele 24 de ore a fost în București – 26 de cazuri noi, 1.888 în total, Alba – 20 de cazuri noi, 370 în total, Suceava – 16 cazuri noi, 3.481 în total, Brașov – 16 cazuri noi, 723 în total și Vrancea – 1 cazuri noi, 599 în total.
 • Cele mai multe decese de coronavirus sunt în Suceava – 214, Galați – 83, București – 82 și Arad – 75.
 • De miercuri până joi a scăzut cu 1.223 numărul persoanelor aflate în carantină, dar a crescut cu 7.123 numărul celor aflați în izolare la domiciliu. Potrivit ultimului bilanț, joi sunt 3.712 persoane în carantină și 89.787 în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

La nivel mondial, joi sunt peste 5,8 milioane de cazuri de coronavirus și 357.800 decese.

Aproape 45% din persoanele confirmate cu COVID-19 s-au vindecat, numărul acestora ajungând joi la 2.510.356.

 • În Statele Unite ale Americii, epicentrul epidemiei de coronavirus, sunt 30% din totalul mondial al cazurilor de coronavirus.
 • Numărul deceselor din Statele Unite a depășit 100.000 și reprezintă peste 28% din totalul pacienților cu COVID-19 decedați, cifră care joi se apropie de 360.000.
 • Deși Brazilia este pe locul 2 după numărul de cazuri, cele aproape 415.000 de cazuri confirmate reprezintă mai puțin de 25% din totalul cazurilor din SUA.
 • Și numărul deceselor din Brazilia este de patru ori mai mic decât în SUA.
 • Numărul deceselor din Rusia este însă mult mai mic decât în SUA și Brazilia. Autoritățile ruse au anunțat joi 4.142 de pacienți cu CODIV-19 decedați, de 25 de ori mai puțini decât în SUA și de peste 6 ori mai puțini comparativ cu Brazilia.
 • În Europa, cele mai multe cazuri sunt în Spania – 283.849 (27.118 decese), Marea Britanie – 267.240 (37.460 decese), Italia – 231.139 (33.072), Franța – 182.913 (28.596 decese) și Germania – 181.895 (8.533 decese).

Adriana Nedelea LA FIX, 27 mai

Numărul cazurilor de coronavirus a ajuns, miercuri, la 18.594, dintre care 12.162 s-au vindecat și au fost externați.

Trei noi decese au fost anunțate miercuri, în total fiind 1.219 pacienți cu COVID-19 care au murit.

 • Numărul cazurilor noi de coronavirus a crescut de la 146 marți la 165 miercuri.
 • Aproape 30% din cazurile de coronavirus sunt în Suceava (3.465) și București (1.862).
 • Cele mai puține cazuri de coronavirus sunt în județele Brăila – 27, Vâlcea – 28, Satu Mare – 61 și Neamț – 78.
 • La Terapie Intensivă sunt internați 198 de pacienți cu COVID-19, dintre care 17 în ultimele 24 de ore.
 • Crește numărul persoanelor în izolare la domiciliu și scade cel al persoanelor aflate în carantină. În ultimele 24 de ore au ieșit din carantină 352 de persoane și au intrat în izolare la domiciliu alte 6.873 de persoane.
 • La nivel mondial, numărul cazurilor de coronavirus a depășit 5,7 milioane, iar numărul deceselor se apropie de 353.000. Aproape 2,5 milioane de pacienți cu COVID-19 s-au vindecat.
 • Cele mai multe cazuri de coronavirus sunt în SUA – 1.725.278 (100.572 decese), Brazilia – 394.507 (24.593 decese), Rusia – 370.680 (3.968 decese), Spania – 283.339 (27.117 decese), Marea Britanie – 265.227 (37.048 decese) și Italia – 230.555 cazuri (32.955 decese).

Adriana Nedelea LA FIX, 26 mai

Marți 26 mai sunt trei luni de la confirmarea primului caz de coronavirus în România. În trei luni de epidemie, sunt 18.429 de cazuri de coronavirus și 1.210 decese.

Horațiu Moldovan a spus, într-un interviu pentru Libertatea, când ar putea să fie un al doilea val de coronavirus, dacă am putea reveni la starea de urgență, dar și despre noile măsuri de relaxare care ar putea fi luate în iunie.

”Sperăm ca al doilea val să fie de o amplitudine mai mică, pentru că o parte din populație a trecut prin primul val și a dobândit imunitate. În plus, mai e și experiența populației în măsurile de combatere a infecției, deci mergem spre presupunerea că al doilea val va fi mai atenuat și, sperăm, cu măsuri mai puțin restrictive. Un posibil al doilea val ar putea fi la toamnă”, a spus secretarul de stat Horațiu Moldovan.

 • 11.874 de pacienți cu COVID-19 (aproape 65%) s-au vindecat, din care 244 au fost externați în ultimele 24 de ore.
 • Numărul cazurilor noi de coronavirus – 146 – este mai mic decât cel al pacienților vindecați în ultimele 24 de ore.
 • Cele mai multe cazuri de coronavirus sunt în Suceava – 3.454, București – 1.825, Neamț – 873, Botoșani – 726, Arad – 697, Brașov – 697 și Mureș – 666. În Bucureștiul și cele 6 județe sunt aproape 50 din cazurile de COVID-19 din România.
 • Suceava are cei mai mulți pacienți cu COVID-19 care au murit – 209, peste 17% din numărul total al deceselor.
 • Peste 8.000 de persoane au intrat în izolare la domiciliu în ultimele 24 de ore. Marți sunt 75.782 de persoane în izolare și 5.287 în carantină.
 • În străinătate sunt 3.067 de români confirmați cu coronavirus și 106 decedați.

La nivel mondial sunt 5,6 milioane de cazuri de coronavirus și aproape 350.000 de decese (peste 6% din persoanele confirmate cu infecție COVID-19). Peste 42% din persoanele cu COVID-19 s-au vindecat.

 • Statele Unite ale Americii au depășit 1,7 milioane de cazuri și au aproape 100.000 de decese.
 • Brazilia este al doilea cel mai important factor de contaminare cu coronavirus, cu peste 370.000 de cazuri și aproape 24.000 de decese.
 • Autoritățile ruse au anunțat marți aproape 9.000 de cazuri noi de coronavirus, numărul total fiind de peste 362.000. Deși a depăși Spania la numărul de cazuri, Rusia are doar 3.807 decese, de 7 ori mai puține cele anunțate de autoritățile spaniole.
 • Spania este a patra țară la nivel mondial după numărul de infectări cu COVID-19, cu 282.480 de cazuri, fiind urmată de Marea Britanie – 261.184 de cazuri (36.914 decese), Italia – 230.158 de cazuri (32.877 decese), Franța – 182.942 cazuri (28.432 decese) și Germania – 180.789 cazuri (8.428 decese).

Adriana Nedelea LA FIX, 25 mai

Numărul cazurilor de coronavirus a ajuns la 18.283 în trei luni de la confirmarea primului caz din România, pe 26 februarie.

În ultimele 24 de ore au fost confirmate 213 cazuri noi.

 • 1.193 de pacienți cu COVID-19 au murit în ultimele două luni, 8 decese fiind anunțate luni.
 • 11.630 de pacienți cu COVID-19, 63% din total, s-au vindecat și au fost externați.
 • În spitale mai sunt, luni, 5.460 de pacienți cu COVID-19, dintre care 177 în stare gravă, în secțiile de Terapie Intensivă.
 • Cele mai multe cazuri de coronavirus sunt în Suceava – 3.453, București – 1.815 și Neamț – 870.
 • La nivel mondial, numărul cazurilor de coronavirus se apropie de 5,6 milioane, dintre care peste 2,3 milioane s-au vindecat. 346.949 de pacienți cu COVID-19 au decedat, potrivit datelor de pe www.worldometers.info.

Adriana Nedelea LA FIX, 22 mai

Numărul cazurilor noi de coronavirus a scăzut cu peste 60%, de la 198 joi la 127 vineri.

La o săptămână după ieșirea din starea de urgență și instituirea stării de alertă, România are 17.712 cazuri de coronavirus și 1.159 decese.

 • 10.777 dintre pacienții cu COVID-19 s-au vindecat, dintre care 196 au fost externați în ultimele 24 de ore.
 • În starea de alertă a scăzut și numărul pacienților cu COVID-19 decedați. Joi și vineri au fost anunțate 13 decese, numărul total ajungând la 1.159.
 • În spitale mai sunt, vineri, 5.776 de pacienți cu COVID-19, 32% din persoanele confirmate cu coronavirus din 26 februarie, când a fost anunțat primul caz în România. 200 de pacienți sunt în stare gravă, la Terapie Intensivă.
 • Din cele 127 de cazuri noi, cele mai multe sunt în București – 14 (1.701 în total), Neamț – 14 (859), Bacău – 13 (478) și Bihor (537).
 • În județele Brăila, Cluj, Covasna, Giurgiu, Harghita, Mehedinți, Mureș, Satu Mare, Tulcea și Vâlcea nu a fost confirmat niciun caz nou în ultimele 24 de ore.
 • 33 de persoane care nu au respectat izolarea sau carantina la domiciliu au fost duse joi în carantină instituționalizată pentru 14 zile.
 • În străinătate sunt 3.069 de români cu coronavirus, dintre care 43 au fost confirmați în ultimele 24 de ore, în Germania.

La nivel mondial, numărul persoanelor confirmate cu coronavirus a depășit 5,2 milioane, dintre care peste 2 milioane (40%) s-au vindecat și aproape 335.000 (6,5%) au decedat.

 • Statele Unite ale Americii au în continuare cele mai multe cazuri de coronavirus la nivel mondial – peste 1,6 milioane, 31% din total.
 • În epicentrul pandemiei mai sunt Rusia, cu 326.448 de cazuri și Brazilia, cu 310.921 de cazuri. Diferența este însă la numărul deceselor, Rusia având 3.249 de pacienți cu COVID-19, sub 1% din totalul la nivel mondial, în timp ce în Brazilia sunt de peste șase ori mai mulți – 20.082 decese (6%).
 • În Europa, cele mai multe cazuri sunt în Spania – 280.117 (27.940 decese), Marea Britanie – 250.908 (36.042 decese), Italia – 228.006 (32.486 decese), Franța – 181.826 (28.215 decese) și Germania – 179.021 (8.309 decese).

Adriana Nedelea LA FIX, 21 mai

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a spus, într-un interviu pentru Libertatea, ce a găsit în Germania, la fermele și abatoarele unde lucrează muncitori sezonieri români și cum se vor rezolva problemele acestora. Ministrul a mers în Germania după ce zeci de români au protestat față de condițiile de muncă și de neplata banilor datorați de proprietarii fermelor .

”Românii trebuie să verifice cu stricteţe contractele, să vadă ce obligaţii şi ce drepturi au. Sunt persoane care spun că nu au fost interesate decât de salariul. Unele persoane recunosc că nu au citit deloc contractele. Cei care au venit pentru prima dată au găsit o realitate la care nu se aşteptau, pentru că în contract părea că va fi o muncă mai lejeră”, a spus ministrul Violeta Alexandru.

 • Joi, la o săptămână după relaxarea restricțiilor, au fost anunțate 198 de cazuri noi de coronavirus.
 • Numărul total al cazurilor de coronavirus a ajuns la 17.585,din care .
 • 60% din pacienții cu COVID-19 s-au vindecat, în spitale mai sunt joi 5.853 de pacienți.
 • 1.151 de persoane au murit din cauza infecției cu coronavirus, din 22 martie până joi 21 mai.
 • 30% din cazurile de coronavirus sunt în Suceava (3.472) și București (1.687).
 • Cele mai puține cazuri de coronavirus sunt în județele Brăila – 19, Vâlcea – 28 și Satu Mare – 60.
 • Suceava are și cele mai multe decese de coronavirus – 201 (17% din total) din 23 martie, când a fost anunțat primul pacient cu COVID-19 decedat în județ. Autoritățile din Suceava au anunțat primul caz de coronavirus pe 4 martie.
 • Numărul persoanelor aflate în carantină continuă să scadă, joi fiind 9.800, cu 1.250 mai puțin decât miercuri.
 • A crescut însă cu aproape 9.000 în 24 de ore numărul persoanelor aflate în izolare la domiciliu, joi fiind 39.614.
 • În străinătate sunt 3.026 de români infectați cu coronavirus, dintre care 102 au fost confirmați miercuri și joi, 54 în Franța și 48 în Germania.

La nivel mondial sunt peste 5,1 milioane de cazuri de coronavirus, dintre care aproape 103.000 au fost confirmate în 24 de ore.

 • Cu aproape 4.800 a crescut numărul pacienților cu COVID-19 decedați în 24 de ore, totalul ajungând joi la aproape 330.000.
 • În Statele Unite ale Americii sunt peste 22.000 de cazuri noi de coronavirus, joi fiind anunțate 1.593.039 cazuri. Numărul deceselor a crescut cu aproape 1.500, ajungând la 94.941.
 • Aproape 9.000 de cazuri noi de coronavirus sunt în Rusia, în total fiind 317.554 de cazuri. Autoritățile ruse au anunțat joi 3.099 decese, cu peste 120 mai multe decât miercuri.
 • Brazilia este a treia cea mai afectată țară, după ce a depășit Spania la numărul de cazuri. Autoritățile au anunțat joi 293.357 de cazuri și 18.894 decese.
 • Spania are peste 700 de cazuri noi de coronavirus și este pe locul patru la nivel mondial, cu 279.524 de cazuri, din care 27.888 decese.
 • Marea Britanie are mai puține cazuri decât Spania – 248.293, dar cele mai multe decese după SUA – 35.704.
 • În Italia, numărul cazurilor a ajuns la 227.364, dintre care peste 660 sunt cazuri noi. Numărul deceselor a crescut în 24 de ore cu peste 160, în total fiind anunțate joi 32.330.

Adriana Nedelea LA FIX, 20 mai

Comisia Europeană a recomandat reluarea treptată și în siguranță a transporturilor, inclusiv anularea controalelor la frontierele interne ale UE. Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi, a spus, într-un interviu pentru Libertatea, când și cum vom putea circula din nou fără restricții în Uniunea Europeană. Călătorii care vor merge cu avionul vor purta obligatoriu mască de protecție pentru coronavirus. Comisia Europeană nu a recomandat ca distanțarea socială să fie obligatorie, pentru că avioanele au cele mai performante sisteme de filtrare a aerului și, dacă oamenii poartă mască, riscul de răspândire a virusului este redus.

Parlamentul încuviințează miercuri starea de alertă instituită luni de Guvern.

 • Numărul cazurilor de coronavirus a ajuns miercuri la 17.387, după ce în ultimele 24 de ore au fost confirmate 196 de cazuri noi.
 • 1.141 de pacienți cu COVID-19 au murit, ultimele patru decese fiind anunțate miercuri.
 • Marți și miercuri au fost declarați vindecați 190 de pacienți cu COVID-19. 10.356 de pacienți cu coronavirus au fost externați din 3 martie și până miercuri 20 mai.
 • În spitale mai sunt 5.890 de pacienți cu COVID-19, dintre care 198 în stare gravă, la Terapie Intensivă.
 • În Suceava și București sunt aproape 30% din cazurile de coronavirus din România.
 • Cele mai puține cazuri de coronavirus sunt în Brăila – 19 și Vâlcea – 28.
 • Numărul persoanelor aflate în carantină a scăzut cu 758, de la 11.808 marți la 11.050 miercuri, dar a crescut cu peste 6.200 numărul celor care au intrat în izolare, miercuri fiind 30.645 în monitorizare medicală la domiciliu.
 • În străinătate sunt 2.924 de români confirmați cu coronavirus, dintre care 104 au decedat.

La nivel mondial, numărul cazurilor de coronavirus a depășit 5 milioane, iar numărul celor vindecați se apropie de 2 milioane. 325.214 decese au fost anunțate până miercuri.

 • În Statele Unite ale Americii sunt 1.570.583 de cazuri și 93.533 decese.
 • Rusia are cu peste 8.700 de cazuri mai multe miercuri față de marți, în total fiind 308.705 de persoane confirmate cu coronavirus. Sub 1% din pacienții cu COVID-19 au decedat, autoritățile ruse anunțând miercuri 2.972 decese.
 • În Europa, cele mai multe cazuri sunt în Spania – 278.803 (27.778 decese), Marea Britanie – 248.818 (35.341 decese), Italia – 226.699 (32.169 decese), Franța – 180.809 (28.022 decese) și Germania – 177.842 (8.193 decese).

Adriana Nedelea LA FIX, 19 mai

Președintele și membrii Guvernului discută astăzi, la Palatul Cotroceni, noi măsuri de relaxare a restricțiilor și criteriile după care se va decide redeschiderea teraselor, restaurantelor și a plajelor.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, într-un interviu pentru Libertatea, că nu recomandă tratamentul preventiv pentru COVID-19 cu hidroxiclorochină și nici cu alte produse.

Ministrul a mai spus că acum suntem încă într-un prim moment al unei
pandemii și săptămâna aceasta se va vedea dacă s-a greșit cu relaxarea măsurilor restrictive.

 • Cazurile noi de coronavirus continuă să scadă, marți fiind anunțate 155 de cazuri confirmate în ultimele 24 de ore, în scădere cu 10 față de luni.
 • Numărul cazurilor de coronavirus a ajuns la 17.191.
 • 60% din pacienții cu COVID-19 s-au vindecat, până marți fiind externați 10.166, dintre care 236 în ultimele 24 de ore.
 • 1.126 de pacienți COVID-19 au murit de la începutul epidemiei, majoritatea având și alte boli.
 • A crescut cu peste 6.600 în ultimele 24 de ore numărul persoanelor aflate în izolare la domiciliu. Marți sunt în izolare 24.415 persoane, față de 17.797 luni.
 • Numărul persoanelor aflate în carantină a scăzut de la 12.351 luni la 11.808 marți.
 • În străinătate sunt 2.923 de români cu coronavirus, dintre care 3 au fost confirmați în ultimele 24 de ore, în Germania.

La nivel mondial, numărul cazurilor de coronavirus se apropie de 5 milioane, dintre care aproape 7% au decedat (peste 320.000) și 40% s-au vindecat (aproape 2 milioane de pacienți cu COVID-19).

 • Statele Unite ale Americii au depășit 1,5 milioane de cazuri de coronavirus și se apropie de 92.000 de decese.
 • Rusia a anunțat aproape 10.000 de cazuri noi și a ajuns la 300.000 de cazuri. Peste 100 de decese au fost anunțate de autoritățile ruse în ultimele 24 de ore, numărul pacienților cu COVID-19 care au murit ajungând la 2.837.
 • Și Spania a avut aproape 500 de cazuri noi de coronavirus, iar numărul deceselor a crescut cu 59 în ultimele 24 de ore. Autoritățile spaniole au anunțat marți 278.188 de cazuri și 27.709 decese.
 • Marea Britanie este țara europeană cu cel mai mare număr de pacienți cu COVID-19 care au murit, în ultimele 24 de ore fiind anunțate 160 de decese noi. 246.406 cazuri de coronavirus și 34.796 decese au fost anunțate marți în Regatul Unit.
 • Italia are al doilea cel mai mare număr de decese din Europa, după Marea Britanie. În ultimele 24 de ore au fost anunțate 99 de noi decese, numărul total al pacienților care au murit de la începutul epidemiei de coronavirus ajungând la 32.007. Autoritățile italiene au anunțat marți 225.886 de cazuri, dintre care 451 sunt cazuri noi, confirmate în ultimele 24 de ore.
 • Și Franța a anunțat 358 de cazuri noi de coronavirus și 131 de noi decese, în ultimele 24 de ore. În total sunt 179.927 de cazuri de COVID-19 și 28.239 de decese.
 • Germania are cu aproape 700 de cazuri de coronavirus în plus marți față de luni, numărul total ajungând la 177.289. Și numărul deceselor a crescut cu 74 în ultimele 24 de ore, de la începutul epidemiei fiind anunțate 8.123 de decese.

Adriana Nedelea LA FIX, 18 mai

Guvernul a declarat, luni, din nou, stare de alertă pentru 30 de zile, după ce legea adoptată săptămâna trecută de Parlament a intrat în vigoare. Hotărârea de Guvern prevede și ce amenzi pot fi date timp de o lună pentru cei care nu poartă masca de protecție și cei care ies din localitate fără declarație pe proprie răspundere.

Masca de protecție este obligatorie în spațiile închise, inclusiv în mijloacele de transport în comun. Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a declarat pentru Libertatea că polițiștii locali pot amenda călătorii care nu poartă mască de protecție în autobuze, troleibuze și tramvaie.

167 de cazuri noi de coronavirus au fost confirmate în ultimele 24 de ore, mai puțin cu 2 față de situația anunțată duminică și în scădere cu 102 față de sâmbătă.

Numărul cazurilor de coronavirus a ajuns la 17.036 luni 18 mai, la aproape trei luni de la primul caz COVID-19 din România.

 • 1.107 pacienți cu COVID-19 au murit în aproape două luni de la primul deces, anunțat pe 22 martie.
 • 9.930 de pacienți COVID-19 s-au vindecat, dintre care 40 au fost externați duminică și luni.
 • În spitale mai sunt luni 5.990 de pacienți, 35% din totalul persoanelor infectate cu COVID-19 din 26 februarie, când a fost confirmat primul caz în România.
 • Cele mai multe cazuri de coronavirus sunt în Suceava – 3.448 (27 cazuri noi), București – 1.644 (8 cazuri noi), Neamț – 834 (niciun caz nou în ultimele 24 de ore), Arad – 696 (niciun caz nou în ultimele 24 de ore) și Botoșani – 664 (5 cazuri noi).
 • În județul Suceava sunt cei mai mulți pacienți cu COVID-19 decedați – 192 (5% din totalul cazurilor de coronavirus), fiind urmat de Galați – 80 decese (14,7% din cazurile confirmate), Arad – 72 (10,3% din cazurile confirmate) și București – 70 (4,25% din cazurile confirmate).
 • Numărul pacienților cu coronavirus aflați în stare gravă, la Terapie Intensivă, a scăzut cu 12, de la 205 duminică la 193 luni.
 • În ultimele 24 de ore, a scăzut cu peste 700 numărul persoanelor aflate în carantină, dar a crescut cu aproape 2.000 numărul celor aflați în izolare la domiciliu. Luni sunt 12.351 persoane în carantină i 17.797 în izolare și sub monitorizare medicală.
 • În străinătate sunt 2.920 de români cu coronavirus, doi dintre aceștia find confirmați în ultimele 24 de ore, în Franța și Marea Britanie. 103 români cu COVID-19 au decedat, dintre care 31 în Italia, 19 în Franța, 34 în Marea Britanie, 8 în Spania, 5 în Germania, 2 în Belgia și câte unu în Suedia, Elveția, SUA și Brazilia.

La nivel mondial, numărul cazurilor de coronavirus a depășit 4,8 milioane, dintre care aproape 1,8 milioane s-au vindecat (39%). Luni au fost anunțate 316.925 decese.

 • Cele mai multe cazuri de coronavirus sunt în Statele Unite ale Americii – 1.527.935 și cele mai multe decese – 90.978.
 • Rusia a trecut înaintea Spaniei, cu 290.678 de cazuri, dintre care aproape 9.000 confirmate în ultimele 24 de ore, dar are un număr mult mai mic de pacienți cu COVID-19 decedați – 2.722, față de 27.650.
 • În Europa, cele mai multe decese din cauza coronavirusului sunt, luni, în: Marea Britanie – 34.636 (14% din cele 243.695 de cazuri), Italia – 31.908 (14% din cele 225.435 de cazuri), Franța – 28.108  (16% din cele 179.569 de cazuri) și Spania – 27.650 (10% din cele 277.719 cazuri).

Adriana Nedelea LA FIX, 15 mai

România a intrat, vineri, în stare de alertă și timp de 30 de zile vor fi aplicare noi măsuri de restricționare a circulației. Comitetul Național pentru Situații de urgență a anunțat unde purtăm mască de protecție, când putem ieși din localitate, în ce situații mai avem nevoie de declarația pe proprie răspundere și cum arată acum aceasta.

Secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar, Luminița Barcari, a explicat, într-un interviu pentru Libertatea, cum vor susține elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, în iunie, Examenele Naționale, cum vor fi echivalate probele de competențe de la Bacalaureat și ce reguli trebuie respectate la intrarea în școală pentru a preveni infecțiile cu coronavirus în perioada susținerii examenelor.


 • În prima zi a stării de urgență sunt 16.437 de cazuri de coronavirus, cu 190 mai mult decât joi, ultima zi a stării de urgență.
 • 1.056 de pacienți cu COVID-19 au decedat, potrivit ultimelor date anunțate de Grupul de Comunicare Strategică.
 • 9.370 de persoane, aproape 60% din pacienții cu COVID-19, s-au vindecat și au fost externate.
 • În spitale mai sunt, vineri, 6.011 pacienți, dintre care 219 în stare gravă, în secțiile ATI.
 • Cele mai multe cazuri de coronavirus sunt în Suceava – 3.386, București – 1.591 și Neamț – 824. În Suceava sunt și cele mai multe decese – 180.
 • Județele cu cei mai puțini pacienți COVID-19 sunt: Brăila – 19, Vâlcea – 27 și Harghita – 36.
 • Numărul persoanelor aflate în carantină a crescut cu aproape 400, de la 14.066 joi la 14.441 vineri.
 • A scăzut însă cu peste 3.300 numărul persoanelor aflate în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală, de la 18.118 joi la 14.791 vineri.
 • Numărul românilor din străinătate infectați cu coronavirus a ajuns la 2.887, după ce în ultimele 24 de ore au fost confirmate 7 cazuri noi, dintre care 4 în Germania și 3 în Marea Britanie.
 • A crescut și numărul românilor din străinătate care au murit din cauza coronavirusului, vineri fiind 103 decedați, ultimul deces fiind anunțat în Marea Britanie.
 • La nivel mondial, sunt peste 4,5 milioane de cazuri de coronavirus, dintre care aproape 40 % s-au vindecat. Peste 303.000 de pacienți cu COVID-19 au decedat de la începutul epidemiei.

Adriana Nedelea LA FIX, 14 mai

245 de cazuri noi de coronavirus au fost anunțate în ultimele 24 de ore. Numărul cazurilor de coronavirus a ajuns la 16.247, potrivit datelor anunțate joi de Grupul de Comunicare Strategică.

Starea de urgență și măsurile de limitare a circulației se ridică de vineri 15 mai. Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență va decide joi instituirea stării de alertă, după starea de urgență. Anunțul a fost făcut de premier, în ultima ședință de Guvern din starea de urgență. Comitetul va stabili și care vor fi măsurile obligatorii de vineri. Starea de alertă va fi decisă inițial în baza OUG 21/2004, până la intrarea în vigoare a legii adoptate miercuri de Parlament.

Avocatul Poporului, Renate Weber, a spus, într-un interviu pentru Libertatea, că în perioada stării de alertă decise din OUG, pentru câteva zile, nu poate fi vorba și de restricții de circulație și de amenzi, pentru că ar fi în contradicție cu ce a decis miercuri Curtea Constituțională.

“Nu cred că putem vorbi de obligații acum. Avem decizia clară a CCR de ieri că nu se poate așa ceva. Numai prin lege putem restricționa anumite drepturi. Cei care vor fi amendați în această perioadă cred că ar avea câștig de cauză imediat, în orice instanță”, a spus Renate Weber.

 • 1.046 de pacienți cu COVID-19 au murit, ultimele 10 dintre decese fiind anunțate joi.
 • Numărul pacienților vindecați și externați a ajuns la 9.053, după ce autoritățile au anunțat joi 1.092 de externați în plus față de miercuri, dintre care aproximativ 600 din Suceava. Grupul de Comunicare Strategică a precizat numărul mare de persoane vindecate anunțat joi ”se datorează ultimelor actualizări înregistrate la nivelul județului Suceava”.
 • În spitale mai sunt, joi, 6.148 de pacienți cu COVID-19.
 • În carantină instituționalizată sunt 14.066 de  persoane. Alte 18.118 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.
 • În străinătate sunt 2.880 de români cu infecție COVID-19, dintre care 25 au fost confirmați în ultimele 24 de ore.
 • La nivel mondial, numărul cazurilor de coronavirus se apropie de 4,5 milioane. Aproape 300.000 de decese au fost anunțate până joi.

Adriana Nedelea LA FIX, 13 mai

Numărul cazurilor de coronavirus a ajuns la 16.002, după ce în ultimele 24 de ore au fost confirmate 224 de cazuri noi.

1.016 pacienți cu COVID-19 au murit, potrivit ultimelor date anunțate de Grupul de Comunicare Strategică.

România iese vineri din starea de urgență. Camera Deputaților dă miercuri votul final pe proiectul care permite Guvernului să instituie starea de alertă din 15 mai și să relaxeze măsurile restrictive luate în cele două luni de stare de urgență.

Curtea Constituțională a decis: starea de alertă este constituțională, dar nu poate restrânge libertățile cetățenilor. CCR a fost sesizată de Avocatul Poporului, care argumentează că restrângerea de drepturi și libertăți fundamentale se poate face doar prin lege, nu prin ordonanță de urgență.

Augustin Zegrean, fostul președinte al Curții Constituționale, spune că, dacă nu există lege, oamenii nu pot fi obligați să poarte mască.

El a adăugat că în perioada următoare ar putea fi discuții și în legătură cu afectarea dreptului la folosirea proprietății.

”Cel care un magazin sau o fabrică și nu poate deschide pentru că i s-a impus în documentul acesta, ar putea să protesteze legat de limitarea dreptului de proprietate, pentru că cine are un magazin, îl are ca să îl folosească, nu să îl țină închis”, a mai spus Zegrean.

Zegrean a precizat că decizia Curții Constituționale spune că Guvernul poate decide instituirea stării de urgență, dar nu poate limita drepturile și libertățile cetățenilor.

Despre legea care permite Guvernului să instituie starea de alergă după ridicarea stării de urgență, Augustin Zegrean spune că, dacă este votată miercuri în Camera Deputaților, ea poate intra în vigoare cel mai repede marți, nu vineri, cum vrea Executivul.

 • Cazurile noi de coronavirus au avut o evoluție ascendentă de la săptămână la săptămână în cele 11 săptămâni de la anunțarea primul pacient cu COVID-19 în România, pe 26 februarie.
 • Miercuri, cele mai multe cazuri de coronavirus sunt în Suceava – 3.317, București – 1.555, Neamț – 785, Arad – 679, Botoșani – 831 și Mureș – 621.
 • Cele multe decese din cauza coronavirusului sunt în Suceava – 178, Galați – 74, Arad – 72, București – 66 și Hunedoara – 62.
 • 7.961 dintre cei 16.002 pacienți cu COVID-19 s-au vindecat, dintre care 276 au fost externați marți și miercuri.
 • Numărul pacienților cu coronavirus aflați în stare gravă, la Terapie Intensivă, a scăzut de la 238 marți la 228 miercuri.
 • În carantină instituționalizată sunt 14.313 persoane. Alte 18.980 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.
 • 568 de dosare penale în care se fac cercetări pentru zădărnicirea combaterii bolilor au fost deschise în cele două luni de stare de urgență instituită pentru epidemia de coronavirus.
 • În străinătate sunt 2.855 de români confirmați cu infecție COVID-19 și 102 decedați.

La nivel mondial, numărul cazurilor de coronavirus se apropie de 4,4 milioane, dintre care peste 1,6 milioane s-au vindecat. Aproape 300.000 de decese din cauza COVID-19 au fost anunțate până miercuri.

 • În Statele Unite ale Americii sunt peste 1,4 milioane de cazuri de coronavirus și 83.425 de decese.
 • În Europa, cele mai multe cazuri sunt în Spania – 269.520 (26.920 decese), Marea Britanie – 226.463 (32.692 decese), Italia – 221.216 (30.911 decese), Franța 178.225 (26.991 decese) și Germania – 173.273 (7.754 decese).
 • Numărul cazurilor de coronavirus din Rusia continuă să crească cu peste 10.000 pe zi, miercuri fiind anunțate 242.271 de cazuri și 2.212 decese.

Adriana Nedelea LA FIX, 12 mai

190 de cazuri noi de coronavirus au fost confirmate în ultimele 24 de ore, în total fiind 15.778 de cazuri.

Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului, a vorbit, în emisiune, despre evoluția epidemiei de coronavirus în România și despre proiectul de lege al Guvernului votat marți în Senat, privind măsurile de relaxare a restricțiilor din 15 mai, după starea de urgență.

El a spus că acum, după două luni și jumătate de la declanșarea epidemiei în România, este o perioadă de stabilizare a răspândirii infecției cu coronavirus, dar în continuare trebuie să menținem starea de vigilență.

”Perioada de stabilizare a răspândirii infecției nu trebuie să ne inducă o stare de relaxare prematură, trebuie să fim vigilenți, pentru a nu pierde ce am câștigat prin măsurile luate până în prezent”, a mai spus Dancă.

991 de pacienți cu COVID-19 au murit, 9 dintre decese fiind anunțate marți 12 mai.

 • Dintre pacienții cu coronavirus, 7.685 au fost vindecați și externați.
 • În spitale mai sunt, marți, 7.102 pacienți.
 • Peste 30% din cazurile de coronavirus sunt în Suceava (3.283) și București (1.528).
 • Aproape 20% din pacienții cu COVID-19 decedați sunt în Suceava – 173.
 • În carantină instituționalizată sunt 14.923 de  persoane. Alte 19.007 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.
 • În străinătate sunt 2.809 români confirmați cu coronavirus și 102 decedați.

La nivel mondial, numărul cazurilor de coronavirus se apropie de 4,3 milioane, din care 35% (peste 1,5 milioane) s-au vindecat. Marți au fost anunțate aproape 288.000 de decese.

 • 32% din cazurile de coronavirus sunt în SUA. În Statele Unite sunt aproape 1,4 milioane de cazuri de coronavirus și 81.795 decese.
 • Rusia a trecut pe locul 3 la nivel mondial, după ce numărul cazurilor a crescut la peste 232.000.
 • Spania are, după SUA, cele mai multe cazuri de coronavirus – 268.143.
 • În Europa, cele mai multe decese sunt în Marea Britanie – 32.065, Italia – 30.739, Spania – 26.744 și Franța – 26.643.

Adriana Nedelea LA FIX, 11 mai

Numărul cazurilor de coronavirus a ajuns la 15.588, după ce în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 226 de cazuri noi.

972 de pacienți cu COVID-19 au decedat, 11 dintre decese fiind anunțate luni 11 mai.

 • Aproape 50% dintre pacienții cu coronavirus s-au vindecat și au fost externați. Din 3 martie până luni 11 mai s-au vindecat 7.245 de pacienți, dintre care 194 au fost externați în ultimele 24 de ore.
 • În spitale mai sunt 7.371 de pacienți cu coronavirus.
 • A crescut cu 13 numărul pacienților cu COVID-19 în stare gravă, aflați la Terapie Intensivă, de la 242 duminică la 255 luni.
 • Peste 30% dintre cazurile de coronavirus sunt în Suceava (3.272) și București (1.519).
 • Județul Neamț este al treilea cel mai afectat de coronavirus, cu 760 de cazuri, fiind urmat de Arad, care are 679 de cazuri.
 • În carantină instituționalizată sunt 14.745 de  persoane. Alte 19.059 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.
 • În străinătate, 2.758 de români au fost confirmați cu coronavirus și 100 au decedat, până luni 11 mai.

La nivel mondial, numărul cazurilor confirmate până luni se apropie de 4,2 milioane, dintre care peste 1,5 milioane s-au vindecat.

 • Cele mai multe cazuri sunt în Statele Unite ale Americii – 1.367.963, dintre care peste 80.000 au decedat.
 • În Europa, Marea Britanie a depășit Italia și la numărul de cazuri 219.183, și la decese – 31.855.
 • Italia este a patra cea mai afectată țară de coronavirus, cu 219.070 de cazuri și peste 30.500 de decese.
 • Spania este țara europeană cu cele mai multe cazuri – 264.663, dar a treia după numărul deceselor – 26.621, fiind depășită de Marea Britanie și Italia.
 • Numărul cazurilor de coronavirus în Rusia a ajuns la 221.344, dar numărul deceselor depășește doar puțin 2.000.

Adriana Nedelea LA FIX, 8 mai

312 cazuri noi de coronavirus au fost confirmate în ultimele 24 de ore, numărul total al cazurilor a ajuns la 14.811.

898 de pacienți cu COVID-19 au murit, 10 dintre decese fiind anunțate vineri. Cele mai multe decese sunt în Suceava – 192, Arad – 68, Galați – 67, București – 60 și Hunedoara – 55.

În spitale mai sunt 7.490 de pacienți, dintre care 232 în stare gravă, la Terapie Intensivă.

 • Suceava și Bucureștiul au peste 30% din numărul total de cazuri COVID-19. În Suceava sunt 3.165 de cazuri și în București – 1.445.
 • 6.423 de pacienți s-au vindecat și au fost externați în ultimele două luni.
 • 240 de persoane au fost băgate în carantină joi și vineri. În total sunt 14.382 de persoane în carantină și 20.989 în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.
 • Polițiștii amendează și după decizia Curții Constituționale persoanele care nu respectă măsurile de restricționare a circulației în starea de urgență. Joi și vineri au fost amendate 871 de persoane, în total cu aproape un milion de lei. Grupul de Comunicare Strategică susține că vor fi date amenzi în baza vechilor prevederi legale până la publicarea în Monitorul Oficial a deciziei Curții Constituționale privind OUG 34/2020.
 • În străinătate sunt, vineri, 2.444 de români cu coronavirus, cu 25 mai mult decât joi. Toate cazurile noi au fost confirmate în Germania, unde numărul total al românilor cu COVID-19 a ajuns la 329. Germania este printre primele trei state cu cei mai mulți români infectați, după Italia (1.387) și Spania (560).

La nivel mondial sunt, vineri, aproape 4 milioane de cazuri de coronavirus și peste 270.000 de decese. Aproape 35% dintre pacienții cu COVID-19 s-au vindecat.

 • Statele Unite ale Americii se apropie de 1,3 milioane de cazuri și 77.000 de decese.
 • În Europa, cele mai multe cazuri de coronavirus sunt în Spania – 256.855 (26,070 decese), Italia – 215.858 (29.958 de decese), Marea Britanie – 206.715 (30.615 decese), Franța – 174.791 (25.987 decese) și Germania – 169.430 (7.392 de decese).
 • În Rusia sunt aproape 10.700 de cazuri noi de coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore. Numărul total al cazurilor a ajuns la 187.859. Peste 1.700 de pacienți cu COVID-19 au decedat.

Adriana Nedelea LA FIX, 7 mai

Numărul cazurilor de coronavirus a ajuns la 14.499, potrivit datelor anunțate joi de Grupul de Comunicare Strategică.

392 sunt cazuri noi, confirmate în ultimele 24 de ore, cu aproape 50% mai mult decât cazurile noi anunțate miercuri.

876 de pacienți cu COVID-19 au murit în 7 săptămâni de la primul deces, anunțat pe 22 martie.

 • 6.144 de pacienți cu coronavirus s-au vindecat și au fost externați, dintre care 356 miercuri și joi.
 • În spitale mai sunt, joi, 7.479 de pacienți.
 • Numărul pacienților de la Terapie Intensivă a scăzut cu 11, de la 244 miercuri la 234 joi.
 • Cele mai multe cazuri de coronavirus sunt în Suceava – 3.111 (76 cazuri noi), București – 1.429 (19 cazuri noi), Arad – 655 (30 de cazuri noi), Mureș – 573 (38 de cazuri noi), Botoșani – 560 (15 cazuri noi) și Hunedoara – 556 (10 cazuri noi).
 • În străinătate sunt 2.419 români confirmați cu COVID-19. 14 dintre aceștia au fost confirmați în ultimele 24 de ore, dintre care 12 în Germania.
 • 96 de români au decedat în străinătate, dintre care 29 în Italia, 19 în Franța, 30 în Marea Britanie, 8 în Spania, 5 în Germania, 2 în Belgia și câte unu în Suedia, Elveția și SUA.

La nivel mondial sunt, joi 7 mai, peste 3,8 milioane de cazuri de coronavirus, 265.356 de decese și peste 1,3 milioane de pacienți vindecați.

 • În Statele Unite ale Americii, sunt peste 25.000 de cazuri noi și numărul total se apropie de 1,3 milioane. Peste 2.500 de pacienți cu COVID-19 au murit în ultimele 24 de ore, numărul total al deceselor de la începutul epidemiei fiind 74.809.
 • În Europa, potrivit datelor anunțate joi, cele mai multe cazuri sunt în Spania sunt 253.682 de cazuri și 25.857 de decese, Italia – 214.457 de cazuri și 29.684 de decese, Marea Britanie – 201.101 cazuri și 30.076 decese, Franța – 174.191 de cazuri și 25.809 decese, Germania – 168.162 de cazuri și 7.275 de decese.
 • În Rusia, joi au fost anunțate 177.160 cazuri, dintre care 11.231 sunt cazuri noi. Și numărul deceselor a crescut cu 88, de la 1.537 miercuri la 1.625 joi.

Adriana Nedelea LA FIX, 6 mai

270 de cazuri noi de coronavirus au fost confirmate în ultimele 24 de ore, mai puțin cu 55 față de cazurile noi anunțate marți.

Numărul cazurilor de coronavirus a ajuns la 14.107, dintre care 5.788 s-au vindecat și au fost externați.

Miercuri au fost anunțate 17 noi decese de coronavirus, în total fiind 858 de pacienți cu COVID-19 care au murit în spitale de la începutul epidemiei.

Cele mai multe decese sunt în Suceava – 160, Arad – 66, Galați – 61, București – 59, Hunedoara – 55 și Mureș – 46.

În spitale mai sunt, miercuri, 7.461 de pacienți cu coronavirus, dintre care 244 la Terapie Intensivă.

 • Cele mai multe cazuri de coronavirus sunt în Suceava – 3.035, București – 1.410, Arad – 625, Neamț – 548, Hunedoara – 546, Botoșani – 545 și Mureș – 535.
 • Județele cu cele mai puține cazuri sunt: Harghita – 21, Brăila – 24 și Vâlcea – 24.
 • În carantină instituționalizată sunt 13.545 de  persoane. Alte 20.634 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.
 • 12 dosare penale în care se fac cercetări pentru zădărnicirea combaterii bolilor au fost deschise marți și miercuri. De la începutul epidemiei au fost începute cercetări în 538 de dosare.
 • În străinătate sunt 2.405 români cu coronavirus, dintre care 21 au fost confirmați în ultimele 24 de ore, în Germania.

Numărul cazurilor de coronavirus confirmate la nivel mondial se apropie de 3,8 milioane. 258.840 de pacienți cu COVID-19 au decedat.

 • În Statele Unite ale Americii, 2.350 de pacienți cu COVID-19 au murit în ultimele 24 de ore, numărul total al celor decedați a ajuns la 72.275. În SUA sunt anunțate, miercuri, 1.237.761 de cazuri de coronavirus.
 • În Europa, cele mai multe cazuri sunt în Spania – 250.561, Italia – 213.013 cazuri, Marea Britanie – 194.990 de cazuri, Franța – 170.551 de cazuri și Germania – 167.007 cazuri.
 • Cele mai multe decese sunt în Marea Britanie – 29.427, Italia – 29.315 și Spania – 25.613.
 • Peste 10.000 de cazuri noi sunt în Rusia, unde numărul total a ajuns la 165.929. Și numărul deceselor a crescut în ultimele 24 de ore
  cu 86, ajungând la 1.537.

Adriana Nedelea LA FIX, 5 mai

Numărul cazurilor de coronavirus a ajuns la 13.837 în 10 săptămâni de la confirmarea primului caz, potrivit datelor anunțate de Grupul de Comunicare Strategică.

325 dintre acestea sunt cazuri noi, confirmate luni și marți.

Dintre pacienții internați, 5.454 s-au vindecat și au fost externați, 185 în ultimele 24 de ore.

827 de pacienți cu COVID-19 au decedat, 9 dintre aceste decese fiind anunțate marți.

În spitale mai sunt 7.556 de pacienți, 244 dintre ei la secțiile de Terapie Intensivă.

 • În carantină instituționalizată sunt 12.727 de  persoane. Alte 19.748 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.
 • A scăzut numărul persoanelor amendate pentru că nu respectă măsurile de restricționare a circulației, de la 5.374 luni la 3.709 marți.
 • Anchetatorii fac cercetări penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor în 526 de dosare, 4 dintre ele deschise în ultimele 24 de ore.
 • În străinătate sunt 2.384 de români confirmați cu COVID-19 și 96 decedați, unul dintre aceștia în ultimele 24 de ore, în Germania.

La nivel mondial sunt aproape 3,7 milioane de pacienți cu coronavirus, dintre care peste 252.000 au decedat și peste 1,2 milioane s-au vindecat.

 • În Statele Unite ale Americii, numărul cazurilor a crescut cu peste 24.000 în ultimele 24 de ore, ajungând la 1.212.955. 1.322 de pacienți cu COVID-19 au decedat luni și marți, în total fiind 69.925 de decese.
 • În Europa, cele mai multe cazuri sunt în Spania – 248.301 cazuri (25.428 decese), Italia – 211.938 de cazuri (29.079 decese), Marea Britanie – 190.584 de cazuri (28.734 decese), Franța – 169.462 de cazuri (25.201 decese) și Germania – 166.152 de cazuri (6.993 decese).
 • În Rusia sunt peste 10.000 de cazuri noi de coronavirus, în total fiind 155.370 cazuri și 1.451 pacienți decedați.
 • China a anunțat 82.881 de cazuri de coronavirus, doar un caz nou în ultimele 24 de ore. Numărul deceselor a rămas 4.633.

Adriana Nedelea LA FIX, 4 mai

803 pacienți cu COVID-19 au decedat din 22 martie până luni 4 mai, potrivit ultimelor date anunțate de Grupul de Comunicare Strategică.

Numărul cazurilor de coronavirus a ajuns la 13.512, după ce în ultimele 24 de ore au fost confirmate 349 de cazuri noi.

În ultimele 24 de ore, au fost vindecați și externați 400 de pacienți cu COVID-19, mai mult decât numărul celor nou confirmați cu coronavirus.

Acum, mai sunt internați 7.440 de pacienți cu coronavirus din cei 13.512 confirmați din 26 februarie până pe 4 mai.

 • A scăzut numărul pacienților în stare gravă, internați în secțiile de Terapie Intensivă, de la 255 duminică 3 mai la 243 luni. Sâmbătă erau 264 de pacienți la ATI.
 • Cele mai multe cazuri de coronavirus sunt în Suceava – 2.964, București – 1.369, Arad – 614, Hunedoara – 534, Neamț – 521, Botoșani – 517 și Mureș – 510, potrivit datelor anunțate luni de Grupul de Comunicare Strategică.
 • În carantină instituționalizată sunt 12.830 de persoane. Alte 20.085 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.
 • 2.384 de români aflați în străinătate au fost confirmați cu coronavirus, dintre care 35 sunt cazuri noi. Numărul românilor care au decedat în străinătate a ajuns la 95, doi dintre aceștia în ultimele 24 de ore, în Marea Britanie.
 • 5.374 de persoane au fost amendate, duminică și luni, pentru că nu au respectat măsurile restrictive. Valoarea totală a amenzilor date în ultimele 24 de ore este de peste 9,5 milioane de lei.

La nivel mondial, numărul cazurilor se apropie de 3,6 milioane, dintre care aproape 1,2 milioane s-au vindecat.

 • Peste 248.000 de pacienți cu COVID-19 au decedat, cei mai mulți în SUA – 68.602, conform datelor de pe worldometers.info.
 • În Statele Unite ale Americii sunt 1.188.421 de cazuri de coronavirus.
 • În Europa, Spania are 247.122 de cazuri și 25.264 de decese, Italia – 210.717 cazuri și 28.884 de decese, Marea Britanie – 186.599 de cazuri și 28.446 de decese, Franța – 168.693 de cazuri și 24.895 de decese, Germania – 165.664 de cazuri și 6.866 de decese.
 • Rusia are peste 10.500 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, fiind confirmate în total 145.268 de cazuri. 1.356 de pacienți cu COVID-19 au decedat, dintre care 76 în ultimele 24 de ore.
 • China are 82.880 de cazuri de coronavirus, dintre care doar 3 sunt cazuri noi. Numărul deceselor a rămas 4.633, la fel ca și cel anunțat în ultimele patru zile.

Adriana Nedelea LA FIX, 3 mai

431 de cazuri noi de coronavirus au fost confirmate în ultimele 24 de ore, de aproape trei ori mai mult decât sâmbătă, când au fost anunțate 165 de cazuri noi.

Numărul total al cazurilor de coronavirus anunțat duminică 3 mai de Grupul de Comunicare Strategică este 13.163.

780 de pacienți cu COVID-19 au decedat din 22 martie până pe 3 mai.

 • Dintre persoanele cu coronavirus, 4.869 s-au vindecat și au fost externate. 322 dintre aceștia au fost externați în ultimele 24 de ore.
 • Cele mai multe cazuri de COVID-19 sunt în Suceava – 2.899, București – 1.354, Arad – 606, Hunedoara – 527 și Neamț – 530, potrivit datelor anunțate de Grupul de Comunicare Strategică.
 • Cele mai puține cazuri de coronavirus sunt în județele Buzău – 21, Harghita – 21, Vâlcea – 24 și Brăila – 25.
 • A scăzut numărul pacienților internați la Terapie Intensivă, de la 265 sâmbătă la 255 duminică.
 • În carantină instituționalizată sunt 13.349 de persoane, cu 47 mai mult decât sâmbătă. Alte 20.123 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.
 • 195.508 teste au fost făcute până pe 3 mai, aproape 5.000 dintre acestea în ultimele 24 de ore.
 • În străinătate, 2.349 de români au fost confirmați cu COVID-19, dintre care 93 au decedat.
 • Polițiștii au amendat, sâmbătă și duminică, 5.834 de persoane care nu au respectat restricţionarea circulaţiei, valoarea totală a sancțiunilor contravenționale fiind de peste 11 milioane de lei.
 • Anchetatorii fac cercetări pentru zădărnicirea combaterii bolilor în 519 dosare penale, 3 dintre acestea fiind deschise în ultimele 24 de ore.

La nivel mondial, numărul cazurilor de coronavirus se apropie de 3,5 milioane și 245.000 de decese, potrivit worldometers.info.

 • Statele Unite ale Americii are aproape 1,2 milioane de cazuri și peste 67.000 de decese.
 • În Europa, cele mai multe cazuri sunt în Spania 245.567 (25.100 de decese), urmată de Italia – 209.328 de cazuri (28.710 decese), Marea Britanie – 182.260 de cazuri (28.131 de decese), Franța – 168.396 de cazuri (24.760 de decese), Germania – 164.967 de cazuri (6.812 decese).
 • Rusia a raportat duminică 134.687 de cazuri de coronavirus, cu peste 10.000 mai mult față de sâmbătă. Și numărul deceselor a crescut cu 58 în ultimele 24 de ore, ajungând la 1.280.
 • China nu a anunțat niciun caz nou, numărul total de duminică fiind același cu cel de sâmbătă – 82.877.

Adriana Nedelea LA FIX, 2 mai

Numărul cazurilor de coronavirus a ajuns la 12.732 , dintre care sunt 165 sunt cazuri noi, cu 50% mai puțin față de vineri, când au fost anunțate 327 de cazuri noi.

Cele mai multe cazuri de COVID-19 sunt în Suceava – 2.881 și în București 1.305, respectiv aproape 33% din totalul cazurilor la nivel național.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat sâmbătă, până la ora 13.00, 11 decese. Numărul total al pacienților care au murit din cauza coronavirusului a ajuns la 755.

 • Dintre cei peste 12.700 de pacienți cu coronavirus, 4.547 s-au vindecat și au fost externați, 219 dintre ei în ultimele 24 de ore.
 • În secțiile de Terapie Intensivă sunt internați sâmbătă 265 de pacienți cu COVID-19, cu 16 mai mult decât vineri.
 • În carantină instituționalizată sunt 13.302 de  persoane. Alte 20.198 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.
 • 2.349 de români din străinătate au fost confirmați cu COVID-19, dintre care 1.387 în Italia, 560 în Spania, 271 în Germania, 71 în Marea Britanie și 29 în Franța. Dintre aceștia, 93 au decedat, doi dintre ei în ultimele 24 de ore.
 • Cinci dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor au fost deschise de anchetatori în ultimele 24 de ore, în total fiind făcute anchete în 516 dosare.
 • 5.477 de persoane care nu au respectat restricţionarea circulaţiei au fost amendate. Polițiștii au dat amenzi de aproape 9,5 milioane de lei.

La nivel mondial, sunt peste 3,4 milioane de persoane infectate cu COVID-19, dintre care peste 30% s-au vindecat.

 • Aproape 240.000 de pacienți cu COVID-19 au decedat.
 • Numărul cazurilor de coronavirus în SUA – peste 1,1 milioane – este mai mare decât numărul pacienților cu coronavirus vindecați la nivel mondial. SUA au și cele mai multe decese la nivel mondial – 65.776.
 • Spania are 242.988 de cazuri de coronavirus și 24.824 de decese, Italia – 207.428 de cazuri și 28.236 de decese, Marea Britanie – 177.454 de cazuri și 27.510 decese, Franța – 167.346 de cazuri și 24.594 decese și Germania – 164.077 cazuri și 6,736 decese.
 • China a anunțat sâmbătă 8.287 de cazuri, dintre care doar 3 cazuri noi față de vineri și niciun deces nou.

Adriana Nedelea LA FIX, 1 mai

327 de cazuri noi de coronavirus au anunțat autoritățile în ultimele 24 de ore.

Numărul total al cazurilor de coronavirus a ajuns la 12.567, confirmate din 26 februarie, când a fost anunțat primul caz de COVID-19 în România.

Dintre pacienții cu coronavirus, 726 au decedat. Majoritatea deceselor anunțate vineri sunt din județul Suceava. Unii dintre pacienți sunt decedați de trei săptămâni, dar au fost anunțați abia pe 1 mai.

 • 4.328 de pacienți cu COVID-19 au fost declarați vindecați și externați.
 • În secțiile ATI sunt internați 249 de pacienți.
 • În carantină instituționalizată sunt 12.060 de persoane. Alte 20.886 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.
 • În străinătate sunt 2.348 de români confirmați cu COVID-19, cei mai mulți în Italia și Spania. Dintre aceștia, 91 au decedat și 21 au fost declarați vindecați.
 • Aproape 4.000 de persoane care nu au respectat restricționarea circulației au fost amendate în ultimele 24 de ore, în total cu peste 7 milioane de lei.
 • 9 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor au fost deschise joi și vineri. În aproape două luni au fost întocmite 511 dosare penale.

La nivel mondial, numărul cazurilor de coronavirus a depășit 3,3 milioane, dintre care peste un milion s-au vindecat.

 • Numărul deceselor anunțate se apropie de 235.000.
 • SUA au aproape 1,1 milioane de cazuri confirmate și 63.871 de decese.
 • În Spania sunt aproape 240.000 de cazuri și peste 24.500 de decese.
 • Italia a anunțat vineri 205.463 de cazuri și 27.967 de decese, Marea Britanie – 171.253 de cazuri și 26,771 de decese, Franța – 167.178 de cazuri și 24,376 de decese și Germania a raportat 163.009 de cazuri, dintre care 6.623 de decese.

Adriana Nedelea LA FIX, 30 aprilie

262 de cazuri noi de coronavirus au fost confirmate în ultimele 24 de ore, numărul total al cazurilor a ajuns la 12.240.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 4.017 au fost declarate vindecate și externate, potrivit ultimelor date anunțate joi 30 aprilie de Grupul de Comunicare Strategică.

695 de pacienți confirmați cu COVID-19 au decedat în 5 săptămâni.

Dintre cele aproape 700 de decese, cele mai multe sunt în județul Suceava – 126, urmat de Hunedoara – 55, Arad – 54, București – 51, Galați – 44, Mureș – 34, Timiș, Botoșani – 29 și Neamț – 27.

În județul Suceava sunt și cele mai multe cazuri de coronavirus confirmate – 2.765. Bucureștiul are 1.275 de cazuri confirmate, în județul Arad au fost anunțate 565 de cazuri, Hunedoara – 513 cazuri.

 • La Terapie Intensivă sunt internați 221 de pacienți cu COVID-19.
 • În străinătate sunt 2.206 români confirmați ca fiind infectați cu COVID-19, dintre care: 1.247 în Italia, 560 în Spania, 29 în Franța, 269 în Germania, 71 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 3 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia  și câte unu în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite și Suedia.
 • 88 de români aflați în  străinătate au decedat din cauza coronavirusului: 27 în Italia, 19 în Franța, 26 în Marea Britanie, 8 în Spania, 3 în Germania, 2 în Belgia și cîte unu în Suedia, Elveția și SUA.
 • În carantină instituționalizată sunt 12.053 de  persoane, iar alte 22.229 sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.
 • De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 2.233 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare.
 • Pentru alte 174 de persoane aflate în carantină care au părăsit locația în care au fost plasate a fost prelungită măsura pentru o nouă perioadă de 14 zile.
 • Polițiștii au deschis 502 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor.
 • În ultimele 24 de ore au fost depistate 4.244 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Aceste persoane au primit amenzi în valoare totală de peste 10,3 milioane de lei.
 • La nivel mondial, numărul cazurilor de coronavirus a depășit 3,2 milioane.
 • Până pe 30 aprilie au fost anunțate 228.504 decese. Cele mai multe decese sunt în SUA – 61.669, urmate de Italia – 27.682, Marea Britanie – 26,097, Spania – 24,275 și Franța – 24.087.
 • În SUA sunt și cele mai multe cazuri de coronavirus confirmate –  peste un milion anunțate până pe 30 aprilie. Spania este a doua țară cu cele mai multe cazuri de coronavirus – aproape 237.000, fiind urmată de Italia, cu peste 203.000 de cazuri.
 • China a anunțat joi aproape 83.000 de cazuri și 4.633 de decese.
 • 25 de state au între 10.000 și 50.000 de cazuri, iar alte 50 de țări au între 1.000 și 10.000 de cazuri.

Adriana Nedelea LA FIX, 24 aprilie

În ultimele 24 de ore în România s-au înregistrat 321 de noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus iar bilanțul total a ajuns la valoarea de 10.417 cazuri.

Autoritățile au anunțat 552 decese până în acest moment.

 • Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.817 au fost declarate vindecate și externate
 • La terapie intensivă, în acest moment, sunt internați 241 de pacienți
 • Se află în carantină instituționalizată 12.251 de persoane. Alte 27.410 persoane sunt în izolare la domiciliu, sub monitorizare medicală
 • În laboratoare, la nivel național, au fost prelucrate 121.602 de teste
 • Polițiștii au întocmit 471 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. Au fost aplicate amenzi în valoare de 11.071.873 de lei numai în ultimele 24 de ore
 • 1.480 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 în diaspora iar 21 dintre aceștia au fost declarați vindecați

Adriana Nedelea LA FIX, 23 aprilie

În ultimele 24 de ore, în România s-au înregistrat 386 de cazuri noi de COVID-19. Bilanțul total a depășit pragul de 10.000.

Astăzi, autoritățile au anunțat și alte trei decese, bilanțul ridicându-se acum la 527.

Adriana Nedelea LA FIX, 22 aprilie

Autorităţile anunţă că au fost înregistrate 468 de noi cazuri de îmbolnăvire în ultimele 24 de ore. Până astăzi, 22 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 9.710 cazuri de persoane infectate cu COVID-19.

 • 508 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.
 • Dintre persoanele depistate pozitiv, 2.406 au fost declarate vindecate și externate.
 • În secţiile de Terapie Intensivă sunt internați 288 de pacienți.

În acest timp, numărul deceselor din țara noastră a depășit 500. În această dimineață, ministrul sănătății a anunțat că un medic și-a pierdut viața din cauza virusului, la 14 zile după ce a fost depistat pozitiv.

Adriana Nedelea LA FIX, 21 aprilie

 • 306 cazuri noi de coronavirus în România, numărul total al cazurilor confirmate a ajuns la 9.242.
 • 482 de pacienți cu COVID-19 au decedat, ultimele 4 decese fiind anunțate luni 21 aprilie.
 • Peste 2.100 de pacienți cu coronavirus s-au vindecat și au fost externate.
 • În secțiile de Terapie Intensivă sunt internați 245 de pacienți.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că nu se poate vorbi acum de o relaxare a măsurilor restrictive, pentru că vârful epidemiei de coronavirus va fi atins abia peste 7-10 zile după Paște.

Adriana Nedelea LA FIX, 16 aprilie

 • Alte 491 de noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost raportate în România
 • Bilanțul îmbolnăvirilor ajungând la 7.707 , potrivit datelor publicate joi de Grupul de Comunicare Strategică.
 • De asemenea, din totalul pacienților un număr de 1.357 au fost vindecați și externați.
 • Numărul de decese din cauza coronavirusului a ajuns în România la 392
 • La Terapie Intensivă, în acest moment, sunt internați 243 de pacienți.
 • Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 22.866 de persoane. Alte 60.697 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până joi, la nivel național, au fost prelucrate 79.629 de teste.

 • În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state,
  potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, 718 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 422 în Italia, 196 în Spania, 25 în Franța, 13 în Germania, 47 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în SUA, 2 în Austria, 2 în Belgia, 2 în Indonezia și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg și Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 55 de cetățeni români aflați în străinătate, 13 în Italia, 14 în Franța, 16 în Marea Britanie, 7 în Spania, 3 în Germania, unul în Belgia și unul în Suedia, au decedat. Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 11 au fost declarați vindecați: 7 în în Franța, 16 în Marea Britanie, 7 în Spania, 3 în Germania, unul în Belgia și unul în Suedia, au decedat.
ŢARA   CONFIRMATE DECEDAȚI   VINDECAŢI  
Italia 162488  (+2.972) 21069  (+604) 38092     (+962)
Spania 172541  (+3.045) 18056  (+573) 70853    (+3.349)
Franţa 103573 (+5.497) 15729  (+762) 31470    (+2.349)
Germania 127584   (+2.486)   3254   (+285) 77.000   (+4.400)
UK 93873   (+5.252) 12107  (+778) 368        (+45)
 • Zeci de oameni din localitatea Jibou, din județul Sălaj, s-au adunat în stradă pentru a primi alimente din partea Primăriei. Oamenii nu au respectat regulile de prevenție, iar la întreaga acțiune a participat și Poliția, arată imaginile postate de PLUS Sălaj pe rețelele de socializare.
 • Avocatul Poporului verifică situația internării bolnavilor cu COVID-19 de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Iași, după ce medicul Mihnea Hurmuzache a reclamat că nu sunt primiți cei de la spitalele din Moldova, supraaglomerate. Între timp, Mihnea Hurmuzache a fost anunțat că va fi mutat la Suceava!

Adriana Nedelea LA FIX, 15 aprilie

 • 7.216 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID, în România
 • 1.217 persoane au fost declarate vindecate și externate
 • 362 de persoane au decedat
 • De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 337 de noi cazuri de îmbolnăvire

Subiectele din emisiune:

 • Ce noi măsuri iau autoritățile, după prelungirea stării de urgență până pe 14 mai
 • Președintele cere retragerea acordului MAI-Biserica Ortodoxă pentru Paște
 • Cum explică ministrul de interne Marcel Vela acordul cu BOR și ce spune despre un conflict cu Iohannis și cu Orban
 • Când ar putea fi deschise școlile. Anunțul făcut de premier
 • Concedieri masive la compania aeriană Wizz Air, din cauza pandemiei COVID-19
 • Doi muncitori, prinşi sub tone de moloz după prăbuşirea unui turn de extracţie de la mina Uricani

Adriana Nedelea LA FIX, 14 aprilie

 • în România, au fost confirmate 6.879 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus
 • 1.051 de persoane au fost declarate vindecate și externate
 • 332 de persoane infectate cu COVID-19 au decedat
 • de la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 246 de noi cazuri de îmbolnăvire

Adriana Nedelea LA FIX, 13 aprilie

 • 6.633 persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu coronavirus
 • 914 persoane au fost declarate vindecate
 • 318 persoane au decedat
 • 333 noi cazuri de îmbolnăvire s-au înregistrat în ultimele 24 de ore
 • Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 67.204 de teste

Adriana Nedelea LA FIX, 12 aprilie

 • Au fost confirmate 6.300 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus
 • Dintre persoanele confirmate pozitiv, 852 au fost declarate vindecate și externate
 • 306 persoane au decedat
 • De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 310 de noi cazuri de îmbolnăvire

Adriana Nedelea LA FIX, 11 aprilie

 • Pe teritoriul României, au fost confirmate 5.990 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19
 • 758 au fost declarate vindecate și externate
 • 282 persoane au decedat
 • De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 523 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Adriana Nedelea LA FIX, 10 aprilie

În această dimineață, autoritățile au anunțat nouă noi decese din cauza COVID-19, în România, bilanțul total ridicându-se la 257.

Totodată, pe 10 aprilie, numărul total al persoanelor infectate se ridică la 5.467. Alte 265 de cazuri au fost anunțate în ultimele 24 de ore.


Arhiva emisiunilor din perioada 12 martie – 9 aprilie este aici.


Citeşte şi:

Ambasadorul României în Italia, la Interviurile Libertatea, după ce țara și-a redeschis granițele. „Încă nu s-a terminat, dar se respiră altfel”

Marcel Vela anunță posibile măsuri de relaxare din 15 iunie. Românii care se întorc din străinătate ar putea scăpa de izolare

Suspendarea zborurilor până pe 16 iunie provoacă revoltă în rândul pasagerilor: “Este strigător la cer. De trei luni suntem blocați în SUA”

Eugen Teodorovici, chemat la DNA: “Nu știu care este speța. Am primit acasă hârtia”

Dani Coman s-a bătut cu interlopii în lupte ilegale de tipul Fight Club. Incredibil cine era promoterul
GSP.RO
Dani Coman s-a bătut cu interlopii în lupte ilegale de tipul Fight Club. Incredibil cine era promoterul
Horoscop 4 iunie 2020. Scorpionii vor învăța lucruri noi, Capricornii au parte de schimbări majore ale intereselor
HOROSCOP
Horoscop 4 iunie 2020. Scorpionii vor învăța lucruri noi, Capricornii au parte de schimbări majore ale intereselor