„Noi, vară de vară, organizăm grădinița de vară în perioada 1-31 august. Și anul acesta vom deschide, din 1 iulie. Se va numi grădinița de vară”, a declarat primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, la emisiunea Adriana Nedelea LA FIX, pe libertatea.ro.

Întrebat dacă se vor redeschide toate grădinițele și creșele de stat din Sectorul 1, primarul spus că cel mai probabil vor putea primi copii în vacanța de vară doar unele dintre acestea.

Sunt cereri, dar trebuie să fie disponibili și educatorii. Educatorii nu sunt în subordinea noastră, ei aparțin de inspectorat și trebuie să își dea acordul, pentru că sunt în perioada lor de vacanță. Noi avem în subordinea noastră clădirea.

Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Daniel Tudorache:

”Colegii mei au vorbit deja cu directorii de grădinițe, unele sunt dispuse să își reia activitatea, deci eu zic că din 1 iulie, pentru locuitorii Sectorului 1, cu domiciliul stabil în Sectorul 1, vom pune la dispoziție aceste grădinițe”, a adăugat Daniel Tudorache.

Și primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a spus, la Adriana Nedelea LA FIX, că, cel mai probabil, în această vară vor fi mai multe solicitări de la părinți de a ține deschise grădinițele de stat, dar pentru a le redeschide, trebuie ca Guvernul să decidă situația educatorilor. Asta pentru că mulți dintre educatori nu vor să vină la muncă în vacanța lor de vară, pentru că primesc aceiași bani și dacă stau acasă.

Este neprofesionist să anunți vineri că de luni se redeschid creșele și grădinițele. În nod normal, trebuia să ne anunțe și pe noi cu două săptămâni înainte. Este foarte complicat să deschidem de pe o zi pe alta, pentru că trebuie să ne aprovizionăm, să igienizăm.

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3:

Declarațiile vin în contextul în care purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ionel Dancă, a anunțat că prin măsurile de relaxare introduse, începând cu 15 iunie, şi grădiniţele şi creşele de stat pot fi redeschise, însă decizia aparţine autorităţilor locale.

Citeşte şi:

Guvernul anunță că și grădiniţele şi creşele de stat se pot redeschide după 15 iunie. Decizia va aparţine primăriilor

Președintele CNCD: “Ce se întâmplă dacă la sesiunea specială de evaluare națională elevii au din nou temperatura mai mare de 37,3?”

Rafila, despre starea de alertă: “Vedeţi că numărul de îmbolnăviri cu coronavirus creşte. Trebuie o decizie politică”

După Mario Iorgulescu, altă „beizadea” prinsă drogată la volan: „Consum pozitiv la cocaină”
PARTENERI - GSP.RO
După Mario Iorgulescu, altă „beizadea” prinsă drogată la volan: „Consum pozitiv la cocaină”
Cine a apărut la mormântul lui Emi Pian. Oamenilor nu le-a venit să creadă ce văd
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Cine a apărut la mormântul lui Emi Pian. Oamenilor nu le-a venit să creadă ce văd
Horoscop 9 august 2020. Racii ajung la concluzii greșite, pentru că e ușor să considere că altul greșește
HOROSCOP
Horoscop 9 august 2020. Racii ajung la concluzii greșite, pentru că e ușor să considere că altul greșește
RECOMANDĂRI