Mergi direct la conținut »
Criză în Partidul Republican. Mai mulți lideri au cerut retragerea lui Donald Trump. Miliardarul respinge categoric acest lucru
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Criză în Partidul Republican. Mai mulți lideri au cerut retragerea lui Donald Trump. Miliardarul respinge categoric acest lucru

Criză în Partidul Republican. Mai mulți lideri au cerut retragerea lui Donald Trump. Miliardarul respinge categoric acest lucru

Candidatul republican la preşedinţia Statelor Unite, Donald Trump, a declarat că nu se va retrage niciodată din cursa pentru Casa Albă, deşi numeroşi lideri din propria sa formaţiune i-au cerut acest lucru în urma afirmațiilor sale scandaloase, relatează Sky News.

El a declarat pentru Wall Street Journal că sunt “zero şanse” să renunţe, în ciuda scandalului de amploare provocat de afirmațiile sale obscene la adresa femeilor.  Mai mult, el ar fi afirmat că primește “incredibil de mult sprijin”.

 

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, republican Paul Ryan, a anunţat că nu va mai participa la un eveniment, pentru că este “scârbit” de comentariile lui Trump. Alți lideri republicani, printre care fostul guvernator de California, Arnold Schwarzenegger, liderul majorităţii republicane din Senat Mitch McConnell şi senatorul John McCain şi-au criticat colegul republican.

Citește și: Soția lui Donald Trump critică afirmațiile obscene ale republicanului. Cum a comentat Melania Trump scandalul

“Pentru prima dată de când am devenit cetăţean, în 1983, nu voi vota pentru candidatul republican la preşedinţie”, a spus Schwarzenegger.

“Am ajuns la o decizie că nu îl mai pot sprijini pe Donald Trump. Comportamentul său nu îmi lasă de ales decât să îi cer lui Donald Trump să se retragă”, a declarat şi senatorul Mike Crapo.

Fosta candidată la învestitură Carly Fiorina, a atras atenţia că “Donald Trump nu mă înţelege pe mine sau partidul meu”. “Îi cer lui Donald Trump să se retragă şi ca Partidul Republican să îl înlocuiască pe el cu guvernatorul Mike Pence”, a adăugat ea.

Un bărbat s-a îndrăgostit de o prostituată. Ce gest nebunesc a făcut când a văzut-o într-o mașină cu un client
Recomandări

Un bărbat s-a îndrăgostit de o prostituată. Ce gest nebunesc a făcut când a văzut-o într-o mașină cu un client

Între timp, şeful echipei de strângere de fonduri a lui Paul Ryan, Spencer Zwick, a declarat că a primit numeroase apeluri din partea donatorilor care “vor să ajute la strângerea de bani pentru a finanţa o nouă persoană să fie candidatul republican”.

Citește și: Robert De Niro a folosit cuvinte dure la adresa lui Donald Trump: “Mi-ar plăcea să-i trag un pumn în față” | VIDEO

Donald Trump, criticat de partenerul său de cursă

Chiar şi candidatul republican la vicepreşedinţie, Mike Pence, s-a declarat ofensat de declaraţiile lui Trump.

“Ca soţ şi tată, am fost ofensat de cuvintele şi declaraţiile descrise de Donald Trump în clipul de acum 11 ani publicat ieri (vineri – n.r.). Nu aprob aceste remarce şi nu le pot apăra”, a spus Pence.

Polițist local din Baia Sprie, filmat în timp ce dormea în mașina de serviciu. VIDEO
Recomandări

Polițist local din Baia Sprie, filmat în timp ce dormea în mașina de serviciu. VIDEO

“Sunt recunoscător că şi-a exprimat remuşcare şi că şi-a cerut scuze din partea poporului american. Ne rugăm pentru familia sa şi aşteptăm cu nerăbdare oportunitatea pe care o are, să arate ce este în inima sa atunci când va apărea în faţa naţiunii, mâine noapte (duminică – n.r.)”, a adăugat el.

Citește și: Donald Trump s-a lăudat că a pipăit multe femei: “Când ești o vedetă, te lasă să o faci”. Înregistrarea cu republicanul care a stârnit un scandal

Potrivit unei înregistrări obținute de Washington Post, Donald Trump s-a lăudat că poate să pipăie femeile, fără ca acestea să facă nimic, “deoarece este o vedetă”.

“Încep pur şi simplu să le sărut. Este ca un magnet. Doar le sărut. Nici nu aștept. Când eşti vedetă, te lasă (…). Poţi să le faci orice… să le apuci de pi**ă (zonă intimă – n.r.). Poți să le faci orice”, s-a lăudat miliardarul, în 2005.

Scandalul a izbucnit chiar înainte de a doua dezbatere

Afirmațiile obscene făcute de miliardar au ieșit la iveală cu două zile înainte de a doua dezbatere prezidențială. Donald Trump și Hillary Clinton urmează să se confrunte din nou față-n față, în câteva ore. A doua dezbatere are loc luni la ora 4.00 (ora României). Potrivit presei americane, democrata Hillary Clinton va încerca să abordeze acest scandal în prima parte a dezbaterii.

Foto: EPA

 
 
Close
Închide
  Close