Mergi direct la conținut »
Cum arată viața unui tânăr sirian, care a rămas blocat în zona de tranzit a unui aeroport
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Cum arată viața unui tânăr sirian, care a rămas blocat în zona de tranzit a unui aeroport

Cum arată viața unui tânăr sirian, care a rămas blocat în zona de tranzit a unui aeroport

Un tânăr în vârstă de 36 de ani își filmează zilnic viața pe care o duce în Aerportul Internațional din Kuala Lumpur, după ce a rămas prins în zona de trazit pentru mai mult de o lună, de când a ajuns în Malaezia.

Potrivit Le Monde, Hassan Al-Kontar nu deține o viză și a fost prins într-o zonă de tranzit pentru mai mult de o lună. El a plecat din Siria în 2006 și a ajuns în Emiratele Arabe Unite. În 2012, ambasada Siriei a refuzat să-i reînoiască pașaportul și a fost amenințat că expulzarea de către autoritățile din emirate. Atunci s-a decis să plece în Malaezia.

După ce a ajuns pe aeportul din Kuala Lumpur, a vrut să ajungă în Cambodgia, care i-a refuzat intrarea în țară. Ulterior și Malaezia i-a refuzat intrarea în țară. Acum, el este blocat în zona de tranzit al aeroportului, unde doarme pe băncuțele de așteptare și se spală în băile terminalelor de așteptare noaptea.

Acum, el se teme să ajungă înapoi în Siria, țară bombardată recent de SUA, Marea Britanie și Franța, pe care a părăsit-o când a fost obligat să își facă termenul militar, dar speră că organizațiile nonguvernamentale îl vor ajuta să părăsească marele aeroport malaezian.


SUA amenință Siria cu noi lovituri în cazul unui alt atac chimic. Trump: “Armele sunt încărcate”

FOTO: EPA

Close
Închide
  Close