MENIU CAUTĂ
, de Andreea Radu

Avertismentul unui lider democrat: Donald Trump riscă să fie vizat de procedura demiterii dacă a obstrucţionat justiţia

Distribuie

Jerrold Nadler, un lider al opoziţiei, a declarat că Partidul Democrat, majoritar în Camera Reprezentanţilor, va continua investigaţiile în cazul preşedintelui Donald Trump, care riscă să fie vizat de procedura demiterii în cazul în care se va constata că a încercat să obstrucţioneze justiţia. 

Partidul Democrat va continua investigaţiile Congresului asupra activităţilor preşedintelui Donald Trump „pentru a afla în ce sens conduc dovezile”, a declarat duminică Jerrold Nadler, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Judiciare din Camera Reprezentanţilor, notează Mediafax.

„Obstrucţionarea justiţiei, dacă se va confirma, ar fi o infracţiune pasibilă de procedura demiterii”, a atras atenţia Jerrold Nadler, citat de postul tv NBC şi de cotidianul The New York Times.

Camera Reprezentanților a emis, vineri, o ordonanță prin care somează Departamentul Justiției să transmită Congresului SUA versiunea completă a raportului elaborat de Comisia Robert Mueller, pentru continuarea investigațiilor în cazul ingerințelor electorale ruse.

Potrivit Raportului Mueller,  Trump a încercat să-l demită pe procurorul special spunând că investigația privind implicarea Rusiei în alegerile din 2016 va însemna „sfârşitul mandatului meu”


Turul secund al alegerilor prezidențiale din Ucraina. Petro Poroșenko și Volodimir Zelenski se luptă pentru mandatul de președinte


 

Comentarii