Șkurin, care are șase selecții și un gol marcat la naționala de tineret a țării sale, e considerat un fotbalist de mare perspectivă.
El s-a aflat în lotul primei reprezentative pentru meciurile din Liga Națiunilor cu Albania și cu naționala Kazahstanului, din septembrie.
“Aflu despre includerea mea pe lista extinsă a lotului echipei naționale, prin urmare voi posta răspunsul meu aici”, a scris Șkurin pe Instagram. El s-a declarat un susținător al mișcărilor de protest față de președintele Lukașenko.
“Refuz să-mi reprezint țara cât regimul Lukașenko va fi la putere”
Refuz să reprezint interesele țării mele atât timp cât regimul Lukașenko va fi la putere. Trăiască, Belarus!
Ilia Șkurin:
Șkurin s-a transferat la ȚSKA Mosova în acest sezon, după ce în stagiunea precedentă marcase 19 goluri pentru Dinamo Brest.
Ilya Shkurin joins #CSKA https://t.co/seLhUhuGBl pic.twitter.com/t8dFTEl4zT
“Sportul și fotbalul, în special, au fost întotdeauna și ar trebui să rămână o arenă pașnică, neutră în problemele politice, religioase, etnice, rasiale și orice alte aspecte”, a sunat comunicatul Federației de Fotbal din Belarus.
Belarusul trece printr-o criză de proporţii în urma realegerii ca preşedinte a lui Aleksandr Lukaşenko, care se află la putere de 26 de ani. Opoziţia, care spune că votul din 9 august a fost fraudat, a anunţat o grevă generală în semn de protest, în timp ce liderul de la Minsk invocă rezultatele oficiale ale scrutinului, care îi acordă peste 80% din sufragii.
După alegeri, patru seri de proteste au fost reprimate violent de forțele de ordine, cel puțin două persoane fiind ucise și alte câteva zeci rănite.
Mobilizarea s-a extins ulterior. Autoritățile belaruse au dat apoi un semnal de recul, ordonând eliberarea a peste 2.000 dintre cele 6.700 de persoane arestate.
Duminică, Lukașenko a primit sprijinul Moscovei, un aliat istoric în ciuda tensiunilor recente dintre cele două țări.
Pe de altă parte, guvernul de la Minsk a demisionat în bloc. Decretul semnat sâmbătă, anunțat luni
Foto: Twiter ȚSKA Moscova