De Mihai Niculescu,

Principala grijă a lui Elon Musk, fondatorul Tesla, a fost că imaginea companiei ar fi afectată dacă s-ar afla de furt, au aflat jurnaliștii de la Reno Gazette Journal, citați de Business Insider.

Un raport al Poliției descrie întreaga situație petrecută la fabrica Tesla din Sparks, Nevada.

„Am fost anunțați că acest incident a ajuns masa directorului Elon Musk”, se arată în raport. „De teama unei lovituri de imagine, Tesla a cerut să nu se elibereze nicio copie a informațiilor, fotografii sau dovezi video fără să primească o citație”.

Angajații diviziei de securitate Tesla au declarat la biroul șerifului că acel colaborator care a alertat prima dată autoritățile despre sârma furată de cupru a fost concediat după ce a făcut raportul.

Tesla a refuzat să jute autoritățile și în alte situații, în cazul unor infracțiuni în 2018, potrivit raportului Reno Gazette Journal. Însă, compania a devenit mai cooperantă în acest an, a declarat șeriful comitatului Storey, Gerald Antinoro.

Tesla nu a comentat informațiile.

Raportul poliției susține declarația unui fost angajat Tesla care a depus un denunț la Securities and Exchange Commission (SEC), în 2018. Fostul angajat, Karl Hansen, a relatat că Tesla nu a dezvăluit furtul de peste 37 de milioane de dolari constând în materiale de cupru, sârmă și alte materii prime din fabrica sa din Nevada, adăugând că a fost sfătuit să nu contacteze autoritățile locale.

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”
Recomandări

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”

 

Supraveghetorul lui Hansen, Sean Gouthro, a depus o declarație separată la SEC care susține afirmațiile lui Hansen, a declarat un avocat reprezentând ambii angajați.

Tesla a respins susținerile celor doi foști angajați. Dincolo de furtul de materii prime, cei doi denunțători și-au exprimat o serie de îngrijorări cu privire la conduita companiei la această fabrică în ultimii ani. Aceste preocupări au inclus afirmații cu privire la siguranța bateriilor puse în vehicule destinate clienților, generarea de cantități mari de deșeuri, supravegherea neautorizată și hacking-ul telefoanelor mobile ale angajaților, precum și condițiile de muncă. Tesla a refuzat să comenteze aceste afirmații.

Citeşte şi:

Iohannis: ”Abordarea NATO față de Rusia a rămas neschimbată”. Ce au decis liderii Alianței la Londra

CExN la PSD: Social-democrații au stabilit data Congresului. Niculae Bădălău, Cătălin Rădulescu şi Codrin Ştefănescu îşi pierd funcțiile

Funcția revoluționară lansată de Google care limitează timpul petrecut pe telefon

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine
HOROSCOP

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine