Marcela Ciobănuc este profesoară de limba şi literatura română la Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr, din Sibiu. Lucrează în învăţământ de 26 de ani şi a obţinut deja toate gradele profesionale pe care un profesor le poate avea. Salariul său de bază abia depăşeşte 4.000 de lei – remuneraţia maximă pe care un profesor o poate obţine astăzi -, la care Marcela Ciobănuc poate adăuga gradaţia de merit şi sporul pentru ora de dirigenţie.

Ar mai fi putut câştiga şi un spor de doctorat, după ce şi-a publicat teza „Modalităţi dostoievskiene în proza psihologică românească”, la Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti. Dar sporul de doctorat i-a fost tăiat din 2019.

În total, Marcela Ciobănuc câştigă astăzi sub 1.000 de euro. „Cam asta ar fi. Nu ştiu cum să vă zic, parcă venitul nu e în raport cu cât muncim noi”, spune profesoara, într-un interviu pentru Libertatea.

Grevă suspendată

Sindicatele din Educaţie au anunţat, luni, că greva generală declanşată pe 22 mai va fi suspendată, cu condiţia ca Guvernul să adopte o Ordonanţă de Urgenţă care să prevadă că salariul de bază al profesorului debutant va fi stabilit la nivelul salariului mediu brut pe economie și care reprezintă 23% din maximumul grilei de salarizare din sistemul public, precum și ca prima tranșă din majorările salariale să fie de 50%, de la 1 ianuarie 2024.

Misterioasa dispariție a lui Ionuț Bulgaru, pe miriștea de lângă Cuibul Vulturilor, dintr-o căruță trasă de o „iapă cu năluc”. Care e singura ipoteză a poliției
Recomandări
Misterioasa dispariție a lui Ionuț Bulgaru, pe miriștea de lângă Cuibul Vulturilor, dintr-o căruță trasă de o „iapă cu năluc”. Care e singura ipoteză a poliției

Pentru Marcela Ciobănuc şi pentru cei mai mulţi dintre colegii săi, vestea suspendării protestului a fost o surpriză neplăcută. După trei săptămâni de grevă, spune că se simte trădată, abandonată deopotrivă de politicieni şi de cei care ar fi trebuit să-i reprezinte interesele.

Are site şi canal de YouTube

Marcela Ciobănuc încearcă să fie mai mult decât o profesoară tipică de la un oarecare colegiu din ţară. În urmă cu doi ani, a fost premiată la Gala „Creatori de educație. Generația 2020”, pentru un proiect prin care încuraja elevii să se apropie mai mult de lectură. În timpul liber, profesoara lucrează tot în sprijinul elevilor săi. După ore, îi aşteaptă pe aceştia la cercul de lectură „Paşaport literar” – căruia elevii i-au făcut şi un site – sau îi invită la teatru, la librărie, la discuţii cu scriitori.

Tot în timpul liber, administrează şi un canal de YouTube în care prezintă scriitori clasici şi moderni. Licenţele pentru aplicaţiile digitale le-a cumpărat din banii săi. „Intenţia mea de a fi modernă există. Nu există însă nici sprijinul, nici dotarea de care am nevoie”, spune profesoara.

După trei săptămâni de proteste, în care a continuat să facă pregătire cu elevii săi de clasa a VIII-a şi de clasa a XII-a, şi după o mulţime de dezbateri publice despre viitorul „României Educate”, Marcela Ciobănuc are această concluzie: „N-am simţit niciodată un interes major acordat profesorilor. Mă aşteptam la mai mult”.

Prins cu diplomă falsă de studii și dat afară din CNAIR, fostul director regional Bogdan Bratu a cerut în instanță reangajarea și despăgubiri financiare. Cum s-a terminat procesul
Recomandări
Prins cu diplomă falsă de studii și dat afară din CNAIR, fostul director regional Bogdan Bratu a cerut în instanță reangajarea și despăgubiri financiare. Cum s-a terminat procesul
INTERVIU. Una dintre colegele de cancelarie ale lui Carmen Iohannis critică oprirea grevei și prestația președintelui în cele două mandate: Nici acum educația nu a fost o prioritate
FOTO: Marcela Ciobănuc (în mijloc, cu pantaloni negri), la unul dintre mitingurile profesorilor din Sibiu, afişând mesajul „Cu Ciolacu şi cu Ciucă, educaţia-i pe ducă”

Îmi era teamă că vom ajunge tot la o trădare”

Libertatea: Greva profesorilor a fost suspendată luni, după trei săptămâni de protest. Cu ce sentimente rămâneţi dumneavoastră?
Marcela Ciobănuc:
Din păcate, nemulţumire, tristeţe. Sincer, îmi era teamă că vom ajunge tot la o abandonare sau o trădare. Această ordonanţă de urgenţă nu are nicio modificare faţă de cea de duminică dimineaţă. Noi nu am regăsit acolo ceea ce am solicitat şi am mandatat prin aceşti lideri din sindicat. Nu regăsesc, de pildă, acea majorare cu 25% a salariilor. Nu văd referiri la procentul din PIB alocat Educaţiei. Nu găsesc menţiuni despre aducerea la zi a sporurilor salariale, care au rămas mult în urmă. Sunt foarte multe necunoscute. Nefiind membră de sindicat – mi-am dat demisia de la ultima grevă, din 2005, când sesizam aceleaşi probleme – pot spune că nu există o comunicare transparentă între cei care negociază la Guvern şi noi, profesorii din şcoală. Ca să vă dau un exemplu: în dimineaţa aceasta, la şcoală, am semnat un tabel în care eram întrebaţi dacă dorim să continuăm greva sau nu. Nu ne-a întrebat nimeni dacă dorim să suspendăm greva. De aceea sunt surprinsă. Colegii sunt foarte nemulţumiţi, iar reacţiile sunt foarte vehemente. Nu ne aşteptam la aşa ceva.

Securitatea comunistă și sportivii români la Olimpiada din 1988. Misiunea de a împiedica dezertarea vreunui membru al delegației, un succes
Recomandări
Securitatea comunistă și sportivii români la Olimpiada din 1988. Misiunea de a împiedica dezertarea vreunui membru al delegației, un succes

Un tabel venit din partea sindicatului?
– Da. Pentru membrii de sindicat, indiferent de sindicat, dar şi pentru cei care nu sunt membri. Ca şi săptămâna trecută, noi am rămas în proporţie majoritară în favoarea grevei. Nu ştiu cifra exactă, dar mai mult de jumătate dintre profesorii de la Colegiul Gheorghe Lazăr au semnat pentru continuarea grevei.

INTERVIU. Una dintre colegele de cancelarie ale lui Carmen Iohannis critică oprirea grevei și prestația președintelui în cele două mandate: Nici acum educația nu a fost o prioritate
„Suntem atât de mulți, că nu îi pot cuprinde pe toți într-o fotografie”, a scris Marcela Ciobănuc pe Facebook, drept explicaţie a acestei imagini

Cât de greu sau cât de uşor a fost pentru dumneavoastră să luaţi decizia de a vă alătura grevei?
– Iniţial, am avut o ezitare dacă să ader sau nu la grevă. Dar am considerat că solicitările colegilor şi, implicit, ale mele sunt fireşti. Nu a fost nicio presiune din partea nimănui să aderăm sau să nu aderăm la grevă. Fiecare a decis pentru sine. Dar am ştiut de la început că vor exista nişte riscuri. Sunt mama unei fete care este în clasa a VIII-a şi care urmează să dea examenul de Evaluare Naţională. Am elevi la două clase de-a VIII-a şi la două clase de-a XII-a. Să nu credeţi că mi-a fost uşor. Dar, în momentul în care i-am văzut pe colegii mei atât de uniţi, am înţeles că trebuie să luptăm pentru drepturile noastre. Nu mai am acea ezitare de la început.

Din ce motive aveaţi ezitări?
– Pe lângă copiii la care mă gândesc, motivele au fost legate şi de cei care ajung să negocieze pentru noi. Mi-am dorit mai multă transparenţă, pentru că noi n-am ştiut niciodată ce se discută şi ce se decide. Liderii sindicatelor sunt ca nişte politicieni care ne-au reprezentat în faţa altor politicieni. Asta a fost rezerva mea. Dar colegii mei sunt extrem de uniţi, iar asta m-a motivat să rămân alături de ei.

Aţi simţit, pe parcursul ultimelor săptămâni, solidaritatea oamenilor?
– Da. Asta da. Am participat şi la două mitinguri în Sibiu. I-am văzut şi pe colegii care au mers în Bucureşti pe „autostrada” sau „podul profesorilor”. Am fost impresionată. Mergând alături de colegii mei pe stradă, la mitinguri, am văzut tineri cu copii de mână care ne încurajau. Pentru mine a fost sfâşietor. Cineva a spus că profesorii sunt umiliţi, pentru că au ajuns să iasă în stradă ca să-şi ceară drepturile. Cred că e vorba de demnitate. Noi vrem să arătăm faptul că dorim ca în viitor liderii politici să aibă mai multă atenţie pentru noi. Cum vor face Legea salarizării, cum vor aloca procentul din PIB, permanent insuficient.

Alţii ne-au întrebat de ce am ales acest moment pentru grevă. Pentru că greva este posibilă numai în momentul în care contractul nostru de muncă este oprit şi trebuie reactualizat. Acesta a fost momentul în care s-a putut. Chiar cu această presiune nefericită. Evident că noi nu ne dorim să oprim examenele. Sunt mamă de elevă în clasa a VIII-a. Dar copilul meu a înţeles că e vorba de demnitate.

Aţi vorbit şi cu elevii dumneavoastră?
– Eu am fost alături de ei în fiecare zi. Chiar am făcut pregătire suplimentară cu cei din clasa a VIII-a şi cu cei din clasa a XII-a. Nu am vorbit specific despre grevă, pentru că pe toţi ne interesa să ne pregătim pentru examene. Dar, prin modul în care au fost alături de noi şi prin felul în care au participat la aceste întâlniri, mi-a fost clar nu doar că nu m-au blamat, ba chiar că mă susţin. Ei sunt conştienţi că facem tot ce se poate pentru ei, că avem conştiinţă, că avem suflet. Ştiţi, altfel n-aş fi fost în şcoală, cu ei, zi de zi.

Aţi înţeles motivele colegilor din cancelarie care au ales să nu protesteze?
– Există colegi care sunt unic întreţinător al copiilor, iar diminuarea salariului i-ar fi pus în dificultate. Mai sunt cazuri în care, dintr-o familie de doi colegi profesori, unul face grevă şi altul nu face grevă. Din ce-am observat însă, din punct de vedere moral, toţi sunt alături de noi. N-am văzut nicio atitudine critică faţă de noi. Nu e un climat tensionat în care să avem discuţii contradictorii pe această temă.

Doamna profesoară Carmen Iohannis nu se află totuşi în niciuna dintre situaţiile descrise, însă nu a aderat la grevă. Există un grup de profesori în jurul său?
– Nu, nu există un astfel de grup. Cei care nu fac grevă nu cred că au pus astfel problema. Nu există nicio tensiune între noi, cei care suntem în grevă şi cei care nu protestează. Cei care nu sunt în grevă au această deschidere şi apreciere faţă de noi, din punct de vedere moral. E dreptul fiecăruia de a asuma sau nu greva.

INTERVIU. Una dintre colegele de cancelarie ale lui Carmen Iohannis critică oprirea grevei și prestația președintelui în cele două mandate: Nici acum educația nu a fost o prioritate
Carmen Iohannis, la începutul acestui an școlar Foto: Facebook/Carmen Iohannis

Dumneavoastră aţi simţi că, în cele două mandate ale preşedintelui Iohannis, educaţia a fost o prioritate pentru liderii politici?
– Din păcate, nu a fost o prioritate. Cel puţin eu nu am simţit aşa ceva. Indiferent cine s-a aflat la conducerea partidelor, a ţării. Nu, nu a fost. Nu numai de 8-9 ani. Eu sunt în învăţământ de 26 de ani. În acest timp, eu nu am văzut educaţia prioritizată. Din păcate. Dar am aşteptat. Gândiţi-vă că cel mai mare procent din PIB a fost, în urma încercării domnului profesor Mircea Miclea, de 3,7%. Care şi-a dat demisia în cele din urmă, pentru că n-a putut obţine mai mult. Câtă vreme nu se respectă legea acordării a 6% din PIB, nu putem vorbi de prioritizare a Educaţiei.

3.400

de lei pe lună a câștigat anul trecut Carmen Iohannis din salariul de profesoară la Colegiul Lazăr

Ce părere aveţi despre proiectul „România Educată”?
– Of… Nu, n-am simţit niciodată un interes major acordat profesorilor. Mă aşteptam la mai mult. Susţinere, atenţie, comunicare. Noi n-am fost întrebaţi niciodată cu ce probleme ne confruntăm, ce lipsuri avem, ce nevoi avem. Noi nu suntem ascultaţi. Aş vrea să fim încurajaţi să ne exprimăm opinia. Până şi la negocierile din perioada asta, impresia e că vocea profesorilor a lipsit din discuţii. Mă intrigă faptul că nimeni n-a venit, în perioada asta a grevei, să discute cu profesorii în cancelarie. Mi-aş fi dorit mai multă comunicare. Dar nici asta nu ştiu dacă se poate…

Google News Urmărește-ne pe Google News


Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro

Comentarii (9)

armandc   •   14.06.2023, 09:03

In primul rind felicitari doamnei profesoare si colegilor sai. In al doile rind, @firmy193 aveti un discurs mult prea neglijent, care necesita un grad foarte mare de afectiune fata de persoana dvs ptr a putea fi urmarit. Lucrurile sint mult mai simple decit le faceti dvs sa para. Anume: 1.) Art. 47 – Nivelul de trai. (1) Statul este obligat sa ia masuri de dezvoltare economica si de protectie sociala, de natura sa asigure cetatenilor un nivel de trai decent. (Constitutia Romaniei) 2.) Valoarea cosului minim de consum ptr un trai decent in Romania ptr persoana adulta singura este de 3.275 lei pe luna (Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii, septembrie 2022; va rog sa ajustati cu inflatia). 3.) Salariul mediu in sistemul de educatie era 4000 de lei, deci multe dintre salariile din educatie sint sub valoarea cosului minim de consum pentru un trai decent. Deci indiferent de care sint opiniile dvs., ale lui Iohannis, Ciolacu, Simion sau Drula, despre problema educatiei in Romania, avem in primul rind o problema de nerespectare a drepturilor unor cetateni. Restul sint discutii. O zi buna

Laurentiu_Ungureanu   •   13.06.2023, 19:11

Mulţumim pentru comentariu! :) Acest articol, pe care sunt sigur că l-aţi parcurs, a fost scris în contextul în care greva a fost suspendată. Pentru a vă face mai uşoară înţelegerea, vă indic a doua propoziţie din text. Vă rog acum să-mi întoarceţi serviciul, pentru şi eu am o nedumerire existenţială: ce a pierdut Libertatea? Şi ce credeţi că ar fi câştigat dacă greva profesorilor ar fi continuat? Mulţumesc pentru timp!

    Firmy193   •   14.06.2023, 00:46

    Laurentiu_Ungureanu   •  13.06.2023, 19:11

    Mulţumim pentru comentariu! :) Acest articol, pe care sunt sigur că l-aţi parcurs, a fost scris în contextul în care greva a fost suspendată. Pentru a vă face mai uşoară înţelegerea, vă indic a doua propoziţie din text. Vă rog acum să-mi întoarceţi serviciul, pentru şi eu am o nedumerire existenţială: ce a pierdut Libertatea? Şi ce credeţi că ar fi câştigat dacă greva profesorilor ar fi continuat? Mulţumesc pentru timp!

    O anticipare? Din 20 ianuarie, 20 de ani, vor reveni nemulțumirile. Profesorii manipulați acum vor fi manipulați din nou. Ori media/site-ul ăsta contează cum va livra mesajele. Iar va fi în genul AUR? Atunci asta va fi trendul. Depinde de voi să nu vă mai manipulați audiența practic. Eu nu am fost de acord cu greva din capul locului. Am lăsat comentarii aici. Au sărit toți pe mine. Acum greva s-a stins ca prin farmec. Ori și presa e răspunzătoare pentru mesajele din societate, nu? 6/6

    Firmy193   •   14.06.2023, 00:46

    Laurentiu_Ungureanu   •  13.06.2023, 19:11

    Mulţumim pentru comentariu! :) Acest articol, pe care sunt sigur că l-aţi parcurs, a fost scris în contextul în care greva a fost suspendată. Pentru a vă face mai uşoară înţelegerea, vă indic a doua propoziţie din text. Vă rog acum să-mi întoarceţi serviciul, pentru şi eu am o nedumerire existenţială: ce a pierdut Libertatea? Şi ce credeţi că ar fi câştigat dacă greva profesorilor ar fi continuat? Mulţumesc pentru timp!

    Ori așa se va amplifica extremismul. Dacă ai indicat strict banii, mesajul meu aici are valoare 0 pentru tine. O să îți par straniu, cu IQ scăzut (de unde ai dedus tu că sunt ignorant și că nici nu citesc ce scrieți). Dar ca idee: ați pierdut. Oamenii au citit și opinii de pe acest site și au fost înșelați. Acest articol amplifică nemulțumirea din nou. ASUL vostru au fost sindicatele. Care v-au trădat și pe voi, media. Dacă mergea greva mai departe, era o ,,victorie’’ a voastră încât oamenii se uită la voi, vă citesc și iau decizii. Am remarcat că greva s-a oprit și opiniile voastre la fel. Ați pierdut. Sindicaliștii v-au trădat și pe voi. Opiniile/știrile care încurajau greva, au valoare 0 pe site-ul vostru acum. Sindicatele au dat o păcăleala amplificată și de voi. Fără să realizați. 5/6

    Firmy193   •   14.06.2023, 00:45

    Laurentiu_Ungureanu   •  13.06.2023, 19:11

    Mulţumim pentru comentariu! :) Acest articol, pe care sunt sigur că l-aţi parcurs, a fost scris în contextul în care greva a fost suspendată. Pentru a vă face mai uşoară înţelegerea, vă indic a doua propoziţie din text. Vă rog acum să-mi întoarceţi serviciul, pentru şi eu am o nedumerire existenţială: ce a pierdut Libertatea? Şi ce credeţi că ar fi câştigat dacă greva profesorilor ar fi continuat? Mulţumesc pentru timp!

    Toată treaba asta a fost o manipulare pe care și voi ați amplificat-o. Banul contează mai mult decât copiii; de la asta pornește și argumentația (aiurea) din acest articol. Aveți altă scară de valori, alte repere (Nistor și alți dubioși). Ori voi prin mesaje, opinii și știri de gen, amplificați nemulțumirea din societate. Oamenii citesc opiniile voastre sau sugestiile (programul lui Iohannis nu e reușit; bun; hai să îl criticăm cu toții atunci; omul a încercat; încercați voi un program mai bun, nu hai să criticăm tot guvernul și să facem owning the libs: ,,Ciucă are bani dar nu dă. Iohannis a propus România Educată dar e vai de capul lui programul ăla’’, etc). Dacă toată lumea critică și dă în guvern, oamenii vor merge spre AUR/USR cu și mai mare deschidere. 4/6

    Firmy193   •   14.06.2023, 00:45

    Laurentiu_Ungureanu   •  13.06.2023, 19:11

    Mulţumim pentru comentariu! :) Acest articol, pe care sunt sigur că l-aţi parcurs, a fost scris în contextul în care greva a fost suspendată. Pentru a vă face mai uşoară înţelegerea, vă indic a doua propoziţie din text. Vă rog acum să-mi întoarceţi serviciul, pentru şi eu am o nedumerire existenţială: ce a pierdut Libertatea? Şi ce credeţi că ar fi câştigat dacă greva profesorilor ar fi continuat? Mulţumesc pentru timp!

    Voi prin articole de gen doar sprijiniți o mișcare dorită de George Simion: grevă în orice și peste tot. Ca și cum greva și revolta socială rezolvă tot. Normalizați mesajele AUR, provocați și instigați oamenii să iasă la proteste, să alerge după himere; după care, tot ei ajung trădați, umiliți, manipulați cum ați scris aici sau cum nu ați scris (,,liderii de opinie’’ de pe site-ul vostru nu mai au opinii acum de când a eșuat greva, de când au pierdut practic, de când s-au înșelat; de ce nu recunosc? Din orgoliu?) 3/6

    Firmy193   •   14.06.2023, 00:44

    Laurentiu_Ungureanu   •  13.06.2023, 19:11

    Mulţumim pentru comentariu! :) Acest articol, pe care sunt sigur că l-aţi parcurs, a fost scris în contextul în care greva a fost suspendată. Pentru a vă face mai uşoară înţelegerea, vă indic a doua propoziţie din text. Vă rog acum să-mi întoarceţi serviciul, pentru şi eu am o nedumerire existenţială: ce a pierdut Libertatea? Şi ce credeţi că ar fi câştigat dacă greva profesorilor ar fi continuat? Mulţumesc pentru timp!

    Tot profesorii din victime ale sistemului au devenit și victime ale sindicaliștilor acum. Ori ei voiau ,,respect’’ și ,,demnitate’’. 2/6

    Firmy193   •   14.06.2023, 00:44

    Laurentiu_Ungureanu   •  13.06.2023, 19:11

    Mulţumim pentru comentariu! :) Acest articol, pe care sunt sigur că l-aţi parcurs, a fost scris în contextul în care greva a fost suspendată. Pentru a vă face mai uşoară înţelegerea, vă indic a doua propoziţie din text. Vă rog acum să-mi întoarceţi serviciul, pentru şi eu am o nedumerire existenţială: ce a pierdut Libertatea? Şi ce credeţi că ar fi câştigat dacă greva profesorilor ar fi continuat? Mulţumesc pentru timp!

    Așa. Ok. Încep un comentariu. Îmi indici probabil a 2-a frază, nu propoziție, sau îmi indici direct salariul (doar de altceva nu vă pasă). În fine. Nu mă aștept să mă înțelegeți, dar fac o încercare: ați susținut o grevă care a fost confiscată de niște lideri dubioși. Ați greșit cumva plusând niște valori dar necunoscând bine oamenii pe care ați punctat. Articolul nu spune nimic din ce nu știam că va scrie (și l-am citit; porniți de la o asumpție falsă din start; sunteți de la AUR/USR? E ca și cum m-ai face ignorant din prima, fără argument): lozinci cu ,,vrem bani’’ (apoi contează copiii, când ar trebui să fie invers). Asta a fost o abatere a atenției. Banii/salariul nu era cea mai importantă problemă a educației. Dar Libertatea și alți autori de aici (Rogozanu și toți cei care au scris pe subiect), au avut mesaje AUR/USR: să facem grevă, să fim nemulțumiți, etc. Mesaje revoluționare. După care, sindicaliștii au tras-o original. Profesorilor dar și vouă 1/6

Firmy193   •   13.06.2023, 16:43

Gata greva, Libertatea. Ați pierdut. V-ați trezit?

Vezi toate comentariile (9)
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Descoperire senzațională în largul Spaniei. ”Aceasta ar putea fi originea legendei Atlantidei”
Știrileprotv.ro
Descoperire senzațională în largul Spaniei. ”Aceasta ar putea fi originea legendei Atlantidei”
A recunoscut! Adevăratul motiv pentru care Mihaela Tatu a divorțat de soț, după 16 ani de căsnicie: ”Nu mi-a părut rău o clipă, avea o stângăcie...”
Viva.ro
A recunoscut! Adevăratul motiv pentru care Mihaela Tatu a divorțat de soț, după 16 ani de căsnicie: ”Nu mi-a părut rău o clipă, avea o stângăcie...”
Toate imaginile din vacanța adulților. Vâlcan, Fodor și Smiley, cu soțiile în Toscana. Rivali la TV, parteneri de afaceri și prieteni de familie
Libertateapentrufemei.ro
Toate imaginile din vacanța adulților. Vâlcan, Fodor și Smiley, cu soțiile în Toscana. Rivali la TV, parteneri de afaceri și prieteni de familie
Gigantul german care va deschide o nouă fabrică în România. Vor fi 1500 de locuri de muncă, investiția e de sute de milioane de euro
FANATIK.RO
Gigantul german care va deschide o nouă fabrică în România. Vor fi 1500 de locuri de muncă, investiția e de sute de milioane de euro
Cum va arăta mâncarea viitorului: „Abia aștept să folosim inteligența artificială în agricultură!” + Diferența dintre legumele obișnuite și cele bio
GSP.RO
Cum va arăta mâncarea viitorului: „Abia aștept să folosim inteligența artificială în agricultură!” + Diferența dintre legumele obișnuite și cele bio
Cum îți dai seama dacă telefonul tău este urmărit. Codurile secrete care te ajută să îți protejezi informațiile importante
FANATIK.RO
Cum îți dai seama dacă telefonul tău este urmărit. Codurile secrete care te ajută să îți protejezi informațiile importante
Anca Lungu, primul interviu după nunta cu milionarul Harry Arampatzis: 'O relație rezistă atâta vreme cât ambii parteneri își doresc în egală măsură să formeze acel cuplu' / Exclusiv
Unica.ro
Anca Lungu, primul interviu după nunta cu milionarul Harry Arampatzis: 'O relație rezistă atâta vreme cât ambii parteneri își doresc în egală măsură să formeze acel cuplu' / Exclusiv
Oamenii au reacţionat, după ce David Popovici a fost văzut în trafic, în maşina primită din partea lui Ion Ţiriac | FOTO
Orangesport.ro
Oamenii au reacţionat, după ce David Popovici a fost văzut în trafic, în maşina primită din partea lui Ion Ţiriac | FOTO
Distracţie cu 50 de lei în staţiunea considerată "regina luxului". Nu mai e loc să arunci un ac, în cel mai aglomerat weekend al verii
Observatornews.ro
Distracţie cu 50 de lei în staţiunea considerată "regina luxului". Nu mai e loc să arunci un ac, în cel mai aglomerat weekend al verii
Horoscop 18 august 2024. Balanțele au parte de o zi care le invită să îmbrățișeze schimbări profunde ale modului în care privesc viața
HOROSCOP
Horoscop 18 august 2024. Balanțele au parte de o zi care le invită să îmbrățișeze schimbări profunde ale modului în care privesc viața

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI