Mergi direct la conținut »
Incendiu de proporții în sectorul 3, la Fabrica de Electromontaj. Este pericol de explozie
]
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Incendiu de proporții în sectorul 3, la Fabrica de Electromontaj. Este pericol de explozie

Incendiu de proporții în sectorul 3, la Fabrica de Electromontaj. Este pericol de explozie

Un incendiu de proporții a izbucnit joi seară în sectorul 3 al Capitalei, în zona Vitan. Pompierii se luptă cu flăcările pe platforma Fabricii de Electromontaj, din apropiere de CET Sud. Un mesaj RO Alert cu privire la degajările mari de fum a fost emis pentru locuitorii din zonă.

De Mihai Niculescu,

„Incendiu major produs în București, Sector 3 strada Ilioara, la Fabrica de Electromontaj, cu degajări mari de fum. Evitați zona și eliberați căile de circulație pentru a permite accesul mijloacelor de intervenție” este mesajul transmis pe telefoane de ISU București Ilfov.

UPDATE 21.00. Incendiul a fost stins, a transmis ISU.

UPDATE 20.30. Nu s-au constatat depășiri ale valorilor de poluare în zonă, s-au efectuat două măsurători, transmite ISU.

UPDATE 20.15. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie și ISU, fumul degajat de incendiul de la Electromontaj nu constituie un pericol pentru locuitorii Capitalei. Fumul este așteptat să se disperseze pe parcursul acestei nopți.

„Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie privind evoluția norului de fum din zona Electroaparataj, Str. Ilioara, Sector 3, se apreciază că în cursul acestei nopți circulația aerului va fi relativ slabă și se va realiza predominant dinspre sud-vest către nord-est, astfel că evoluția norului de fum va fi de dispersie lentă și de deplasare către nord-est. În intervalul menționat, în zona de interes cerul va avea înnorări. În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, Administrația Națională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj” se precizează în comunicatul ANM.

Săptămâna în imagini | ”Zilele furiei” în Liban, protestele care au zguduit regimul iranian și viața după erupția vulcanului filipinez Taal
Recomandări

Săptămâna în imagini | ”Zilele furiei” în Liban, protestele care au zguduit regimul iranian și viața după erupția vulcanului filipinez Taal

UPDATE 19.45. Incendiul a fost localizat, transmit pompierii.

Este pericol de explozie, potrivit pompierilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU București Ilfov, Daniel Vasile, incendiul a pornit la un bazin din incinta fabricii, posibil cu zinc. Bazinul se află în interiorul halei.

„ Incendiul s-a extins la nivelul acoperișului halei pe o suprafață de aproximativ 300 mp. Hala are o suprafata de aprox. 2500 mp, constructie P+1. Se actioneaza pentru localizare. Nu sunt persoane rănite ” a transmis oficialul ISUBIF.

„La caz au fost trimise 20 de autospeciale de stingere, două autoscări, un echipaj descarcerare, un echipaj CBRN, și două SMURD. Din evaluarea facuta la fata locului, rezultă ca este pericol de explozie.
În bazin se află acid clorhidric diluat, nu sunt posibilități de propagare, se acționează pentru protecția vecinatăților” a mai precizat Daniel Vasile.

Close
Închide
  Close