Omul care a adus culoarea in obrajii televiziunii a avut parte de o viaţă trepidantă, din care n-a regretat nimic, pentru că a incercat totul. Aparent fără noroc în dragoste, Valeriu Lazarov trecuse, zâmbind, până la 73 de ani, prin şapte căsnicii cu lejeritatea vedetei care ştie să dăruiască atunci când se simte admirat. Aidoma marelui Charlie Chaplin, la care se raporta uneori cu modestie, Lazarov a ştiut să lase de la el în iubire, pentru a rămâne un perfecţionist în meserie. O meserie pe care a iubit-o, aşa cum nu le-a iubit, poate, pe toate cele şapte soţii la un loc. De şase zile, Valeriu Lazarov nu mai este printre noi.

“Am fost căsătorit de fiecare dată când iubeam o fată. De aceea a fost creată femeia: doar să fie iubită şi ocrotită şi să ne deschidă ochii spre o altă femeie care întruchipează altă dinastie”, i se confesa, în anul 2004, la puţin timp după ce o luase de nevastă pe Augusta Dumitraşcu, ilustrul regizor şi producător lui Alexandru Petrescu, unul dintre colaboratorii săi apropiaţi, la Tele 5, în Spania.

Până la Augusta Dumitraşcu, cu care s-a căsătorit în anul 2004, Valeriu Lazarov a mai fost însurat de şase ori! Primele două mariaje s-au consumat în România, până la plecarea din ţară, în 1968. Apoi a urmat Elsa Baeza, acum în vârstă de 62 de ani, cântăreaţă, actriţă şi prezentatoare de televiziune, născută în Cuba. Căsătoria lor, oficiată la Miami, în SUA, a durat din 1970 până în 1973. Cei doi au avut un copil, pe Valerio junior, care e pilot. Cu actriţa americană Deirdre Fitzpatrick (64 de ani), cu numele de scenă Didi Sherman, s-a căsătorit în 1978. Au divorţat în 1983. Împreună au doi băieţi, pe Roberto şi pe Sergio. Italianca Adonella Azzoni (46 de ani), în 1989 director de programe tv la Tele 5, a fost cerută în acel an în căsătorie de Valeriu, care se scuza timid că e “un fel de Charlie Chaplin şi la numărul de mariaje”, aluzie la faptul că uriaşul “Hitler”, comediantul şi regizorul englez, a colecţionat şi el 10 relaţii, 4 neveste şi 11 copii. Andrea (25 de ani) şi Valentina (16 ani) sunt rodul iubirii dintre Valeriu şi Adonella. Au divorţat în anul 1996.

Mariajul cu Sonia Costa a durat un an, între 2001 şi 2002. “Dacă ar trebui să iau viaţa de la capăt, cu Sonia aş face-o”, povestea Lazarov, într-un interviu din 2002, înainte să o ceară de soţie pe Augusta Dumitraşcu (34 de ani), doi ani mai târziu.

4102-173359-cateva.jpg

Dincolo de succes, de profesionalism, de idee, de talent, de geniu, de “Mister Zoom”, Valeriu a fost boem şi boier toată viaţa. Aşa a trăit el, aşa a vrut el!

Cum agăţa în Cişmigiu

Într-un dialog purtat cu un fost colaborator de-al său, Alexandru Petrescu, Lazarov povestea: “Când eram student în Bucureşti, mă duceam cu fetele la restaurantul Monte Carlo din Cişmigiu. Aranjam mereu cu ospătarii să umfle nota de plată şi să scot mereu un bacşiş mai mult decât generos pentru ei… A doua zi, însă, mă duceam să-mi recuperez banii şi astfel mai cădea câte o colegă în mrejele dragostei! Aşa mi-au picat în plasă multe din fostele stele ale media, din ţară”.

«Lui Berlusconi îi plăceau femeile cu sâni mari»

4102-173354-berl.jpgLazarov a sosit la Madrid în anul 1968 fără să ştie limba spaniolă şi fără să aibă un ban în buzunar. În Peninsulă a fost privit ca “o ciudăţenie a Estului“ şi era bănuit că ar fi spion. Primul loc de muncă a fost la televiziunea spaniolă, unde era plătit cu 2.000 de dolari pe lună. În România a fost condamnat, pentru fugă, la 15 ani de puşcărie. În 1979 a plecat în Italia, la televiziunea lui Silvio Berlusconi, Canale 5: “Mi-a oferit un milion de pesetas şi un contract pentru cinci ani, dar i-am zis «nu». M-a întrebat ce vreau. I-am spus că îmi doresc o croazieră pentru mine, plus 15% din acţiunile firmei lui, Videotime. A fost întotdeauna generos cu mine. Dar nu am fost vândut lui Silvio. Să nu uit: întotdeauna i-au plăcut femeile cu sânii mari!”. “S-a despărţit” de Berlusconi în 1994, când a fost înlocuit de Maurizio Carlotti la Tele 5, unde lucra din 1989.

Cercetat pentru o fraudă de 2.000.000.000 de dolari

În 1997, judecătorul de la Audiencia Nacional Baltasar Garzon l-a citat pentru a depune mărturie în calitate de pârât pentru o presupusă fraudă fiscală, de 2.000.000.000 $, la Tele 5. Lazarov a ieşit de sub urmărire, precizând că, în perioada în care a fost director, competenţele sale au fost limitate la probleme legate de programe şi niciodată nu s-a ocupat cu partea fiscală sau financiară. Într-un interviu- eveniment, acordat Mariei Eugenia Yagüe, de la El Mundo, în anul 2002, Valeriu Lazarov dezvăluia: “Ideea de a intra în lumea media mi-a venit când aveam 14-15 ani, vârstă la care am vizionat, într-un cinematograf din Piatra Neamţ, o comedie muzicală sovietică, «Volga, Volga». Filmul mi-a plăcut atât de mult, încât l-am văzut de 12 ori. Atunci am decis să mă fac regizor”. În 1953 a plecat la Bucureşti pentru a studia regia, la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică (IATC). În luna iunie 1957, a terminat studiile şi a ales televiziunea în detrimentul cinematografiei. O decizie pe care nu a regretat-o niciodată.

Îi admira pe Corneliu Coposu şi pe Ion Raţiu

Libertatea vă dezvăluie câteva dintre lucrurile care nu s-au ştiut despre cel care a fost marele om de televiziune Valeriu Lazarov, născut în 1935, la Bârlad (jud. Vaslui) şi decedat acum şase zile, la Madrid (Spania).

♦ A primit cetăţenia spaniolă în 1971, “pentru merite excepţionale”, după mai multe premii internaţionale obţinute;

♦ Cum a răspuns la întrebarea: “Ce ar face cu banii dacă ar fi printre cei mai bogaţi 100 de oameni din lume”: “Aş ajuta pe cineva care are nevoie şi, desigur, aş face un film sau un show”;

Era un mare colecţionar de ceasuri

♦ Nu a fumat, nu a băut cafea şi nici măcar alcool nu a consumat;

♦ Era un mare colecţionar de ceasuri, pe care promisese că le va dona Muzeului Ceasului din Ploieşti;

♦ A suferit enorm atunci când o serie de “monştri sacri”, Chevalier, Picasso, Maria Callas, Papa Ioan Paul al II-lea, John Lennon, Grace Kelly, au dispărut unul câte unul: “Mă durea să aud de atât de multe morţi…”;

♦ Îi plăcea să stea în baie chiar şi două ore şi să-şi schimbe camerele de hotel după mici capricii de decor;

♦ La orice mâncare punea salsa de soia în loc de sare sau tabasco, cu colţuri de pâine rumenite în loc de piper;

♦ Dormea doar cinci ore pe noapte;

4102-173355-ratiu.jpg4102-173356-coposu.jpg♦ Era un mare admirator al lui Corneliu Coposu şi al lui Ion Raţiu. Deşi evreu, era admirat de refugiaţii din Mişcarea Legionară a lui Horia Sima;

♦ Lazarov a declarat, într-un interviu publicat în ziarul El Mundo, că locul care i-a plăcut cel mai mult din lume e insula Tahiti, din Pacific;

♦ Avea o vilă în Puerta de Hierro, iar birourile firmei “Prime Time Communications”, se aflau la etajul 42 în Torre de Picasso, din Madrid;

♦ În Italia era “tifoso” al echipei de fotbal Juventus, în Spania era “socio” al lui Atletico Madrid;

♦ “Nu am făcut niciodată sport, dar îmi saltă inima şi mă mândresc atunci când aud de moldoveanca mea, Nadia, de Năstase şi de Hagi”.

Scandal sexual în handbalul românesc. Patronul echipei și jucătoarea de lot național se acuză reciproc: „Să-mi dea banii!”
PARTENERI - GSP.RO
Scandal sexual în handbalul românesc. Patronul echipei și jucătoarea de lot național se acuză reciproc: „Să-mi dea banii!”
Olivia Steer, în centrul unui nou SCANDAL. Ce a îndrăznit să spună acum soția lui Andi Moisescu
Playtech.ro
Olivia Steer, în centrul unui nou SCANDAL. Ce a îndrăznit să spună acum soția lui Andi Moisescu
Bărbatul care şi-a ucis iubita, în Bucureşti, a fost găsit mort. Fetiţa de 4 ani a femeii a asistat la crimă
Observatornews.ro
Bărbatul care şi-a ucis iubita, în Bucureşti, a fost găsit mort. Fetiţa de 4 ani a femeii a asistat la crimă
Horoscop 15 iunie 2021. Racii nu au acces la anumiți oameni, dar nici dacă ar avea, nu le-ar folosi la nimic
HOROSCOP
Horoscop 15 iunie 2021. Racii nu au acces la anumiți oameni, dar nici dacă ar avea, nu le-ar folosi la nimic
Drama finalistului de la Roland Garros. Tragedia l-a lovit cu 5 minute înainte de a intra pe teren
Știrileprotv.ro
Drama finalistului de la Roland Garros. Tragedia l-a lovit cu 5 minute înainte de a intra pe teren
Scene interzise cardiacilor. Mai multe vedete, orgie greu de imaginat. Cum au fost surprinse
Telekomsport
Scene interzise cardiacilor. Mai multe vedete, orgie greu de imaginat. Cum au fost surprinse
Sărbătorește încrederea în tine și respectul pentru mediu cu noua colecție sustenabilă de costume de baie H&M (PUBLICITATE)
PUBLICITATE
Sărbătorește încrederea în tine și respectul pentru mediu cu noua colecție sustenabilă de costume de baie H&M (PUBLICITATE)