„Trebuie să aşteptăm cauza incendiului. Nu ar fi corect nici din partea ministrului sănătăţii, nici din partea altor autorităţi ale statului să dea o cauzalitate posibilă la acest incendiu. Atâta timp cât nu ştim cauza incendiului, atâta timp cât specialiştii nu au spus ce s-a întâmplat, orice soluţie sau orice rezultat pe care ne-am dori să îl spunem nu ar fi corect”, a declarat Cseke Attila, citat de News.ro.
„Ceea ce ştim astăzi – şi nu ştim de azi dimineaţă, de la acest incendiu, ci ştim din săptămânile în care suntem – este aceea că avem o suprasolicitare a sistemului medical românesc. Din păcate, nu e ceva nou, din păcate va mai ţine, pentru că valul pandemic mai ţine. Şi încă o dată, atâta timp cât cauza incendiului nu e stabilită, care poate fi o cauză obiectivă, legat de ceva care nu are o tangenţă cu persoane, dar poate fi şi o cauză subiectivă, ar fi nedorit şi incorect faţă de toţi să stabilim noi, la această dimineaţă, o cauză”, a spus Cseke Attila.
Ministrul interimar al sănătății a dezvăluit că, din informațiile pe care le-a primit, personalul medical din spitalul-suport COVID care a luat foc a încercat să stingă incendiul.
„Din informaţiile noastre, infirmiera care are şi arsuri şi a fost transferată la Spitalul Floreasca a încercat să intervină în momentul în care s-a aprins focul şi combinezonul i-a luat foc. Colegii au stins focul, dar a suferit arsuri”, a afirmat Cseke Attila.
După ce a încercat să-i ajute pe pacienții din salonul care a luat foc, o infirmieră a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului, femeia fiind transferată la Spitalul Floreasca din București.
FOTO: ISU Prahova
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro