Premierul maltez Joseph Muscat a anunțat că opt suspecți au fost arestați în acest caz. Toți sunt cetățeni maltezi și majoritatea dintre ei au cazier, a precizat prim-ministrul Maltei. Anchetatorii consideră că aceștia ar fi responsabili de moartea jurnalistei anticorupție, care a condus ancheta Panama Papers în Malta. Suspecții ar fi fost urmăriți de anchetatori, înainte să fie arestați.

Premierul maltez a refuzat însă să spună dacă cei opt suspecți sunt și cei care au plănuit asasinarea jurnalistei sau doar au executat acest plan.

Jurnalista și bloggerița Daphne Caruana Galizia, în vârstă de 53 de ani, a fost asasinată în luna octombrie, după ce acuzase constant politicieni și alți oficiali maltezi de corupție.

Moartea ei a provocat o undă de șoc în Europa și a atras atenția asupra faptului că vendeta politică și criminalitatea organizată devin fenomene tot mai periculoase în Europa, notează Reuters. Sute de oameni au fost prezenți la înmormântarea acesteia, în timp ce familia a interzis prezența oficialilor maltezi.

“Mama mea a fost asasinată pentru că a stat între statul de drept și cei care au căutat să-l încalce. Dar ea a fost, de asemenea, vizată pentru că a fost singura persoană care a făcut acest lucru. Așa se întâmplă atunci când instituțiile statului sunt incompetente: ultima persoană rămasă în picioare este adesea jurnalistul. Ceea ce o face prima persoană moartă”, a scris fiul jurnalistei, într-un mesaj emoționant pe Facebook.


Citește și: Serial Libertatea,”Ultima tonă. Am fost mineri la Uricani”. O lume care dispare și lasă în urmă vieți înecate cu praf negru de cărbune…


Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."
GSP.RO

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."

Horoscop 16 noiembrie 2019. Există riscul unor neînțelegeri cu cei dragi, pentru Raci
HOROSCOP

Horoscop 16 noiembrie 2019. Există riscul unor neînțelegeri cu cei dragi, pentru Raci