Acesta a precizat că videoclipul este al treilea eveniment dintr-o serie care a început în urmă cu o lună.
„Totul a început în timpul examenlor, cu un poster intitulat ‘We can do it’ (un poster celebru din din al Doilea Razboi Mondial), sub care am scris ‘Take the fucking BAC’, adică… ‘Ia naiba BAC-ul/Fă orice si ia Bacalaureatul!’. A fost afișat la intrarea în școală și postat pe Internet”…
Dan Chicoș, profesor la Liceul „Ion Neculce” din Târgu Frumos
- „We can do it!” (Putem face asta!) este un poster de război american al celui de-al Doilea Război Mondial produs de J. Howard Miller în 1943 pentru Westinghouse Electric ca imagine inspirată pentru a spori moralul muncitorilor. Afișul a fost foarte puțin văzut în timpul celui de-al doilea război mondial.
Al doilea eveniment a fost înainte de afișarea rezulatelor, un remix după „Under pressure”, piesa celor de la Queen si David Bowie, un playback pe care 15 copii din clasele a XI -a și a XII-a l-au făcut cu mare drag.
„Acest al treilea eveniment este , dacă vreți, expresia unei mici răzbunări din partea lor pentru greul pe care l-au tras în cei 12 ani de școală, pentru că nu e vorba doar de examenul de Bacalaureat.
Dan Chicoș, profesor la Liceul „Ion Neculce” din Târgu Frumos
Și chiar dacă ideile au venit, în mare măsură, de la el, iar elevii au venit cu idei și au colaborat pe partea tehnică, spune că nu i-a fost frică de decizia sa. Mai mult, conducerea școlii nu i-a reproșat nimic, în acest sens.
„Nu m-am temut niciodată să spijin în acest demers. Mesajele au fost chiar foarte dure, din poster și videoclip, dar nu ne-am temut că ni se poate întâmpla ceva. Conducerea nu ne-a spus nimic. Traim într-o școală cu o conducere transparentă, nu avem relații ierarhice rigide.”
Dan Chicoș, profesor la Liceul „Ion Neculce” din Târgu Frumos
Întrebat dacă el crede că ministrul Ecatrnia Andreonescu a înțeles mesajul acestei piese, Dan Chicoș a răsuns afirmativ.
„Ok… ‘Sunt si eu om, supus erorii’. Eu, personal, am înțeles acest mesaj, mai ales că nu am vrut să creăm o imagine negativă ministrului”.
Dan Chicoș, profesor la Liceul „Ion Neculce” din Târgu Frumos
Patru tineri din Târgu Frumos, ajutați de profesorul Dan Chicoș, au lansat o melodie hip-hop care a avut ca sursă de inspirație o declarație a Ecaterinei Andronescu, de la TVR1: „Orice evaluare evaluează pe subiectele pe care examenul le presupune, în evaluarea respectivă”.
Orice evaluare evaluează subiecte din evaluarea respectivă.
Și uite-așa vestul se ridică din toți tinerii noștri
Care an de an pică
Orice evaluare evaluează subiecte din evaluarea respectivă.
Te gândești la minister și simți cum părul pe spate ți se ridică.
Refrenul piesei „Iluzii pierdute”
Refrenul melodiei „Iluzii pierdute” este, de fapt, o frază rostită de ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, în cadrul unei emisiuni la TVR 1, în contextul examenului de Bacalaureat.
Piesa fost scrisă, produsă și filmată de către elevi de clasele a XI-a și a XII-a, de tineri care au absolvit de curând liceul și de către profesorul lor de științe sociale.
Ecaterina Andronescu: „Orice om este supus și erorilor”
Întrebată despre melodia hip-hop care a avut ca sursă de inspirație una dintre declarațiile sale, Ecaterina Andronescu a declarat că „orice om este supus și erorilor”, conform Mediafax.
„Dumneavoastră întotdeauna puneţi întrebări şi puneţi întrebări şi când omul este cu gândul în altă parte sau când nu este cu gândul în altă parte. De multe ori până îţi revii, eu nu cred că mă puteţi acuza că nu ştiu să vorbesc sau că sunt din categoria celor care nu au învăţat la şcoală. Am învăţat şi am avut profesori foarte buni la limba română. Dar orice om este supus şi erorilor”.
Ecaterina Andronescu, ministrul Educației
În urmă cu cinci zile, Ecaterina Andronescu a vorbit despre realizările judeţului „Alexandria”, după ce a a încurcat numele județului Teleorman cu cel al municipiului Alexandria.
Foto: Facebook.com & captură video Youtube
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro