Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Reacția lui Dragoș Pătraru, după audierea Doinei Gradea de azi: „Nu dă doi bani pe interesul public”

De Petre Dobrescu, . Ultimul update Marți, 08 mai 2018, 22:31

Multă lumea a așteptat reacția lui Dragoș Pătraru, după audierea Doinei Gradea în Comisia de cultură a Camerei Deputaților de marți, 8 mai, în care a explicat, printre altele de ce a numit un reporter ”cap de porc”. ”E o uzanță a colegilor din media de a-și atribui porecle, și eu am”, a spus șefa SRTV, după ce a citit o declarație în fața reprezentanților Puterii.

Ad placeholder

Opoziția, care cere deja demisia Doinei Gradea, a decis să părăsească lucrările, după ce PSD a votat ca Doina Gradea să fie audiată fără a i se adresa întrebări.

Tot astăzi, Dragoș Pătraru – care va fi audiat săptămâna viitoare în Parlament – a reacționat pe pagina sa de Facebook, prin două mesaje:

„Uau! Practic, ce se întâmplă acum în Comisia de Cultură este mult mai grav pentru democrație decât comportamentul doamnei Doina Gradea față de angajații SRTV. Incredibil!
S-a votat, la propunerea Dianei Tușa, de la PSD, cu 8 voturi pentru, 4 împotrivă și o abținere, ca doamna Gradea să spună ce are de spus și apoi să plece, FĂRĂ să i se poată adresa întrebări. Nici Coldea n-a reușit asta, fabulos! Eu refuz să cred că așa ceva se întâmplă. Cum am spus și în emisiune, Ceaușescu ar fi invidios, fete și băieți! Reacția lui Dragoș Pătraru, după audierea Doinei Gradea de azi: "Nu dă doi bani pe interesul public":)
Acum, merg la Comisia de Etică din TVR. Sper că aici nu se dorește punerea batistei pe țambal” – a scris el, inițial, după care a revenit, ajutat și de imaginile surprinse de colega noastră Valentina Postelnicu.

„Azi, PSD și Doina Gradea au confirmat de fapt că nu dau doi bani pe interesul public. Și că misiunile trasate de partid doamnei Cap de înger au fost clare: controlul total al știrilor TVR și scoaterea din grilă a emisiunilor care nu vor să fie “mai soft”. Reacția lui Dragoș Pătraru, după audierea Doinei Gradea de azi: "Nu dă doi bani pe interesul public";)
Și credeați că până acum ne-am distrat? Stați să vedeți de acum încolo”, a scris același Dragoș Pătraru.

Dragoș Pătraru chiar a fost amenințat de TVR cu închiderea emisiunii “Starea Nației”… “dacă mai vorbim ceva prostii”, a susținut el.

Doar că Dragoș Pătraru a amenințat chiar el cu plecarea de la TVR, dacă „lucrurile nu se vor schimba”!

Revenind la audierea președintelui director general al SRTV, aceasta s-a referit în Comisie la scandalul în care a fost implicată, prin publicarea de către Dragoș Pătraru a unor stenograme, în care vorbește despre reporterii din televiziunea publică.

”Declarația mea este următoarea: în șapte luni, de câte am fost numită director general interimar și apoi președinte al SRTV, am fost permanent criticată de anumiți oameni din media, fără drept de apel și fără un motiv concret. Am fost jignită continuu, profesional, de aceiași oameni (…) Toate acestea în numele dreptății, a libertății  de exprimare, a dreptului de a critica. (…) Dacă eu, ca orice om, comentez în discuții private, așa cum toți colegii din media o fac, sunt blamată total, crucificată și nimeni nu se întreabă cum e posibil să mai fim ascultați, înregistrați nelegal, la aproape 30 de ani de la Revoluție”, a spus Doina Gradea.

“Înregistrările care au stat la baza montajului înregistrat și prezentat de domnul Dragoș Pătraru pe blogul personal, lipsindu-mă astfel de posibilitatea legală de a solicita un drept la replică, sunt fapte care pot conduce la ideea săvârșirii de violare a vieții private”, a mai spus ea.

Doina Gradea a mai arătat că, referitor la discuția privată pe care a avut-o, înregistrată nelegal de Dragoș Pătraru, referirea mai puțin academică pe care a făcut-o la adresa unei colege, pentru care și-a cerut scuze și își cere scuze încă o dată, este ”o uzanță a colegilor din media de a-și atribui diverse porecle”.

Ad placeholder
Ai răcit de curând? Sistemul tău imunitar ar putea fi mai eficient împotriva COVID-19. Ce arată studiile
Recomandări
Ai răcit de curând? Sistemul tău imunitar ar putea fi mai eficient împotriva COVID-19. Ce arată studiile
 

”Și eu am o poreclă, e posibil să am mai multe. Îmi cer scuze public încă o dată față de această colegă. Nu am vrut să îi lezez imaginea, fiind o discuție absolut privată”, a explicat ea.

Potrivit președintelui director general al SRTV, ”analiza efectuată în ultima perioadă cu privire la activitatea domnului Pătraru, atât pe blog, cât și în cadrul emisiunilor produse și difuzate de TVR, că dumnealui încalcă în mod flagrant, și constat un număr foarte mare de obligații asumate prin contractul încheiat cu SRTV”.

”Am mai constatat că niciuna din susținerile domnului Pătraru, cu privire la o presupusă cenzură sau măsuri opresive dispuse împotriva angajaților TVR, nu au nicio bază factuală reală, neexistând nicio astfel de măsură disciplinară sau de alt fel dispusă de mine. Faptul că îi spun să facă de sărbători emisiuni mai soft, nu înseamnă imixtiune în politica editorială, atâta timp cât nu o fac în cadru formal, ci era pur și simplu doar o părere, în cadrul unei discuții private, chiar pe un ton glumeț de ambele părți”, a spus ea.

Şefa TVR, Doina Gradea, a fost audiată astăzi, în Comisia de cultură a Camerei Deputaţilor, în urma înregistrărilor prezentate de Dragoş Pătraru, în care aceasta jigneşte un jurnalist al postului public de televiziune numindu-l ”cap de porc”.Citește și: Bătrânii vor fi îngrijiți la domiciliu de asistenți sociali. Beneficiari vor fi peste 300.000 de vârstnici dependenți 

Ad placeholder
Ad placeholder
Ad placeholder
Ad placeholder
Ad placeholder
„I-am dat un picior în gură de nu știa cine l-a lovit” » Cine e omul care a îndrăznit să-l pedepsească pe favoritul familiei Ceaușescu. Ce a urmat
PARTENERI - GSP.RO
„I-am dat un picior în gură de nu știa cine l-a lovit” » Cine e omul care a îndrăznit să-l pedepsească pe favoritul familiei Ceaușescu. Ce a urmat
Cine a apărut la mormântul lui Emi Pian. Oamenilor nu le-a venit să creadă ce văd
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Cine a apărut la mormântul lui Emi Pian. Oamenilor nu le-a venit să creadă ce văd
Horoscop 10 august 2020. Peștii fac cheltuieli mari, din impuls sau în urma unor decizii legate de bani
HOROSCOP
Horoscop 10 august 2020. Peștii fac cheltuieli mari, din impuls sau în urma unor decizii legate de bani
RECOMANDĂRI
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close