Mergi direct la conținut »
Referendumul privind Justiţia va fi pus în aplicare printr-o lege, anunţă Viorica Dăncilă
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Referendumul privind Justiţia va fi pus în aplicare printr-o lege, anunţă Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, joi, la începutul şedinţei de Guvern, că urmează discuţii în PSD şi în coaliţie pentru a găsi modalităţi de aplicare a referendumului privind justiţia, aprobat de români duminică. Ea spune că înclină către varianta unei legi adoptate în Parlament.

De Ștefan Pană,

„Vom avea o discuţie în forurile statutare, vom avea o discuţie cu partenerii de la ALDE în urma căreia vom lua o decizie care să reflecte voinţa cetăţenilor exprimată la referendum. În opinia mea, soluţia o reprezintă o modificare legislativă dezbătută şi adoptată în Parlamentul României”, a spus Dăncilă.

Premierul nu a avansat însă un termen pentru adoptarea acestei legi, şi nici nu a precizat când vor începe discuţiile în PSD şi cu ALDE.

„Îmi voi duce mandatul mai departe”

Viorica Dăncilă a precizat că, în urma alegerilor de duminică, nu intenţionează să demisioneze, deşi PSD a obţinut un scor foarte slab.

„Guvernul a fost învestit de Parlament în baza votului românilor, iar majoritatea parlamentară este în continuare solidă, fapt dovedit inclusiv de votul de alegere al preşedintelui Camerei Deputaţilor”, a spus ea.

Viorica Dăncilă a subliniat că „îşi va duce mandatul mai departe”. Ea a admis totuşi că este esenţială o legătură mai strânsă cu oamenii, iar decizile luate să fie mai aproape de aşteptările cetăţenilor.

Citeşte şi: Situaţie fără precedent în România. Traian Băsescu, suspectat că a colaborat cu fosta Securitate, ajunge în Parlamentul European. Legea nu îl împiedică

Close
Închide
  Close