20 Iul. 2016 11:29

Află dacă și cu câți bani a fost sponsorizat medicul tău de companiile farmaceutice!

Distribuie

Aproape 1.650 de medici și farmaciști au primit sponsorizări de la companiile care produc medicamente. Lista completă a cadrelor medicale ce au fost “ajutate” de aceste companii este publică, astfel că orice pacient poate vedea dacă medicul său a beneficiat de sponsorizări.

Nu mai puţin de 1.650 de medici au beneficiat de sponsorizări de la companiile producătoare de pastile, primind astfel sume ajung şi la câteva zeci de mii de euro. În schimbul acestor, medicii primesc excursii mai mult sau mai puțin exotice la conferințe pe sănătate. Aceste contracte, între medici şi companiile de medicamente, nasc însă suspiciuni asupra prescripțiilor medicilor oferite bolnavilor.  Altfel spus, există posibilitatea ca medicii să recomande pacienţilor anumite medicamente doar pentru că au “înţelegeri” cu firma producătoare.

UITE CÂȚI BANI A LUAT MEDICUL TĂU!

În cazul în care doriţi să aflaţi dacă un anumit medic beneficiază de astfel de sponsorizări, paşii pe care trebuie să îi urmaţi sunt foarte simpli. Pe site-ul datavizuri.blogspot.ro puteţi introduce numele medicului respectiv, în căsuţa din dreapta, iar în câteva secunde se va afişa numărul contractelor semnate de respectivul cadru medical, dar şi sumele obţinute din sponsorizări.

Click pe poză!

sposorizari medici

Ce medici au primit cele mai mari sume, din sponsorizări

Printre cei mai cunoscuţi medici care au beneficiat de sponsorizări îl întâlnim pe Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș”. Acesta a primit anul trecut 141.433 de lei de la șase companii de profil (Abbve, Atellas Pharma, Bristol-Myers Squibb, Gilead Science Europe Ltd, Johnson&Johnson, Merck Sharp Dohme și Pfeizer). La acestă sumă, tot în familia Streinu-Cercel au mai ajuns sponsorizări de 134.582 de lei, de la aceleași companii, primite însă de fiica sa, Anca Streinu-Cercel.

Dumitru Lupuliasa, Președinte al Colegiului Farmaciștilor, a fost “ajutat” cu 210.867 de lei de la 20 de firme de profil.

Dragoș Vinereanu, prorector la UMF „Carol Davila”, a primit 102.320 de lei de la șapte producători (Astrazeneca Pharma, Bayer, Boehringer Ingelheim, Gedeon Richter, Novartis Pharma Services). Irinel Popescu, unul dintre cei mai cunoscuți chirurgi, a declarat sponsorizări de doar 10.391 de lei de la Astellas Pharma și Sofmedica.

Dan Prelipceanu, probabil cel mai cunoscut psihiatru de la Spitalul “Obregia” din București a primit 18.168 de lei.

 

 

Loading...
Comentarii