Ascendentul zodiacal este, din punct de vedere strict astrologic, una dintre cele 12 constelații ale zodiacului care se afla la răsărit în momentul nașterii tale. Pentru a afla care este ascendentul tău, este suficient să cauți pe internet un calculator gratuit pentru astrograme și să introduci data nașterii. 

Pentru calcularea ascendentului zodiacal este foarte importantă ziua nașterii și ora. De la linia ascendentului se calculează Casa I a horoscopului natal, ea fiind Casa corespunzătoare cu propriul ego, cu temperamentul, personalitatea și comportamentul tău în societate. De asemenea, ascendentul este definitoriu și pentru modul în care reacționezi și controlezi momentele majore din viață care te definesc. Află care este ascendentul tău și citește mai jos să vezi ce spune despre tine!

Ascendentul în Berbec

În zodia Berbecului, ascendentul înseamnă curaj, îndrăzneală, optimism, energie și acțiune. 

Persoanele născute sub influenţa Ascendentului din Berbec sunt foarte îndrăzneţe şi tenace. Ştiu să lupte pentru interesele lor şi să treacă peste voinţa persoanelor dragi, dar nu sunt agresive. Nu le place să facă planuri. Sunt oameni de acţiune care iau decizii pe moment. Pentru ei, sunt mult mai importante dorințe de moment și satisfacerea unor plăceri imediate. De aceea, mulți dintre ei nu sunt capabili să mențină relații de dragoste pe timp îndelungat și vor avea de suferit în a doua parte a vieții.

EXCLUSIV. PNRR-ul avansează în ritm de melc. Zeci de restanțe ale Guvernului Ciolacu. România riscă să piardă miliarde de euro
Recomandări
EXCLUSIV. PNRR-ul avansează în ritm de melc. Zeci de restanțe ale Guvernului Ciolacu. România riscă să piardă miliarde de euro

Ascendentul în Taur

În zodia Tarului, ascendentul înseamnă stabilitate, echilibru, perseverență, hărnicie, dar și încăpățânare. 

Nativii cu Ascendentul în Taur sunt cumpătaţi şi capabili de multe lucruri mari, pot deţine controlul în tot ceea ce fac şi sunt loiali celor dragi. Au prezenţă de spirit, iar prin natura zodiei lor sunt rezistenţi în condiţii grele. Totuşi, înainte de a încerca ceva nou, îşi iau multe măsuri de precauţie și nu se urnesc din loc decât dacă știu că au ceva de câștigat. Tendința lor de a profita de oricine și orice le va provoca de multe ori neplăceri și vor fi momente în viață în care vor pierde oameni de valoare.  

Ascendentul în Gemeni

În zodia Gemeni, ascendentul înseamnă abilitate, energie, optimism, diplomație și o mare capacitate de adaptare. 

Cei născuţi sub influenţa Ascendentului din Gemeni percep lumea ca pe un univers ce trebuie descoperit şi sunt curioşi în privinţa a tot ce îi înconjoară. Le place să îi descoasă pe cei apropiaţi şi intimidează persoanele mai sensibile. Într-o relaţie de dragoste, au mare nevoie de libertate, oferă pasiune și sunt statornici, dar vor ca lucrurile să se petreacă numai după planurile lor. Pe de altă parte, ascendentul zodiacal în Gemeni înseamnă și o mare pasiune pentru călătorii. 

România, între țările care vor pierde zile de vreme confortabilă în următorii ani. Balcanii, zona cea mai afectată din Europa de schimbările climatice
Recomandări
România, între țările care vor pierde zile de vreme confortabilă în următorii ani. Balcanii, zona cea mai afectată din Europa de schimbările climatice

Ascendentul în Rac

În zodia Racului, ascendentul înseamnă o sensibilitate aparte, intuiție, creativitate, nevoia de afecțiune și siguranță.  

Persoanele născute sub influenţa Ascendentului din Rac sunt foarte tandre şi atente. Așa cum Racul este zodia familiștilor, și persoanele cu ascendentul în Rac au mare nevoie de afecțiunea și siguranța familiei. În cazul în care se simt ameninţate sau se află pe un teren necunoscut, primul instinct pe care îl au este să se protejeze şi nu să atace. Deseori pot părea naive, dar este o impresie falsă, deoarece ele își cunosc bine interesele și nu se lasă influențate de ceilalți. 

Ascendentul în Leu

În zodia Leului, ascendentul înseamnă dorință de putere, abilități deosebite, curaj, succes, dar și aroganță. 

Persoanele care au Ascendentul în Leu emană o energie deosebită care atrage atenţia celorlalţi. Sunt persoane ce acordă o mare importanţă felului în care arată şi captează atenţia datorită comportamentului lor deosebit. Uneori pot fi autoritari, dar apreciază corectitudinea şi sunt buni manageri. Le place să conducă, nu se lasă influențați de nimeni, dar cântăresc cu grijă ideile bune ale celorlalți. Sunt persoane cu o voință puternică și sunt înzestrate pentru succes. 

Ionela Maria Ciolan, cercetătoare în politica de securitate a UE: „Europa nu mai este sigură. Trebuie să ne pregătim pentru o eră de competiție geopolitică acerbă”
Recomandări
Ionela Maria Ciolan, cercetătoare în politica de securitate a UE: „Europa nu mai este sigură. Trebuie să ne pregătim pentru o eră de competiție geopolitică acerbă”

Ascendentul în Fecioară

În zodia Fecioarei, ascendentul înseamnă conștiinciozitate, stabilitate, prudență, dar și multe idei fixe.

Nativii născuţi sub influenţa Ascendentului din Fecioară sunt inteligenţi şi uşor timizi. Sunt persoane rezervate, care analizează cu atenţie lucrurile care se petrec în jurul lor. Multe dintre ele acordă o importanţă majoră confortului psihic și nu își complică viața decât dacă au foarte multe de câștigat. Ascendentul în Fecioară indică și o anumită obiectivitate și distanță față de cei din jur, nativii fiind mai puțin emotivi și bine calculați în orice ar face.

Ascendentul în Balanţă

În zodia Balanței, ascendentul înseamnă inteligență fină, diplomație, generozitate, capacitate de adaptare, dar și indecizie.

Persoanele născute cu Ascendentul în Balanţă sunt agreate de toată lumea, sunt sociabile, simpatice şi corecte. Dar în relaţiile intime, întâmpină tot felul de probleme pentru că pun lucrurile prea mult în balanţă și nu reușesc să fie ferme atunci când este necesar. Ascendentul în Balanță arată că nativii au o mare capacitate de adaptare, pot trece de la o situație materială înfloritoare la una precară pentru a se redresa apoi destul de repede.  

Ascendentul în Scorpion

În zodia Scorpionului, ascendentul înseamnă putere interioară, determinare, siguranță de sine, dar și o înclinație către păstrarea secretelor.  

Cei născuţi cu Ascendentul în Scorpion impun, de regulă, respect şi chiar teamă, în unele cazuri. Pe astfel de nativi ori îi iubeşti, ori îi urăşti. Par foarte determinaţi şi puternici, dar mulți dintre ei se simt derutaţi când constată ce efect au asupra celorlalţi. Pe de altă parte, ascendentul în Scorpion presupune o intuiție foarte bună, dublată de o inteligență vie bine camuflată de un soi de indiferență înșelătoare. Persoanele respective sunt mai reci, mai puțin afectuoase, dar oferă seriozitate și își țin promisiunile făcute. 

Ascendentul în Săgetător

În zodia Săgetorului, ascendentul înseamnă o mare nevoie de libertate și de acțiune, o judecată limpede și nevoia de a descoperi mereu lucruri noi.

Nativii cu Ascendent în Săgetător sunt caracterizaţi de dorinţa de aventură, de intenţia de a experimenta tot felul de lucruri noi. În acelaşi timp sunt persoane care se macină mult, dar le place să îşi facă planuri măreţe. Nu încearcă niciodată să pară altfel decât sunt. Persoanele cu acest ascendent sunt destul de directe și pot deranja multă lume cu atitudinea lor deschisă. Nu sunt genul care să menajeze sensibilitățile altora și nici nu au nevoie de susținere emoțională. 

Ascendentul în Capricorn

În zodia Capricornului, ascendentul înseamnă seriozitate, organizare, tradiție, principii solide, dar și idei retrograde sau un comportament ostil. 

Cei născuţi cu Ascendentul în Capricorn sunt persoane conştiincioase, care se implică mult în ceea ce fac. Vor să fie percepuţi ca oameni de succes şi, de cele mai multe ori, le şi reuşeşte. În acelaşi timp sunt persoane foarte ataşate de familie. Pentru ei contează foarte mult imaginea pe care o au în societate, imaginea unei familii fericite și prospere. Muncesc foarte mult pentru a avea o situație materială bună și nu renunță când dau de greu, dar nu fac sacrificii inutile. 

Ascendentul în Vărsător

În zodia Vărsătorului, ascendentul înseamnă originalitate, creativitate, independență, pasiuni variate, dar și un soi de libertinaj.  

Nativii născuţi cu Ascendentul în Vărsător adoră să surprindă, să şocheze şi pot lega cu uşurinţă prietenii. Sunt deschişi la idei noi, dar uneori pot fi şi foarte încăpăţânaţi. Într-o relaţie, este bine ca „jumătatea” să fie o persoană hotărâtă și să le țină în frâu pornirile rebele și tentația de a risca inutil pentru lucruri trecătoare. Sunt persoane sociabile, dar nu oferă mare lucru celor din jur și nici nu sunt atașați de familie. Dacă le merge lor bine, este tot ce contează!

Ascendentul în Peşti

În zodia Pești, ascendentul înseamnă sensibilitate, intuiție, empatie, generozitate, dar și abilitatea născută de a evita responsabilitățile și provocările vieții. 

Nativii cu Ascendentul în Peşti sunt pacifişti şi atrăgători. În acelaşi timp, au un caracter foarte schimbător, de tip cameleonic. Preferă să nu îşi facă planuri pentru mâine, poate nici chiar pentru azi. Le place să trăiască viaţa în prezent și nu își asumă responsabilități prea mari. Ei își construiesc relații cât mai bune cu persoane care îi pot ajuta la nevoie. Sunt atașați de familie, dar în sensul că mereu vor avea nevoie de sprijinul material și emoțional al părinților sau al soților lor.

Citește horoscop zilnic pe Libertatea și află cum îți va merge în fiecare zi.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Alimentul care e la mare căutare înainte de Paște. Numărul comenzilor a explodat în România
FANATIK.RO
Alimentul care e la mare căutare înainte de Paște. Numărul comenzilor a explodat în România
Gestul disperat făcut de Oana Lis! Nu mai face față cheltuielilor și a luat decizia radicală
Viva.ro
Gestul disperat făcut de Oana Lis! Nu mai face față cheltuielilor și a luat decizia radicală
Sora lui Mircea Badea: „Nu mai e de trăit în Italia”. Naty Badea și anunțul care a surprins pe toată lumea. Ea și fiica ei locuiesc acolo de 3 ani
Libertateapentrufemei.ro
Sora lui Mircea Badea: „Nu mai e de trăit în Italia”. Naty Badea și anunțul care a surprins pe toată lumea. Ea și fiica ei locuiesc acolo de 3 ani
Ionuț Cercel, prima reacție după ce campioana Inter Milano a sărbătorit titlul din Italia pe melodia sa „Made in Romania”: „O mare bucurie în suflet”
GSP.RO
Ionuț Cercel, prima reacție după ce campioana Inter Milano a sărbătorit titlul din Italia pe melodia sa „Made in Romania”: „O mare bucurie în suflet”
Planta plină de vitamine pe care românii evită să o consume din cauza aspectului ei. E bună pentru cei cu diabet sau probleme de digestie
FANATIK.RO
Planta plină de vitamine pe care românii evită să o consume din cauza aspectului ei. E bună pentru cei cu diabet sau probleme de digestie
Un șofer și-a verificat TIR-ul înainte de a ieși din țară prin Timiș. Ce a văzut l-a făcut să sune la 112
Știrileprotv.ro
Un șofer și-a verificat TIR-ul înainte de a ieși din țară prin Timiș. Ce a văzut l-a făcut să sune la 112
Celine Dion zguduie internetul cu o ședință foto la care nimeni nu se aștepta! Cum a pozat la 56 de ani, după ce a fost diagnosticată cu o boală incurabilă
Unica.ro
Celine Dion zguduie internetul cu o ședință foto la care nimeni nu se aștepta! Cum a pozat la 56 de ani, după ce a fost diagnosticată cu o boală incurabilă
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Orangesport.ro
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Atac cu cuţitul la întâmplare, în Centrul Vechi al Capitalei. O femeie a fost tăiată pe stradă; abia ieşise dintr-un magazin
Observatornews.ro
Atac cu cuţitul la întâmplare, în Centrul Vechi al Capitalei. O femeie a fost tăiată pe stradă; abia ieşise dintr-un magazin
Horoscop 24 aprilie 2024. Berbecii suferă astăzi de o lentoare neobișnuită, care îi poate scoate din sărite, la un moment dat
HOROSCOP
Horoscop 24 aprilie 2024. Berbecii suferă astăzi de o lentoare neobișnuită, care îi poate scoate din sărite, la un moment dat

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI