Zodia Berbec este guvernată de elementul primordial al Focului și intră în opoziţie cu zodiile de Apă (Peşti, Rac, Scorpion). Ea este totodată o zodie masculină prin excelenţă și o zodie cardinală, orientată către Răsărit, acolo unde răsare Soarele care aduce primăvara și lumina.

Berbecul este deschis, extrovertit, se concentrează asupra acţiunii şi mentalului, se orientează spre lumină, transparenţă, noţiuni clare, fără urmă de echivoc. Verbul care îi caracterizează pe Berbeci este „a fi”, iar discursul lor este concentrat pe cuvintele: eu sunt!

Ce semnifică perioada zodiei Berbec

Zodia Berbec începe cu echinocțiul de primăvară, pe data de 20 martie și se încheie pe 20 aprilie.

Este prima zodie de primăvară, zodia care anunță începutul unui ciclu nou al naturii, o zodie solară și plină de lumină. Orientarea acestei zodii este către est sau către răsăritul Soarelui.

Personalitatea Berbecului și caracteristici speciale

Primul semn al zodiacului este simbolizat printr-un animal puternic şi curajos, iar acest lucru nu este deloc întâmplător. Berbecul este un simbolul străvechi al primăverii şi al unui nou început.

Cei născuţi sub semnul Berbecului privesc mereu înainte şi niciodată înapoi. Sunt oameni de acţiune, instinctivi şi mereu tineri. Sunt energici şi au sufletul plin de bucuria de a trăi. Dar pot fi şi intoleranţi, impulsivi şi foarte sensibili. Sunt copiii teribili ai zodiacului, în continuă căutare a identităţii sufleteşti. Berbecii au sufletul tânăr și refuză să se maturizeze și mai ales să îmbătrânească.

Românul Victor Dorobanțiu, lăudat în Vanity Fair pentru rolul din serialul Wednesday. Cum a devenit „mâna” din producția Netflix, filmată în România – VIDEO
Recomandări
Românul Victor Dorobanțiu, lăudat în Vanity Fair pentru rolul din serialul Wednesday. Cum a devenit „mâna” din producția Netflix, filmată în România – VIDEO

Femeia Berbec

Nativa din zodia Berbec, zodie de Foc, este o femeie deschisă, extrovertită, pasională, dinamică, dar și agitată, obositoare uneori. Este genul de femeie care se implică în tot felul de activități și proiecte noi, ca să nu se plictisească. Este înzestrată cu o forţă de convingere deosebită, este foarte inteligentă şi plină de energie.

Femeia Berbec poate fi o companie plăcută, cu care nu rişti niciodată să te plictiseşti, este genul de femeie pe care o admiri, chiar dacă te agasează uneori atitudinea ei uşor arogantă. Dacă este direct interesată de munca pe care o face şi ştie că are de câştigat, ea va fi orientată către carieră și va căuta să se afirme în orice domeniu. Însă, de cele mai multe ori, eforturile și inițiativele ei sunt lipsite de profunzimea unui efort susținut, astfel că multe proiecte începute se pot termina înainte de a ajunge la obiectivul major.

Bărbatul Berbec

Nativul Berbec este un om de acţiune, dar cu un temperament iute, greu de controlat în unele momente. Este plin de forţă şi virilitate, nu se dă înapoi din fața niciunui obstacol și își asumă riscuri de cele mai multe ori prea mari pentru forțele lui.

Ceea ce este de apreciat la bărbatul Berbec este curajul lui, sinceritatea, franchețea, rațiunea și abilitățile lui practice. Dar are și multe defecte între care egoismul, natura instinctivă, brutalitatea, caracterul recalcitrant. Nerăbdarea este un defect greu de tolerat la zodia Berbec, deoarece greşeşte adesea când se grăbeşte şi mai strică şi planurile altora.

„De la armata rusă pentru oamenii din Mariupol.” Imagini din satelit arată noile acțiuni ale forțelor ruse
Recomandări
„De la armata rusă pentru oamenii din Mariupol.” Imagini din satelit arată noile acțiuni ale forțelor ruse

Mulţi se plâng de egoismul Berbecului, dar dacă ştii cum să îi vorbeşti, poate fi un prieten adevărat şi dezinteresat. Are destul de multe calităţi care îl fac apreciat de femei. Este îndemânatic, gospodar şi nu aşteaptă niciodată să facă alţii treaba în locul lui. Dacă nu cheltuie exagerat, el este în stare să adune o avere frumuşică. De obicei, are succes în afaceri.

Copiii născuți în zodia Berbec

Micuții din zodia Berbecului sunt plini de energie, sunt veseli și captează atenția tuturor, fără să vrea. De mici râd cu gura până la urechi, se amuză din orice și sunt destul de zgomotoși. În colectivitate, caută compania copiilor de vârsta lor, le place să își facă prieteni și să se joace în aer liber.

Copiii din zodia Berbec sunt neliniștiți, curioși, agili și foarte activi. Sunt atrași de locurile interzise, sunt inteligenți și speculativi și vor căuta să ocolească regulile părinților prin orice mijloace. Ei sunt înzestrați cu o energie și o curiozitate care trebuie canalizate pe drumul cel bun de la vârste fragede, altfel se vor confrunta cu probleme și la școală, și în societate.

Copiii Berbec sunt adesea admirați pentru caracterul lor deschis și pentru faptul că sunt foarte prietenoși. Chiar dacă se mai supără și se enervează, le trece foarte repede, nu sunt ranchiunoși și nici răzbunători. La școală, trebuie stimulați cu activități diverse și sport, deoarece se pot plictisi cu materiile teoretice și pot avea rezultate slabe.

Jurnalism de propagandă la relansarea TVR Cultural. Cum a arătat interviul-pictorial cu ministrul culturii, Lucian Romașcanu
Recomandări
Jurnalism de propagandă la relansarea TVR Cultural. Cum a arătat interviul-pictorial cu ministrul culturii, Lucian Romașcanu

Compatibilitatea cu alte zodii

Compatibilitatea Berbec – Berbec

Există o mare atracţie între ei, dar numai fizică. Dacă ajung să se căsătorească, vor fi destul de nefericiţi. Amândoi sunt prea egoişti şi prea mândri ca să poată coopera.

Compatibilitatea Berbec – Taur

La început, pare relaţia ideală. Dar Taurul calm şi moderat nu se împacă cu Berbecul impulsiv şi amator de distracţii. Cei doi nu pot avea aceleaşi scopuri şi idealuri în viaţă.

Compatibilitatea Berbec -Gemeni

Au nevoie de multă răbdare ca să rămână împreună. Berbecul este atras de Geamănul sclipitor şi aventuros, dar relaţia lor va fi superficială.

Compatibilitatea Berbec – Rac

Racii sunt mult prea sensibili şi emotivi pentru Berbeci. După un anumit timp, Berbecul se va plictisti de viaţa de familie, liniştită şi calmă a Racului.

Compatibilitatea Berbec – Leu

Este una dintre cele mai frumoase relații de dragoste, plină de pasiune și aventuri în doi. Cei doi nativi, Leu si Berbec, vor avea o căsnicie dinamică, nu se vor plictisi niciodată și se vor adora tot timpul vieții.

Compatibilitatea Berbec – Fecioară

Nativul din Fecioară este calculat şi cerebral şi nu se va împăca uşor cu firea aventuroasă a Berbecului. Dacă nu au puncte comune, nu pot fi nici măcar prieteni.

Compatibilitatea Berbec – Balanţă

În roata zodiacului, cei doi se află pe poziţii opuse. La fel vor fi şi în viaţă, mai ales dacă Balanţa va încerca să domine Berbecul. Nu va avea nici o şansă.

Compatibilitatea Berbec – Scorpion

Este una din cele mai nefericite relaţii de dragoste. Ca si Scorpionii, Berbecii adoră puterea şi pot realiza lucruri deosebite împreună, dar numai ca parteneri de afaceri sau colegi.

Compatibilitatea Berbec – Săgetător

Amândoi sunt inteligenţi şi creativi şi se vor completa cu uşurinţă. Relația cu un Sagetator începe cu dragoste la prima vedere și continuă cu o pasiune rar întâlnită.

Compatibilitatea Berbec – Capricorn

Sunt atraşi unul de celălalt, dar Berbecul va fi curând dezamăgit de firea lentă şi pesimistă a Capricornului. O căsnicie între cei doi va ajunge curând la divorţ.

Compatibilitatea Berbec – Vărsător

Independentul Vărsător nu va permite niciodată Berbecului să pătrundă în viaţa lui intimă, să îi afle secretele şi dorinţele ascunse.

Compatibilitatea Berbec – Peşti

Ar putea fi o relaţie de lungă durată, dacă nativul din Peşti îl va lăsa pe Berbec să preia conducerea. Nevoia de romantism a nativului din Peşti nu va fi, însă, înţeleasă de Berbec.

Dragostea și zodia Berbec

Relațiile intime nu sunt punctul forte al nativilor din zodia Berbec. Deși sunt capabili de sentimente fierbinți, Berbecii se îndrăgostesc la prima vedere și transformă dragostea într-un joc în care ei trebuie să fie primii. Le place să cucerească, le place să fie admirați, adorați, iubiți, dar nu se implică profund, decât la început. Sentimentele lor nu sunt de durată, chiar dacă sunt sinceri atunci când spun că iubesc din toată inima.

Berbecii se plictisesc într-o relație cu probleme de tot felul, cu probleme financiare și necazuri de familie. Nu suportă nici partenerii posesivi, geloși, invidioși. Ei au nevoie de libertate și, dacă sunt îngrădiți, preferă să pună punct și să caute alte aventuri. Cât timp sunt tineri, atrăgători și plini de surprize, sunt amanți plini de foc, sunt iubiți generoși, dar trebuie să știi cum să le păstrezi interesul mereu viu.

Vezi ce compatibilitati între zodii sunt pentru semnul tău!

Meserii potrivite pentru nativii Berbec

Femeia Berbec este o fire voluntară și bătăioasă. Ea iese în evidență prin statura ei elegantă și impunătoare, chiar dacă nu este o femeie frumoasă. Din adolescență, va căuta să fie pe primul loc la școală, la facultate, în carieră. Nu se mulțumește cu locul doi niciodată. Va învăța și va face orice pentru a urca în carieră. Femeia Berbec poate fi un excelent jurnalist, medic, jurist, avocat sau inginer.

Bărbatul Berbec este îndemânatic, are abilități practice, este pasionat de științele exacte, de matematică, mașini, motoare, inginerie. Poate fi un bun inginer, un bun tehnician sau un arhitect foarte bun. Caracterul lui bătăios se potrivește foarte bine cu meseria de avocat sau de procuror. De asemenea, i se potrivește cariera militară, aviația sau poliția, dar și o carieră sportivă unde poate câștiga un renume internațional.

Sănătatea și zodia Berbecului

Din punct de vedere anatomic, această zodie guvernează capul, faţa, creierul, ochii şi dantura.

Datorită lui Marte, astrul care guvernează zodia Berbec, nativii acestui semn sunt energici, rezistenți, au un tonus bun, indiferent de vreme, au o imunitate foarte bună și se plâng rareori de probleme de sănătate. Cu toate acestea, sunt predispuși accidentelor, mai ales în copilărie și în tinerețe când sunt imprudenți și dacă practică sporturi brutale.

Predispoziție către boli care se manifestă în zona capului: afecțiuni ale urechii, nasului și căilor respiratorii, viroze, gripe, otite, dureri de cap, migrene, probleme cu tensiunea, furuncule sau acnee purulentă.

Citește mai multe despre fiecare zodie și compatibilitățile ei

Vezi tot ce spune Horoscop Berbec despre această zodie – zi de zi!

Citește horoscop zilnic pe Libertatea si horoscop saptamanal Urania.

Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Șocant ce-i spunea Gigi Becali Anamariei Prodan, despre Reghecampf. Impresara nu s-a mai abținut și a spus tot: "Nu voiam să cred așa ceva"
GSP.RO
Șocant ce-i spunea Gigi Becali Anamariei Prodan, despre Reghecampf. Impresara nu s-a mai abținut și a spus tot: "Nu voiam să cred așa ceva"
Imagini BOMBĂ! Kate Middleton, SĂRUTATĂ de un bărbat celebru. Pozele au apărut imediat în presă
Playtech.ro
Imagini BOMBĂ! Kate Middleton, SĂRUTATĂ de un bărbat celebru. Pozele au apărut imediat în presă
Oxi rupe tăcerea despre Antena 1 și Chefi la Cuțite! Imaginile din finală, care nu s-au difuzat la TV: 'Am rămas mască! La montaj...'
Viva.ro
Oxi rupe tăcerea despre Antena 1 și Chefi la Cuțite! Imaginile din finală, care nu s-au difuzat la TV: 'Am rămas mască! La montaj...'
Coincidenţă stranie într-o familie de preoţi din Suceava: Tată şi fiu au avut parte de aceeaşi moarte, la 25 de ani distanţă
Observatornews.ro
Coincidenţă stranie într-o familie de preoţi din Suceava: Tată şi fiu au avut parte de aceeaşi moarte, la 25 de ani distanţă
Ce riscă persoana care a aruncat în Crișul Repede un piranha cu burtă roșie. „Este o specie într-adevăr periculoasă”
Știrileprotv.ro
Ce riscă persoana care a aruncat în Crișul Repede un piranha cu burtă roșie. „Este o specie într-adevăr periculoasă”
Panică totală după ce doi părinți au montat o cameră de supraveghere în camera bebelușului. Descoperirea i-a îngrozit
FANATIK.RO
Panică totală după ce doi părinți au montat o cameră de supraveghere în camera bebelușului. Descoperirea i-a îngrozit
Îndrăgita prezentatoare TV a fost agresată sexual în scara blocului! Atacatorul i-a pus cuţitul la gât. Primele informaţii
Orangesport.ro
Îndrăgita prezentatoare TV a fost agresată sexual în scara blocului! Atacatorul i-a pus cuţitul la gât. Primele informaţii
Horoscop 3 decembrie 2022. Fecioarele au nevoie de un refugiu potrivit pentru a se ține departe de agitația zilei de astăzi
HOROSCOP
Horoscop 3 decembrie 2022. Fecioarele au nevoie de un refugiu potrivit pentru a se ține departe de agitația zilei de astăzi
Povestea unui ofițer care s-a întors pe mare la doar două luni după operația care l-a salvat de cancer
PUBLICITATE
Povestea unui ofițer care s-a întors pe mare la doar două luni după operația care l-a salvat de cancer