O vacanță la munte este alegerea ideală indiferent de sezon, deoarece aici găsești cele mai frumoase obiective turistice din România. Îți spunem câteva dintre cele mai frumoase locuri de vizitat la munte unde poți merge împreună cu familia în vacanță la noi în țară.

Destinații de vacanță la munte în România

Locuri de vizitat la munte

Stațiunea Straja

O vacanță la munte poate fi perfectă în stațiunea Straja din Județul Hunedoara. Locul este deja renumit pentru obiectivele turistice precum Crucea Eroilor și Schitul Straja, dar și pentru sutele de pensiuni și case de vacanțe pregătite corespunzător să-și primească oaspeții.

Stațiunea Straja

Salina Turda

Una dintre cele mai frumoase și spectaculoase saline din România este și Salina Turda din Cluj. Locul poate fi explorat în totalitate, mai ales că Salina este deschisă în fiecare zi și are o mulțime de locuri subterane ce pot fi vizitate.

Printre cele mai faimoase pavilioane de aici sunt: Mina Iosif – sala ecourilor, Mina Terezia și Sala Puțului de extracție. Salina Turda are și un bazin de înot, un centru SPA și un centru de tratament care să-ți asigure o vacanță perfectă.

Locuri de vizitat la munte – Salina Turda

Află care sunt cele mai frumoase locuri de vizitat în București

Locuri de vizitat la munte – Valea Doftanei

Una dintre destinațiile de vacanță la munte este și Valea Doftanei, zona pitorească situată în partea nordică a județului Prahova. Aici te poți bucura de peisaje de poveste pe cele mai deosebite trasee montane și poți face trasee cu bicicleta, dacă ești pasionat, deoarece există ruta Valea Doftanei Cornu Campina sau chiar un traseu de echitație până la Posada.

Descoperă curiozități interesante despre Munții Carpați

Băile Tușnad

Când te pregătești pentru o vacanță la munte, de pe listă nu trebuie să-ți lipsească destinația Băile Tușnad. Peisajele superbe îți vor asigura un sejur relaxant, dar și distractiv, deoarece poți face o mulțime de activități aici. În apropiere se află Lacul Sfânta Ana, singurul lac din Europa Centrală care este așezat într-un crater vulcanic și este păstrat intact.

Vezi și lista cu obiective turistice în Sibiu.

Locuri de vizitat la munte – Maramureș

O vacanță la munte care poate fi de neuitat datorită celor mai frumoase obiective turistice în Maramureș. Aici vei avea parte de plimbări cu Mocănița, singurul tren cu locomotivă cu abur din Europa, dar și de izvoare minerale cu ape feruginoase și peisaje de poveste.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Parcul Național Munții Măcinului

Zona este una dintre cele mai frumoase rezervații naturale din România, care se întinde pe mai mult de 10.000 de hectare. În munții Măcinului se găsesc stejari pufoși și stâncari, dar și păduri de gorun și peisaje unice de stepă cu aspect de gol alpin.

Izvorul de la Fântâna de Leac este unul dintre obiectivele turistice din zonă, la fel și traseul care urcă pe Piatra Râioasă, Șeaua Șerparu sau Vârful Cărămălău.

Peștera Urșilor

Este una dintre peșterile spectaculoase ale Parcului Național din Munții Apuseni unde poți observa frumusețile naturale create de natură de-a lungul milioanelor de ani. Este cea mai cunoscută peșteră din România, dar care a fost descoperită în mod întâmplător în anul 1975.

Locuri de vizitat la munte – Cascada Bigăr

Aflată pe Cheile Minișului, în Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, Cascada Bigăr este unică în lume și, în urma unui top al celor mai frumoase cascade din lume, realizat de presa internațională, The World Geography, a fost clasată pe primul loc.

Cascada Bigăr este acoperită de mușchi și este formată din apele cristaline ale izbucului Bigăr, un afluent al Minișului. Este una dintre cele mai vizitate cascade din România.

Parc Național Retezat

Se întinde pe o suprafață de 20.000 de hectare de rezervație naturală și cuprinde peste 1.200 de specii de plante, multe dintre acestea sunt chiar unice în lume.

Parcul Național Retezat are peste 20 de vârfuri cu înălțimi de peste 2.000 de metri, aproximativ 100 de lacuri, cu cel mai întins lac și adânc lac glaciar din țară, Lacul Bucura. Descoperă ce parcuri naționale și parcuri naturale sunt în România.

Rezervația Ceahlăul – Muntele Olimp

Face parte din lista cu rezervații naturale din România și este destinația ideală pentru iubitorii natură, drumeții și trasee montane. Este locul unde natura înflorește de la un an la altul, iar atracțiile turistice nu lipsesc deloc.

Aici vei putea descoperi cascada Duruitoarea, una dintre cele mai spectaculoase cascade din România, dar și deja celebri Codrii de aramă și Pădurea de Argint.

Cascada Cailor din Munții Rodnei

Este una dintre cele mai frumoase cascade din România ce se formează pe versantul nordic al Munților Rodnei, în apropiere de stațiunea turistică Borșa. Apa din cascada Cailor rezultă din topirea zăpezii și din ploi ce se adună într-un lac glaciar, iar de pe versantul abrupt al Rezervației Piatra Rea se formează în jos cascada în mai multe trepte de căderi succesive de 40 m, 20 m și din nou 40 m.

Accesul către cascada Cailor este facil, fie pe jos de la Borșa, fie cu telescaunul din stațiunea Borșa. De la capătul superior al telescaunului se poate ajunge la cascada Cailor în aproximativ 15 minute.

Castelul Peleș din Sinaia

Unul din cele mai cunoscute castele din România, fiind un punct de atracție turistice popular din stațiunea Sinaia, județul Prahova.

Construit între anii 1873 și 1914, castelul Peleș este un palat situat în Sinaia, clădire ce se află în proprietatea Familiei Regale din România. Prin valoarea sa istorică, Peleș este considerat unul dintre cele mai frumoase edificii de tip istoric din România.

Castelul are 160 de camere, mai multe intrări și scări interioare, sală de teatru, scenă cu 60 de locuri și lojă regal, iar turnul central are o înălțime de 66 de metri. Lângă castelul Peleș propriu zis, vei mai găsi în zonă încă două construcții mai mici: Pelișorul și Foișorul. Castelul Peleș a fost primul castel complet electrificat din Europa, datorită uzinei electrice proprii.

Castelul Peleș – obiectiv turistic Sinaia. Castele din România

Valea lui Stan

Este un traseu amenajat cu scări și cabluri considerat cel mai frumos canion din România. Traseul Valea lui Stan se face în circuit și durează aproximativ 4 ore, intrarea, cât și ieșirea din circuit este pe marginea drumului Transfăgărășan.

Canionul Șapte Scări

Un alt traseu amenajat cu scări, popular printre turiștii care ajung în județul Brașov. Este format din șapte serii trepte, cu înîlțimi între 2,5 și 15 metri. Accesul principal se face dinspre localitatea Timișu de Jos (Dâmbul Morii), de pe drumul național DN1.

Traseul este unul ușor, nu este nevoie de echipament special, ci doar de foarte multă atenție la urcarea treptelor.

Sanctuarul urşilor de la Zărneşti

Unul din cele mai populare locuri de vizitat în Brașov. Cea mai mare rezervație de urși bruni din lume este situată la jumătate de oră de mers cu mașina de orașul Brașov. Aici vei avea ocazia să vezi animalele într-un mediu sălbatic, dar sigur, și să te bucuri de un peisaj de neuitat.

Vezi şi unde poţi face rafting, bungee jumping şi unde te poţi da cu parapanta în România!

Citeşte şi despre cele mai frumoase lacuri şi cele mai frumoase chei din România, precum şi despre cabane montane la altitudine din România!

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Urmărește-ne pe Google News