Cascadele din România au fost de multe ori incluse în topuri internaționale, fapt ce le-a făcut cunoscute în întreaga lume datorită frumuseții aparte. Cuibărite în mijloc de natură, indiferent de dimensiunea sau de popularitatea lor, cascadele reușesc să ne aducă deconectarea de la stresul cotidian și să ne încarce de energie. Mai jos îți descriem cele mai frumoase cascade din România!

Cascada Bigăr – cascada inclusă în topul celor mai spectaculoase cascade din lume

Aflată pe Cheile Minișului, în Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, cascada Bigăr este unică în lume și, în urma unui top al celor mai frumoase cascade din lume, realizat de presa internațională, The World Geography, a fost clasată pe primul loc. Cascada Bigăr este acoperită de mușchi și este formată din apele cristaline ale izbucului Bigăr, un afluent al Minișului. Cascada Bigăr se află la jumătatea distanței dintre localitățile Anina și Bozovici, pe DN57B, la jumătatea distanței dintre Polul Nord și Ecuador. Din București până la cascada Bigăr sunt aproximativ 452 km, iar cascada se află la câțiva metri de șoseaua principală.

Citește mai multe detalii despre Cascada Bigăr!

Cascada Bigăr - obiectiv turistic din România
Cascada Bigăr – obiectiv turistic din România

Cascada Cailor – cea mai mare cascadă din România

„Prin noi înșine”, etapa pe bani. Membrii și simpatizanții PNL au contribuit cu 10,51 de milioane de lei la partid, statul a dat 74,91 de milioane de lei
Recomandări
„Prin noi înșine”, etapa pe bani. Membrii și simpatizanții PNL au contribuit cu 10,51 de milioane de lei la partid, statul a dat 74,91 de milioane de lei

Este una dintre cele mai frumoase cascade din România ce se formează pe versantul nordic al Munților Rodnei, în apropiere de stațiunea turistică Borșa. Apa din cascada Cailor rezultă din topirea zăpezii și din ploi ce se adună într-un lac glaciar, iar de pe versantul abrupt al Rezervației Piatra Rea se formează în jos cascada în mai multe trepte de căderi succesive de 40 m, 20 m și din nou 40 m. Accesul către cascada Cailor este facil, fie pe jos de la Borșa, fie cu telescaunul din stațiunea Borșa. De la capătul superior al telescaunului se poate ajunge la cascada Cailor în aproximativ 15 minute.

Cascade din RomâniaIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Cascada Urlătoarea – unul dintre cele mai cunoscute și căutate obiective turistice din România

Cascada Urlătoarea este formată din pârâul Urlătoarea, în apropiere de Bușteni, la o altitudine de 1.100 m, în apropierea traseului turistic spre Platoul Bucegi, pe Valea Jepilor. Drumul către cascada Urlătoare este considerat cel mai ușor traseu din Bucegi, iar în zonă se poate ajunge de pe Drumul Național 1, de la telecabina Bușteni. Un alt traseu care duce către cascada Urlătoare este cel de la Poiana Țapului, denumit și Drumul Regal, deoarece pe aici obișnuia să se plimbe regele Carol I și regina Maria. La 300 de metri mai sus de cascada Urlătoarea se găsesc și alte două cascade mai mici, Urlătoare Mare și Urlătoarea Mică.

Culisele planului privind retragerea lui Piedone. Negocieri la cuțite între PSD și partidul lui Dan Voiculescu
Recomandări
Culisele planului privind retragerea lui Piedone. Negocieri la cuțite între PSD și partidul lui Dan Voiculescu
Cascada Urlătoarea - obiectiv turistic din România
Cascada Urlătoarea – obiectiv turistic din România

Cascada Vălul Miresei – cascada minune din Apuseni

Cascada Răchițele, cunoscută și sub denumirea de cascada Vălul Miresei din Munții Apuseni, este situată pe Valea Stanciului, în apropierea localității Răchițele din comuna Mărăgău, Cluj. Căderea de apă de la cascada Vălul Miresei este de peste 30 de metri, iar pe timp de iarnă, peretele stâncos îngheață și drumul devine un loc excelent de escaladat pe gheață, pentru pasionați. Din Cluj ai de parcurs aproximativ 68 km până la cascadă, drumul trece prin Huedin, iar din sat mai sunt aproximativ 5, 5 km până la cascadă. Este cascada reprezentativă din Apuseni, se află la o altitudine de 1.000 de metri și două trepte ce totalizează o diferență de aproximativ 30 m.

Cascada Vălul Miresei - obiectiv turistic din România
Cascada Vălul Miresei – obiectiv turistic din România

Cascada Beușniței – succesiunea de cascade de pe râul Beu care formează cascadele Beușniței

Succesiunea de cascade a luat naștere prin acțiunea apei timp de milenii în substratul calcaros. Cascadele sunt situate în zona de protecție cu statut de rezervație naturală din Parcul Național Cheile Nerei- Beușnița, județul Caraș-Severin. Cascada Beușniței este un fenomen unic, un obiectiv turistic ce reprezintă un adevărat monument al naturii însemnat de valoare turistică și peisagistică.

Zeci de mii de români, așteptați pe Litoral în minivacanța de 1 Mai și Paște. În străinătate, Grecia și Turcia sunt în top: „Turcii au învățat să facă ouă roșii pentru noi”
Recomandări
Zeci de mii de români, așteptați pe Litoral în minivacanța de 1 Mai și Paște. În străinătate, Grecia și Turcia sunt în top: „Turcii au învățat să facă ouă roșii pentru noi”
Cascada Beușniței - obiectiv turistic din România
Cascada Beușniței – obiectiv turistic din România

Cascada Bâlea – cea mai mare cascadă în trepte din România

Cunoscută și sub denumirea de Urlătoarea Bâlei, cascada Bâlea este situată în Munții Făgărașului, între Vârfurile Moldoveanu și Negoiu, la peste 1.200 m. Cascada are o cădere de 60 m, iar accesul se poate face pe Transfăgărășan, până la Cabana Bâlea Cascadă, iar de mers pe jos este un traseu marcat cu punct roșu de aproximativ 50 de minute. Este una dintre cele mai frumoase și înalte cascade din România.

Cascada Bâlea - obiectiv turistic din România
Cascada Bâlea – obiectiv turistic din România

Cascada Capra – între cabana Capra și lacul Bâlea

Cunoscută sub denumirea de cascada lezerului, cascada este situată pe versantul sudic al Munților Făgăraș, aproape de cota 2.000, lângă Transfăgărășan. Cascada provine din Calcul Capra și îngheață doar în iernile geroase. Este situată chiar la marginea șoselei, între cabana Capra și lacul Bâlea.

Cascada Duruitoarea – monument al naturii

Cascada Duruitoarea este monumentul cu regim de arie protejată de interes național situată în Masivul Ceahlău. Denumirea cascadei vine de la zgomotul puternic pe care îl face atunci când are apă multă. Rezervația are o suprafață de un hectar, este situată la 1.250 m altitudine și este formată pe valea Pârului Rupturii. Accesul către cascada Duruitoare se face prin trei trasee turistice, pe care se poate ajunge din stațiunea Durău în aproximativ două ore. În vecinătate vei întâlni și alte obiective turistice precum: stațiunea Durău, mănăstirea Durău, platoul Munților Ceahlăul sau Piatra Lăcrămată.

Cascada Lotrișor – singura cascadă care trece printr-un tunel

Cascada Lotrișor este singura cascadă din România care trece printr-un tunel lung de 20 de metri. Cascada se află în Munții Căpățânii din Carpații Meridionali, județul Vâlcea. Cascada Lotrișor urmează să fie prinsă într-un circuit turistic amplu, la nivel județean, deoarece în prezent este inclusă într-un demers asemănător la Călimănești. De la București până la cascada Lotrișor sunt aproximativ 196 km.

Cascada Tamina – unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Brașov

Cascada Tamina și Canionul 7 Scări formează obiectivele turistice ale Masivului Piatra Mare. La o altitudine de 1.100 de metri, cascada este compusă din alte cascade mici, înșiruite una după alta, dintre care cea mai mare cascadă are aproximativ 10 metri înălțime. Accesul spre traseu și început de cascadă se face din DN1, pe partea dreaptă a drumului ce duce spre Brașov.

Cascada Pruncea – unul dintre cele mai importante obiective turistice din Valea Buzăului

Cascada Pruncea este localizată în masivul Podu Calului, la aproximativ 5 km distanță de barajul Siriu. Imediat după baraj se face un drum care duce spre Cabana 14 scaune, iar de aici se merge pe un drum ce duce către cascada Cosaca sau Pruncea. În drumul spre cascadă mergi de la Buzău spre Brașov, pe DN 10, după ce treci de orașul Nehoiu.

Cascada Clocota – una dintre cele mai spectaculoase din România

Situată pe râul cu același nume, cascada Clocota se află în sud-estul stațiunii balneoclimaterice Geoagiu-Băi, la 15 minute de centrul orașului. Căderea de apă are aproximativ 43 de metri, cu o înălțime și lățime de 22 de metri. Apa cascadei Clocota nu îngheață niciodată, deoarece ea colectează toate cele 16 izvoare termominerale din zonă.

Cascada Vârciorog – una dintre cele mai spectaculoase cascade din Munții Apuseni

Cascada se află la o altitudine de 1.090 m, în timp ce căderea de apă se face de la aproximativ 15 m. Cascada Vârciorog se află la poalele Vârfului Piatra Grăitoare, Munții Apuseni. Este cel mai vizitat obiectiv turistic din zona Arieșeni-Vârtop datorită spectacolului impresionant pe care îl oferă fluxul de apă. Zona cascadei a fost declarată rezervație peisagistică, protejată de lege.

Cascada Evantai – cascada strânsă la vârf și extinsă la bază

Cascada este o cădere de apă de aproximativ 10 metri formată din râul Galbena din Munții Bihorului. Cascada Evantai traversează zgomotos o peșteră, iar prin intermediul a două brațe are o cădere sub forma unui evantai de aproximativ zece metri. Poți ajunge la cascada Evantai pe drumul forestier care leagă Bălăneasa de Valea Seacă, până aproape de Cantonul Silvic Valea Cetăților.

Cascada Evantai - obiectiv turistic din România
Cascada Evantai – obiectiv turistic din România

Cascada Lolaia din Munții Retezat

În nordul Munților retezat, în Parcul Național Retezat, cascada Lolaia se află la o altitudine de 1.050 m și s-a format prin confluența a patru râuri: Pietrele, Galeșu, Valea Rea și Stânișoara. Nivelul apei de la cascada Lolaia variază în funcție de sezon, iar căderea de apă este de 13-15 m.

Cascada Valea Spumoasă

Este localizată în Parcul Național Bucegi, la o altitudine de 1.147 m. Pentru a ajunge la ea, trebuie să pornești din Bușteni pe traseul care duce spre cascada Urlătoarea. La prima bifurcație se părăsește marcajul Cruce Albastră și se urmează poteca nemarcată. După 20 de minute, ajungi la Refugiul Salvamont Bușteni (1.141 m altitudine), în spatele acestuia fiind cascada Valea Spumoasă (1.147 m altitudine).

Cascada Vânturătoarea

Cascada se află la 1.000 metri altitudine, pe malul drept al Munților Cernei. Traseul este unul scurt, dar solicitant, însă efortul merită pentru a ajunge la una din cele mai frumoase și spectaculoase cascade din România.

Atenție, însă! Iarna, este destul de greu de ajuns până la cascada Vânturătoarea.

Cascada Pișoaia numită și Cascada de la Vidra

Căderea de apă este situată în comuna Vidra și are o înălțime de 18 metri. Apele din zonă sunt bogate în calcar, astfel că formează formațiuni calcaroase care dau splendoare locului.

În apropierea Cascadei Pișoaia, puteți vizita Dealul cu melci , unde cochilii de melci pietrificate de diferite forme si dimensiuni

Cascada Șerbota

Este una dintre cele mai frumoase cascade din Munții Făgăraș, căderea de apă având o înălțime de 80 de metri. Perioada de vizitare recomandată este mai-octombrie, atunci când apa nu este înghețată.

Cascada este localizată aproape de Porumbacu de Jos, acolo unde se află și Castelul de Lut Valea Zânelor, unul din cele mai frumoase locuri de vizitat din Sibiu.

Cascada Văioaga

Se află în Banat, în Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa, fiind considerată una din cele mai spectaculoase căderi de apă din țară. Puțin ascunsă de ochii turiștilor, cascada este accesibilă printr-un drum forestier care poate fi parcurs cu mașina sau pe jos.

Așadar, acestea sunt cele mai frumoase cascade din România. Obiective turistice pe care trebuie să le vizitezi o dată în viață pentru a le descoperi frumusețea aparte!

Sursă foto: 123rf.com

Citeşte şi despre Cascada Victoria, Cascada Angel şi Cascada Iguazu!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Ce ambalaje nu intră, de fapt, sub incidența SGR. Ce poți face cu ele și cum poți lua bani în schimbul lor
FANATIK.RO
Ce ambalaje nu intră, de fapt, sub incidența SGR. Ce poți face cu ele și cum poți lua bani în schimbul lor
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Viva.ro
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Acasă la Dana Nălbaru și la Dragoș Bucur. Uite-i cum muncesc pământul la Moșteni-Greci! Actorul ară cu tractorul, solista și fiica ei văruiesc pomii în livadă
Libertateapentrufemei.ro
Acasă la Dana Nălbaru și la Dragoș Bucur. Uite-i cum muncesc pământul la Moșteni-Greci! Actorul ară cu tractorul, solista și fiica ei văruiesc pomii în livadă
Meciul dintre Nadal și un puști de 16 ani a intrat în istorie. Cine a câștigat
GSP.RO
Meciul dintre Nadal și un puști de 16 ani a intrat în istorie. Cine a câștigat
Zodiile care își schimbă viața în luna mai. Conjunctură astrologică de zile mari
FANATIK.RO
Zodiile care își schimbă viața în luna mai. Conjunctură astrologică de zile mari
O fetiță spunea că are un monstru în cameră, dar mama nu a luat-o în seamă. Ce au descoperit după a șocat întreaga familie
Știrileprotv.ro
O fetiță spunea că are un monstru în cameră, dar mama nu a luat-o în seamă. Ce au descoperit după a șocat întreaga familie
Imagini din casa în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă, alături de fiul lor / Foto
Unica.ro
Imagini din casa în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă, alături de fiul lor / Foto
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Orangesport.ro
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur. "Stăm şi aşteptăm. Situaţia s-a agravat"
Observatornews.ro
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur. "Stăm şi aşteptăm. Situaţia s-a agravat"
Horoscop 27 aprilie 2024. Scorpionii ar fi bine să dea dovadă de mai multă flexibilitate, în special în negocierile legate de bani sau bunuri
HOROSCOP
Horoscop 27 aprilie 2024. Scorpionii ar fi bine să dea dovadă de mai multă flexibilitate, în special în negocierile legate de bani sau bunuri

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI