Cascadele din România au fost de multe ori incluse în topuri internaționale, fapt ce le-a făcut cunoscute în întreaga lume datorită frumuseții aparte. Cuibărite în mijloc de natură, indiferent de dimensiunea sau de popularitatea lor, cascadele reușesc să ne aducă deconectarea de la stresul cotidian și să ne încarce de energie. Mai jos îți descriem cele mai frumoase cascade din România!

Cascada Bigăr – cascada inclusă în topul celor mai spectaculoase cascade din lume

Aflată pe Cheile Minișului, în Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, Cascada Bigăr este unică în lume și, în urma unui top al celor mai frumoase cascade din lume, realizat de presa internațională, The World Geography, a fost clasată pe primul loc. Cascada Bigăr este acoperită de mușchi și este formată din apele cristaline ale izbucului Bigăr, un afluent al Minișului. Cascada Bigăr se află la jumătatea distanței dintre localitățile Anina și Bozovici, pe DN57B, la jumătatea distanței dintre Polul Nord și Ecuador. Din București până la cascada Bigăr sunt aproximativ 452 de km, iar cascada se află la câțiva metri de șoseaua principală.

Citește mai multe detalii despre Cascada Bigăr, pe libertateapentrufemei.ro

Cascada Bigăr - obiectiv turistic din România
Cascada Bigăr – obiectiv turistic din România

Cascada Cailor – cea mai frumoasă cascadă formată pe versantul nordic al Munților Rodnei

Este una dintre cele mai frumoase cascade din România ce se formează pe versantul nordic al Munților Rodnei, în apropiere de stațiunea turistică Borșa. Apa din Cascada Cailor rezultă din topirea zăpezii și din ploi ce se adună într-un lac glaciar, iar de pe versantul abrupt al Rezervației Piatra Rea se formează în jos cascada în mai multe trepte de căderi succesive de 40 de m, 20 de m și din nou 40 de m. Accesul către Cascada Cailor este facil, fie pe jos de la Borșa, fie cu telescaunul din stațiunea Borșa. De la capătul superior al telescaunului se poate ajunge la Cascada Cailor în aproximativ 15 minute.

Cascade din RomâniaIcon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Cascada Urlătoarea – unul dintre cele mai cunoscute și căutate obiective turistice din România

Cascada Urlătoarea este formată din pârâul Urlătoarea, în apropiere de Bușteni, la o altitudine de 1100 m, în apropierea traseului turistic spre Platoul Bucegi, pe Valea Jepilor. Drumul către cascada Urlătoare este considerat cel mai ușor traseu din Bucegi, iar în zonă se poate ajunge de pe Drumul Național 1, de la telecabina Bușteni. Un alt traseu care duce către cascada Urlătoare este cel de la Poiana Țapului, denumit și Drumul Regal deoarece pe aici obișnuia să se plimbe regele Carol I și Regina Maria. La 300 de metri mai sus de Cascada Urlătoarea se găsesc și alte două cascade mai mici, Urlătoare Mare și Urlătoarea Mică.

Cascada Urlătoarea - obiectiv turistic din România
Cascada Urlătoarea – obiectiv turistic din România

Cascada Vălul Miresei – cascada minune din Apuseni

Cascada Răchițele, cunoscută și sub denumirea de Vălul Miresei din Munții Apuseni este situată pe Valea Stanciului, în apropierea localității Răchițele din Comuna Mărăgău, Cluj. Căderea de apă de la cascada Vălul Miresei este de peste 30 de metri, iar pe timp de iarnă, peretele stâncos îngheață și drumul devine un loc excelent de escaladat pe gheață, pentru pasionați. Din Cluj ai de parcurs aproximativ 68 de km până la cascadă, drumul trece prin Huedin, iar din sat mai sunt aproximativ 5, 5 km până la cascadă. Este cascada reprezentativă din Apuseni, se află la o altitudine de 1.000 de metri și două trepte ce totalizează o diferență de aproximativ 30 de m.

Cascada Vălul Miresei - obiectiv turistic din România
Cascada Vălul Miresei – obiectiv turistic din România

Cascada Beușniței – succesiunea de cascade de pe Râul Beu care formează Cascadele Beușniței

Succesiunea de cascade a luat naștere prin acțiunea apei timp de milenii în substratul calcaros. Cascadele sunt situate în zona de protecție cu statut de rezervație naturală din Parcul Național Cheile Nerei- Beușnița, județul Caraș Severin. Cascada Beușniței este un fenomen unic, un obiectiv turistic ce reprezintă un adevărat monument al naturii însemnat de valoare turistică și peisagistică.

Cascada Beușniței - obiectiv turistic din România
Cascada Beușniței – obiectiv turistic din România

Cascada Bâlea – cea mai mare cascadă în trepte din România

Cunoscută și sub denumirea de Urlătoarea Bâlei, cascada Bâlea este situată în Munții Făgărașului, între Vârfurile Moldoveanu și Negoiu, la peste 1.200 de m. Cascada are o cădere de 60 m, iar accesul se poate face pe Transfăgărășan, până la Cabana Bâlea Cascadă, iar de mers pe jos este un traseu marcat cu punct roșu de aproximativ 50 de minute. Este una dintre cele mai frumoase și înalte cascade din România.

Cascada Bâlea - obiectiv turistic din România
Cascada Bâlea – obiectiv turistic din România

Cascada Capra – între cabana Capra și lacul Bâlea

Cunoscută sub denumirea de Cascada lezerului, cascada este situată pe versantul sudic al Munților Făgăraș, aproape de cota 2.000, lângă Transfăgărășan. Cascada provine din Calcul Capra și îngheață doar în iernile geroase. Este situată chiar la marginea șoselei, între Cabana Capra și lacul Bâlea.

Cascada Duruitoarea – monument al naturii

Cascada Duruitoarea este monumentul cu regim de arie protejată de interes național situată în Masivul Ceahlău. Denumirea cascadei vine de la zgomotul puternic pe care îl face atunci când are apă multă. Rezervația are o suprafață de un hectar, este situată la 1.250 m altitudine și este formată pe valea Pârului Rupturii. Accesul către Cascada Duruitoare se face prin trei trasee turistice, pe care se poate ajunge din Stațiunea Durău în aproximativ 2 ore. În vecinătate vei întâlni și alte obiective turistice precum: stațiunea Durău. Mănăstirea Durău, platoul Munților Ceahlăul sau Piatra Lăcrămată.

Cascada Lotrișor – singura cascadă care trece printr-un tunel

Cascada Lotrișor este singura cascadă din România care trece printr-un tunel lung de 20 de metri. Cascada se află în munții Căpățânii din Carpații Meridionali, județul Vâlcea. Cascada Lotrișor urmează să fie prinsă într-un circuit turistic amplu, la nivel județean, deoarece în prezent este inclusă într-un demers asemănător la Călimănești. De la București până la Cascada Lotrișor sunt aproximativ 196 km.

Cascada Tamina – unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Brașov

Cascada Tamina și Canionul 7 Scări formează obiectivele turistice ale Masivului piatra Mare. La o altitudine de 1.100 de metri, cascada este compusă din alte cascade mici, înșiruite una după alta, dintre care cea mai mare cascadă are aproximativ 10 metri înălțime. Accesul spre traseu și început de cascadă se face din DN1, pe partea dreaptă a drumului ce duce spre Brașov.

Cascada Pruncea – unul dintre cele mai importante obiective turistice din Valea Buzăului

Cascada Pruncea este localizată în masivul Podu Calului, la aproximativ 5 km distanță de barajul Siriu. Imediat după baraj se face un drum care duce spre Cabana 14 scaune, iar de aici se merge pe un drum ce duce către cascada Cosaca sau Pruncea. În drumul spre cascadă mergi de la Buzău spre Brașov, pe DN 10, după ce treci de orașul Nehoiu.

Cascada Clocota – una dintre cele mai spectaculoase din România

Situată pe râul cu același nume, cascada Clocota se află în sud-estul stațiunii balneoclimterică Geoagiu-Băi, la 15 minute de centrul orașului. Căderea de apă are aproximativ 43 de metri, cu o înălțime și lățime de 22 metri. Apa cascadei Clocota nu îngheață niciodată deoarece ea colectează toate cele 16 izvoare termominerale din zonă.

Cascada Vârciorog – una dintre cele mai spectaculoase cascade din munții Apuseni

Cascada se află la o altitudine de 1.090 de m, în timp ce căderea de apă se face de la aproximativ 15 m. Cascada Vârciorog se află la poalele Vârfului Piatra Grăitoare, Munții Apuseni. Este cel mai vizitat obiectiv turistic din zona Arieșeni-Vârtop datorită spectacolului impresionant pe care îl oferă fluxul de apă. Zona cascadei a fost declarată rezervație peisagistică, protejată de lege.

Cascada Evantai – cascada strânsă la vârf și extinsă la bază

Cascada este o cădere de apă de aproximativ 10 metri formată din râul Galbena din Munții Bihorului. Cascada Evantai traversează zgomotos o peșteră, iar prin intermediul a două brațe are o cădere sub forma unui evantai de aproximativ zece metri. Poți ajunge la cascada Evantai pe drumul forestier care leagă Bălăneasa de Valea Seacă, până aproape de Cantonul Silvic Valea Cetăților.

Cascada Evantai - obiectiv turistic din România
Cascada Evantai – obiectiv turistic din România

Cascada Lolaia din Munții Retezat

În nordul Munților retezat, în Parcul Național Retezat, cascada Lolaia se află la o altitudine de 1.050 de m și s-a format prin confluența a patru râuri: Pietrele, Galeșu, Valea Rea și Stânișoara. Nivelul apei de la Cascada Lolaia variază în funcție de sezon, iar căderea de apă este de 13-15 cm.

Așadar, acestea sunt cele mai frumoase cascade din România. Obiective turistice pe care trebuie să le vizitezi o dată în viață pentru a le descoperi frumusețea aparte!

Sursă foto: 123rf.com

Citeşte şi:

Vulcanii noroioși – când este cel mai bine să vizitezi vulcanii noroioși din România

Transfăgărășan – traseul spectaculos cu multe locuri de vizitat

Locuri de vizitat din România – Top 35 obiective turistice de văzut neapărat

Saline din România – 10 călătorii de neuitat în adâncul pământului

EXCLUSIV Ce a spus Merkel despre Halep pe holurile Parlamentului European: „Mereu mă oprește și mă întreabă”
PARTENERI - GSP.RO
EXCLUSIV Ce a spus Merkel despre Halep pe holurile Parlamentului European: „Mereu mă oprește și mă întreabă”
BOMBĂ! Cine este, de fapt, femeia care a omorât doi copii! Cât de bogată e...
Playtech.ro
BOMBĂ! Cine este, de fapt, femeia care a omorât doi copii! Cât de bogată e...
Fraţi români, executaţi pe malul unei bălţi de pescuit, în Belgia. Un fost ofiţer de poliţie i-ar fi ucis pe cei doi
Observatornews.ro
Fraţi români, executaţi pe malul unei bălţi de pescuit, în Belgia. Un fost ofiţer de poliţie i-ar fi ucis pe cei doi
Horoscop 5 martie 2021. Vărsătorii sunt dornici de interacțiuni cât mai diverse, de ieșiri interesante
HOROSCOP
Horoscop 5 martie 2021. Vărsătorii sunt dornici de interacțiuni cât mai diverse, de ieșiri interesante
Pfizer face concedieri în Belgia şi transferă activităţile în România. Detalii aici
Știrileprotv.ro
Pfizer face concedieri în Belgia şi transferă activităţile în România. Detalii aici
Gimnasta de aur a ţării a dispărut fără urmă. Când a fost văzută ultima oară şi indiciul descoperit
Telekomsport
Gimnasta de aur a ţării a dispărut fără urmă. Când a fost văzută ultima oară şi indiciul descoperit
Oferte speciale pentru femei și tombolă cu premii, în luna martie (Publicitate)
PUBLICITATE
Oferte speciale pentru femei și tombolă cu premii, în luna martie (Publicitate)