Orașul București este una dintre cele mai sigure și accesibile destinații de vacanță din Europa. Ascunde o mulțime de locuri pline de viață și culoare care stau pe lista celor mai frumoase obiective turistice din România. Plimbările pe străzile vechi ale Capitalei pot deveni experiențe reușite într-un oraș de poveste. Vezi care sunt cele mai deosebite locuri de vizitat în București.

Locuri de vizitat în București

Palatul Parlamentului

Este una dintre cele mai valoroase clădiri din București, construită în stil brâncovenesc, cu influențe renascentiste, baroce și germanice. Denumită și Casa Poporului, clădirea impresionează prin stilul său arhitectonic și cele peste 1.000 de încăperi din interior ce sunt mobilate cu lemn masiv, coloane din marmură foarte mari, dar și elemente de design impresionante.

Printre încăperile impresionante și grandioase ale Palatului Parlamentului se numără Sala Drepturilor Omului, Galeria de Onoare, Holul Intrării Oficiale și sălile Nicolae Bălcescu, Nicolae Iorga și A.I. Cuza.

Palatul Parlamentului
Palatul Parlamentului

Arcul de Triumf

Unul dintre monumentele impresionante ale orașului care atinge o înălțime de 27 de metri, Arcul de Triumf a fost construit pentru a celebra proclamarea Unirii și a fost ridicat în perioada 1921-1922, dar renovat în perioada 1935-1936 și 2014.

Arcul de Triumf din București are o formă paralelipipedică și este înconjurat de celebra marmură de Ruschița care a fost cioplită de sculptori autohtoni. Monumentul comemorează participarea țării noastre la Primul Război Mondial.

În interiorul monumentului se regăsește un muzeu mic ce poate fi vizitat la ocazii speciale, acolo unde pot fi admirate patru expoziții importante.

Descoperă și care sunt cele mai frumoase locuri de vizitat lângă București

Arcul de Triumf
Arcul de Triumf

Locuri de vizitat în București – Ateneul Român

Celebra clădire unde se regăsește cea mai mare sală de concerte din România a fost construită în stil neoclasic și eclectic în perioada 1886 – 1888, iar mai târziu a fost restaurată și modernizată în perioada 1994 – 2004 și în 2005 a fost redeschisă pentru public. Ateneul Român este una dintre cele mai impresionante clădiri din București încă de la intrare, datorită cupolei care domină întregul spațiu.

Locuri de vizitat în București - Ateneul Român
Locuri de vizitat în București – Ateneul Român

Muzeul Țăranului Român

Este clădirea care găzduiește un muzeu unic declarat monument istoric datorită stilului neoromânesc în care a fost construită. Muzeul Țăranului Român deține o colecție impresionantă de obiecte tradiționale, expoziții unice de ceramică, dar și o serie de costume populare din aproape toate regiunile țării.

Muzeul Național de Istorie Naturală – Grigore Antipa

Unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat în București este și Muzeul Național de Istorie Naturală. Aici sunt colecții impresionante cu milioane de exemplare de vertebrate și nevertebrate, roci, minerale unice și scheletul Deinotherium Gigantissimum.

În Muzeul Grigore Antipa au loc și expoziții temporare, dintre acestea, una dintre cele mai cunoscute a fost expoziția The Human Body, prezentată în premieră în România în 2013.

Biserica StavropoleosIcon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Muzeul Cotroceni

Muzeul face parte din Palatul Cotroceni și este unul dintre cele mai interesante locuri de vizitat în București. Este o clădire impresionantă, care te va fascina încă de la intrare datorită holului superb ce a fost construit după aspectul celui de la Opera din Paris.

Este locul unde vei vedea celebra sculptură a lui Brâncuși “Cumințenia Pământului”, dar și o mulțime de piese de mobilier impunătoare.

Grădina Botanică

Grădina Botanică este unul dintre cele mai liniștite și spectaculoase locuri din București. Aici vei descoperi sute de specii de plante impresionante și zone pline de viață și culoare. Este locul unde natura prinde viață și niciun zgomot din exterior nu se aude.

Descoperă și lista cu grădini botanice din România

Calea Victoriei

Este una dintre cele mai vechi străzi ale Bucureștiului, dar care încă își păstrează farmecul aparte de altădată. Calea Victoriei este locul unde vei putea admira clădiri impresionante, muzee, magazine frumoase, ateliere creative, baruri, cafenele, ciocolaterii și restaurante deosebite.

Locuri de vizitat în București – Centrul Istoric

Una dintre cele mai frumoase și cochete zone ale orașului unde vei descoperi o sumedenie de clădiri construite în stil neo baroc și neoclasic, dar și terase și restaurante care înfrumusețează zona. Centrul Istoric al Capitalei este unul dintre cele mai vizitate locuri din București. Aici se organizează frecvent evenimente culturale, festivaluri, dar și târguri de artă medievală.

Biserica Stavropoleos

Este una dintre cele mai impunătoare biserici, care atrage atenția prin coloanele impozante de piatră și piedestalele impresionante. Biserica a fost construită de un călugăr grec pe nume Ioanichie și este localizată în spatele Muzeului Național de Istorie. Locul pe care trebuie să-l vizitezi dacă îți place arta brâncovenească și icoanele speciale pictate într-un mod deosebit.

Cele mai frumoase parcuri din București pe care să le vizitezi

Parcul Herăstrău

Este cel mai popular parc din București, unde vei putea descoperi arhitectură și istorie. Clădit pe malul lacului încă din anul 1936, Herăstrău este cel mai mare parc situat în interiorul unui oraș din Europa. Aici vei putea face plimbări cu vaporașul, hidrobicicleta, dar vei putea vizita și Acvariul Herăstrău și Grădina Japoneză.

Cele mai frumoase parcuri din București - Parc Herăstrău
Cele mai frumoase parcuri din București – Parcul Herăstrău

Locuri de vizitat în București – Parcul Cișmigiu

Un loc unde natura prinde viață și unde zgomotul dispare. O adevărată oază de verdeață cu un lac impresionant în mijlocul parcului, pe care te poți plimba cu barca ori hidrobicicleta. În Cismigiu poți vizita și Grădina de trandafiri agățători, Izvorul lui Eminescu, dar și o mulțime de alte atracții deosebite.

Parcul Cișmigiu
Parcul Cișmigiu

Parcul Alexandru Ioan Cuza, IOR

Acronimul IOR vine de la Întreprinderea Optică Română, deoarece clădirea se află în vecinătate. Parcul din sectorul 3 se întinde pe o suprafață de 80 de hectare, iar lacul natural din interior este alimentat de câteva izvoare. Este un parc plin de verdeață și atracții.

Parcul Alexandru Ioan Cuza, IOR
Parcul Alexandru Ioan Cuza, IOR

Parcul Tineretului

Tot un parc care se întinde pe o suprafață de 80 de hectare, care se află în sudul Bucureștiului. Este al treilea parc ca mărime din Capitală și este destinația preferată de copii, deoarece o mulțime de atracții speciale pentru ei se regăsesc aici.

Locuri de vizitat în București - Parcul Tineretului
Locuri de vizitat în București – Parcul Tineretului

Parcul Carol I

Cunoscut odinioară și sub denumirea de parcul Libertății, parcul ridicat pe Dealul Filaretului se întinde pe o suprafață de 41 de hectare și include și un lac de agrement. Aici se regăsesc câteva puncte de atracție importante precum Muzeul Național Tehnic, Fântâna Zodiac și Mausoleul.

Parcul Drumul Taberei – Moghioroș

Unul dintre cele mai frumoase parcuri din București în care vei regăsi patinoar, terase, dar și o mulțime de alte atracții pe o suprafață de 30 de hectare. Sunt spații special amenajate pentru sahiști, locuri de joacă pentru copii, zone de spectacole, de mers cu bicicleta, dar și terenuri de fotbal și tenis de câmp.

Parcul Drumul Taberei - Moghioroș
Parcul Drumul Taberei – Moghioroș

Sursă foto: Shutterstock.com

Citeşte şi:

Delta Dunării – curiozități și lucruri pe care nu le știai despre cea mai bine conservată dintre deltele europene

Saline din România – 10 călătorii de neuitat în adâncul pământului

Top 15 locuri de vizitat în Brașov și împrejurimi pe care să nu le ratezi

EXCLUSIV Ce a spus Merkel despre Halep pe holurile Parlamentului European: „Mereu mă oprește și mă întreabă”
PARTENERI - GSP.RO
EXCLUSIV Ce a spus Merkel despre Halep pe holurile Parlamentului European: „Mereu mă oprește și mă întreabă”
BOMBĂ! Cine este, de fapt, femeia care a omorât doi copii! Cât de bogată e...
Playtech.ro
BOMBĂ! Cine este, de fapt, femeia care a omorât doi copii! Cât de bogată e...
Fraţi români, executaţi pe malul unei bălţi de pescuit, în Belgia. Un fost ofiţer de poliţie i-ar fi ucis pe cei doi
Observatornews.ro
Fraţi români, executaţi pe malul unei bălţi de pescuit, în Belgia. Un fost ofiţer de poliţie i-ar fi ucis pe cei doi
Horoscop 5 martie 2021. Vărsătorii sunt dornici de interacțiuni cât mai diverse, de ieșiri interesante
HOROSCOP
Horoscop 5 martie 2021. Vărsătorii sunt dornici de interacțiuni cât mai diverse, de ieșiri interesante
Pfizer face concedieri în Belgia şi transferă activităţile în România. Detalii aici
Știrileprotv.ro
Pfizer face concedieri în Belgia şi transferă activităţile în România. Detalii aici
Gimnasta de aur a ţării a dispărut fără urmă. Când a fost văzută ultima oară şi indiciul descoperit
Telekomsport
Gimnasta de aur a ţării a dispărut fără urmă. Când a fost văzută ultima oară şi indiciul descoperit
Oferte speciale pentru femei și tombolă cu premii, în luna martie (Publicitate)
PUBLICITATE
Oferte speciale pentru femei și tombolă cu premii, în luna martie (Publicitate)