Zodiile mobile sunt în număr de 4 și sunt distribuite în cruce pe roata zodiacului. Cele patru zodii mobile sau mutabile sunt Gemenii, Fecioara, Săgetătorul și Peștii. Privite față în față, ele formează două perechi între care nu ai spune la prima vedere că se pot dezvolta relații prea apropiate. Gemenii se opun Săgetătorului, iar Fecioara se opune Peștilor.

Pe de altă parte, zodiile mobile se află în opoziție cu zodiile fixe (Taurul, Leul, Scorpionul și Vărsătorul), dar pot forma relații relative cu zodiile cardinale (Berbecul, Racul, Balanța și Capricornul).

Cele trei cruci de pe roata zodiacului

Zodiile sunt întotdeauna analizate și studiate în funcție una de cealaltă. Așezate la distanță egală pe cercul zodiacului, ele formează legături misterioase, iar cele mai puternice dintre ele sunt legăturile în cruce. În funcție de numele acestor cruci, se disting zodiile cardinale, zodiile mutabile și zodiile fixe.

Forma rotundă a zodiacului nu a fost aleasă întâmplător. Încă din vechime, astrologii au fost inspirați de globul Soarelui și al Lunii pline și i-au dat zodiacului forma de cerc sau de roată. Ei au distribuit cele 12 zodii la distanțe egale pe roata zodiacului, în felul acesta punând în evidență nu doar statutul lor egal, ci și numeroasele legături care se formează între semnele astrale.

Zodiile sunt influențate de fiecare dintre vecinii lor, sunt influențate de zodiile opuse, dar mai ales de zodiile cu care formează o cruce pe cercul zodiacului.

Crucea mobilă și simbolurile ei

Pe Crucea mobilă sunt cuprinse Gemenii, Fecioara, Săgetătorul și Peștii, zodii caracterizate prin mutabilitate, adică printr-o gândire și personalitate deschisă, sociabilă, schimbătoare, influențabilă, dar capabilă să influențeze la rândul ei.

Acestea sunt așa numitele zodii duble, dintre care Gemenii și Peștii sunt cele mai cunoscute, ele fiind reprezentate prin doi frați și doi pești, adesea orientați către direcții opuse.

Fecioara este și ea o zodie dublă, fiind simbolizată în mod corect printr-o fată frumoasă care ține în mâini un spic de grâu. Astfel Fecioara reprezintă de fapt două spirite, uman și vegetal.

Săgetătorul, de asemenea, este o zodie cu un simbol dublu. Ea este reprezentată printr-un centaur, un arcaș cu trup de cal, având și ea două spirite: uman și animal.

Ce calități și trăsături speciale au zodiile mobile

Cele patru zodii din Crucea mobilă au o mare calitate pe care o împărtășesc toate patru și care apare mult mai rar și mai slab reprezentată la celelalte zodii. Iar această mare calitate a lor este spiritul deschis.

Este adevărat că mulți nativi din aceste zodii sunt instabili, oscilanți, dezechilibrați emoțional și dezorganizați, dar ei au anumite calități întâlnite rar la celelalte zodii și care sunt bine accentuate în cazul lor. Zodiile mobile sunt cele mai cutezătoare, îndrăznețe, inovatoare, cele mai deschise la diverse experiențe și cele care au puterea să își remodeleze viața atunci când alții se resemnează.

Zodiile mutabile sunt instabile, dar sunt foarte agile, descurcărețe, inteligente, nonconformiste și neliniștite. Ele nu au ambiția să facă totul perfect precum zodiile fixe, ele au ambiția să facă totul mai bun, mai frumos, mai interesant pentru că dorința lor este să lase ceva memorabil și deosebit în urma lor.

Zodiile mobile sunt vizitate de Soare atunci când se schimbă anotimpurile. Soarele traversează Gemenii când primăvara se află spre sfârșit și începe vara. Zodia Fecioarei este vizitată de Soare când vara ia sfârșit și începe toamna. Zodia Săgetătorului se află la pragul dintre toamna târzie și iarnă, iar Peștii sunt ultima zodie de iarnă, în timpul căreia Soarele prinde putere și anunță primăvara.

Datorită poziției lor între anotimpuri, zodiile mutabile sunt schimbătoare, sunt instabile și uneori mai greu de înțeles, dar ele au un spirit deschis care le ajută să comunice liber cu cei din jur și să rezolve situațiile complicate și neclare.

Zodiile mobile și trăsăturile lor comune

 • Inteligență
 • Creativitate
 • Spirit liber
 • Spirit artistic
 • Flexibilitate
 • Adaptare rapidă
 • Dinamism
 • Schimbare
 • Regenerare spirituală
 • Profunzime sufletească
 • Sensiblitate

Ce relații se stabilesc între zodiile mobile

Zodiile mobile au multe calități în comun, chiar dacă la unele dintre ele anumite trăsături sunt mai accentuate, iar la altele mai puțin. Spre exemplu, Gemenii și Săgetătorii sunt cei mai schimbători și nestatornici dintre zodiile mobile, dar și cei mai creativi. Fecioara este cea mai profundă, cea care generează schimbări și se adaptează ușor, iar Peștii sunt cei mai sensibili și intuitivi, dar capabili și ei de transformări profunde în viață.

Relația Gemeni – Săgetător

Gemenii sunt semn de Aer, iar Săgetătorul este semn de Foc. Aerul și Focul au nevoie unul de celălalt, se susțin și se atrag. Între cele două zodii poate apărea o atracție profundă și foarte puternică. Între Gemeni și Săgetător pot fi povești de iubire nebunești, care încep brusc și care se pot termina dramatic, dacă cei doi parteneri nu rămân pe aceeași lungime de undă. Focul are nevoie de Aer, însă Aerul poate trăi fără Foc, dar este atras iremediabil de căldura lui.

Dar cum ambele sunt zodii mobile și schimbătoare, există riscul ca relația dintre ei să se distrugă în momentul în care unul dintre parteneri face o schimbare fulgerătoare.

Relația Fecioară – Pești

Aceste două zodii mobile, aflate față în față pe cercul zodiacului, sunt semne de Pământ și respectiv de Apă, două semne care se pot adapta ușor unul cu celălalt, două semne care coexistă armonios și se completează. Apa și Pământul construiesc cele mai durabile și frumoase relații din zodiac.

Între nativii din Fecioară și cei din Pești vor fi mereu relații amicale, profesionale și relații de prietenie foarte bune. Dar cel mai adesea se dezvoltă relații de dragoste puternice, bazate pe afecțiune, respect și dependență emoțională, mai ales din partea Peștilor. Fecioara are nevoie de spiritul romantic și visător al Peștilor, iar aceștia din urmă au nevoie de spiritul practic și ordonat al Fecioarei, astfel că în intimitatea căminului lor cele două zodii se completează armonios.

Cum se ascundea Marica cu amantele! Ilinca Vandici, dezvăluiri incredibile
PARTENERI - GSP.RO
Cum se ascundea Marica cu amantele! Ilinca Vandici, dezvăluiri incredibile
Liviu Dragnea, ELIBERAT din închisoare?! Veste de ultimă oră, ce se întâmplă
Playtech.ro
Liviu Dragnea, ELIBERAT din închisoare?! Veste de ultimă oră, ce se întâmplă
Ce simbolizează colierul de perle purtat de Ducesa de Cambridge la funeraliile prințului Philip
Observatornews.ro
Ce simbolizează colierul de perle purtat de Ducesa de Cambridge la funeraliile prințului Philip
Horoscop 17 aprilie 2021. Peștii beneficiează de o formă de protecție care nu se manifestă cum vor ei
HOROSCOP
Horoscop 17 aprilie 2021. Peștii beneficiează de o formă de protecție care nu se manifestă cum vor ei
Directorul Pfizer a făcut un anunț așteptat de toată lumea
Știrileprotv.ro
Directorul Pfizer a făcut un anunț așteptat de toată lumea
Gigi Becali a trimis 9,3 milioane de euro în conturile unui club din România
Telekomsport
Gigi Becali a trimis 9,3 milioane de euro în conturile unui club din România
Află cât de profitabile sunt economiile tale (PUBLICITATE)
PUBLICITATE
Află cât de profitabile sunt economiile tale (PUBLICITATE)