Mergi direct la conținut »
Tenis Libertatea > Sport > Tenis > Noua rivală a Simonei Halep s-a reapucat de tenis acum 3 ani, după ce plecase la crichet! Cine este Ashleigh Barty

Noua rivală a Simonei Halep s-a reapucat de tenis acum 3 ani, după ce plecase la crichet! Cine este Ashleigh Barty

Noua campioană de la Roland Garros, australianca Ashleigh Barty, de 23 de ani, a început tenisul când era de-o șchioapă, la 5 ani, dar s-a lăsat pentru un timp pe când avea 17 ani. Libertatea îți prezintă și care sunt hobby-urile noului număr 2 WTA.

De Eduard Apostol,

Ashleigh Barty, 23 de ani, noul loc 2 WTA, a câștigat ediția din acest an a Roland Garros preluând trofeul de la Simona Halep. Pe zgura pariziană, australianca s-a impus lejer, scor 6-1, 6-3, în fața cehoaicei Marketa Vondrousova (38 WTA).

Se anunță deja o viitoare candidată la locul 1 mondial, o nouă rivală pentru Simona Halep. A avut performanțe și la dublu. Anul trecut, a câștigat US Open, apoi la Roland Garros (2017), Australian Open (2013) și Wimbledon (2013) a jucat finala. Începând din octombrie 2018, Barty a început să devină un adversar extrem de incomod pentru orice tenismenă din circuit. Și-i merge bine și financiar: a câștigat deja 10 milioane de euro din tenis. E ceva! Cine este concurența Simonei, și nu doar a ei, la coroana de regină a clasamentului WTA?

Cât a mai putut să plângă!

Face tenis de la 5 ani, iar la profesioniști a trecut de la 14. ”Îmi aduc aminte că nu aveam cinci ani când am început antrenamentele cu Jim Joyce și mi s-a spus: ”Nu crezi că ești prea mică pentru așa ceva? Nu vrei să mai aștepți doi-trei ani și să începem după? Eram ambițioasă de foarte mică”, a povestit Ash. Ireal, copleșitor, extraordinar sunt doar câteva dintre cuvintele jucătoarei de la Antipozi după succesul răsunător de la Paris.

Filmul descinderii polițiștilor în casa soției politicianului PNL asociat cu clanurile interlope. Adevăratele imagini
Recomandări

Filmul descinderii polițiștilor în casa soției politicianului PNL asociat cu clanurile interlope. Adevăratele imagini

 

Dar nu întotdeauna a fost așa bucuroasă. ”Prima mea excursie cu tenisul în afara țării a durat 6-7 săptămâni. Nu cred că a fost seară în care să nu plâng! Era un coșmar. Tot ceea ce-mi doream e să ajung din nou acasă, la familia mea. Cel mai important pentru mine, în viață acum, este să pot sta cât mai mult alături de familia mea. Fac o groază de sacrificii fiind departe de ai mei”, s-a confesat tânăra.

S-a lăsat de tenis și a dat-o pe crichet

Culmea e că a vrut să se lase de tenis! Pe când avea 17 ani, în 2014, a pus racheta în dulap și s-a înscris la clubul de crichet Brisbane Heat. A cochetat cu acest sport ceva timp și s-a întors în circuitul de tenis în urmă cu trei ani. Acum, mai joacă crichet ca să se relaxeze și să-și exerseze diverse lovituri. A câștigat acum primul trofeu de Grand Slam al carierei, la simplu. Doar din turneul parizian a câștigat 2,6 milioane de euro. Dar rămâne o fată modestă, pe cât posibil.

Pasiuni

Îi place să se joace cu animalele, fie că sunt cei doi căței ai săi, fie că sunt veverițe pe care le hrănește în parc. Uneori, în ultima vreme tot mai rar din cauza programului, se relaxează la pescuit. A învins cât de cât dorul de casă, iar cu ocazia turneelor vede marile orașe ale lumii. Savurând zilnic o cafea bună, în tihnă. Și conduce mașini cărora le face reclamă, acum un Jaguar SUV. 


Close
Închide
  Close