La puțin timp, langă echipa a apărut Gigi Becali. Proaspăt îmbogățit după explozia prețurilor terenurilor de lângă București, Becali cauta notorietate. Implicarea lui la echipă a fost modestă, în primă faza: plătea unele prime de joc, plătea uneori salariile jucătorilor, contribuia cu fonduri la transferurile făcute de echipă.

Treptat, contribuția latifundiarului la finanțarea Stelei a crescut, în 2002 formația „roș-albastră” având datorii de aproximativ 4 milioane de dolari către Becali. A fost și momentul în care Gigi a explodat, nemulțumit de faptul că, deși a dat bani echipei, nu poate lua decizii.

„Gata, bă, că m-am saturat să mai fiu finanțator, vreau să fiu acționar! Vreau să fiu acționar, să fiu patron, nu mai vreau să fiu finanțator! Finanțator, adică sunt fraier, aia e!”

Asa s-a pus în scenă transformarea asociației non-profit care administra clubul Steaua într-o societate pe acțiuni în care pachetul majoritar să ii revină lui Becali. Aflând de acest plan, Gheorghe Hagi a incercat să oprească planul tripletei Becali – Pițurcă – Păunescu.

„Regele” a provocat un adevărat scandal în mass-media, însa tot el a ieșit sifonat. fostul mare internațional fiind jignit grosolan.

„A trecut vremea lui Hagi, acum e vremea lui Gigi Becali!”

Un român n-a știut că a câștigat 3,7 milioane de euro la loto! Cum a aflat întâmplător, după trei săptămâni
Recomandări

Un român n-a știut că a câștigat 3,7 milioane de euro la loto! Cum a aflat întâmplător, după trei săptămâni

Pe 23 ianuarie 2003, Adunarea Generală a AS FC Steaua Bucuresti a aprobat trecerea clubului în administrarea unei noi societăți comerciale pe acțiuni. Asociația non-profit a devenit acționar minoritar, controlul fiind preluat de Gigi Becali. Ședinta care a consfințit cedarea echipei a fost una extrem de contestată, din cei 89 de membri doar 21, apropiați ai lui Viorel Păunescu, au avut drept de vot.

În 11 ani ca șef absolut la Steaua, Gigi Becali se poate mândri cu cinci trofee interne (trei titluri, o Cupa și o Supercupa), nouă calificări în grupele întrecerilor europene, trei dintre ele în Champions League, și o semifinală de Europa League.

„În fotbal conteaza mult norocul. Voi vă daţi seama că Steaua are 9 calificări în grupe? Ne-am calificat chiar şi cînd aveam echipă slabă şi ne chinuiam în campionat” (Gigi Becali, finanţator Steaua)

„Rădoi e cel mai important fotbalist pe care l-am avut. Aşa, a plecat şi Bogdan Stancu, dar nu s-a întîmplat nimic. Cînd a plecat Rădoi, s-a prăbuşit echipa!” (Gigi Becali, finanţator Steaua)

„Care a fost cel mai bun jucător străin pe care l-am avut? Thereau, pe francezul ăla îl văd acum la Chievo, el centrează, el dă cu capul, el driblează, el face tot, deci chiar e un fotbalist de clasă” (Gigi Becali, finanţator Steaua)

„Ce aş alege între Bourceanu şi Bănel Nicoliţă? Acum ştiu fotbal, sînt specialist şi dacă aş fi la orice echipă, nu la Steaua, primul fotbalist din lotul meu ar fi Bourceanu” (Gigi Becali, finanţator Steaua)

„George Copos a fost şocat să vadă că eu mă ocup de tot. ««Băi, Machiaveli, cînd ai, mă, timp de toate, pînă şi de preţul biletelor te ocupi?»» Auzi, păi, de-aia a ajuns unde a ajuns cu Rapid şi eu sînt un de sînt cu Steaua” (Gigi Becali, finanţator Steaua)

„Regrete? Nu am…Ba am, unul singur. Că m-am luat de Gică Hagi după meciul de la CFR. Prea nebun! Prea mare scandal am făcut! S-a supărat şi el şi, orgolios, m-a ţinut minte. El a tăcut, a tăcut, dar pe final mi-a dat la cap într-o conferinţă de presă” (Gigi Becali, finanţator Steaua)

declarații acordate gsp.ro.

„Nu sînt invenţia presei, presa a căutat să-mi dea în cap! Din invidie, «Al dracu’ Becali, are bani!». Eu sînt creaţia propriilor mele fapte, nu jurnaliştii m-au inventat!” (Gigi Becali, patron Steaua)

„Cea mai mare satisfacţie a fost că am zis «Aduc Real Madrid la Bucureşti». Şi la prima calificare în grupe, buf, Champions League! Practic, Dumnezeu a zis «Eşti copilul meu, ce jucărie vrei?»” (Gigi Becali, patron Steaua)

„Niciodată investiţia de la Steaua n-a însemnat o parte importantă din averea mea, în nici o clipă nu mi-am pus în pericol familia cheltuind bani la fotbal! Dacă aş ajunge în criză, aş face ca la Rapid, bag tineri şi gata!” (Gigi Becali, patron Steaua)

11 milioane de euro mai avea de recuperat Becali de la Steaua, în 2011. Sunt sumele cu care credita clubul. Suma reprezintă „injecţiile” pe care Gigi le-a făcut de-a lungul timpului sub forma împrumuturilor acordate clubului

Gigi spera să iasă din pușcărie de Crăciun, pentru a încerca să lămurească problema mărcii, care a revenit Armatei. Dar conducerea Penitenciarului Poarta Albă a decis ca Gigi Becali să nu mai fie eliberat, așa cum anunțase inainte. Miercuri dimineață, comisia de la Poarta Alba a anunțat că Gigi Becali va fi liber de Revelion.Becali va fi eliberat pe 28 decembrie și va trebui să se întoarcă în detenție pe 2 ianuarie.

 

Dupa ce s-a lasat de fotbal, lui Ciprian i-a venit o idee incredibila. In 8 luni a devenit celebru, nimeni nu s-a mai gandit la asta
GSP.RO

Dupa ce s-a lasat de fotbal, lui Ciprian i-a venit o idee incredibila. In 8 luni a devenit celebru, nimeni nu s-a mai gandit la asta

Horoscop 22 noiembrie 2019. Peștii sunt asaltați de solicitări
HOROSCOP

Horoscop 22 noiembrie 2019. Peștii sunt asaltați de solicitări